Horribilis büntetés a CNetnek

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. szeptember 4. 20:47
Egy amerikai esküdtszék 26,8 millió dollár kártérítés megfizettetését javasolta a bíróságnak, mert az ismert CNet tulajdonában lévő mySimon.com neve túlzottan hasonlít az egyik legnagyobb internetes kereskedőházéhoz.
A Simon Property Group azt állítja, károkat szenved attól, hogy a szörfözők egyszerűen összekeverik őket a mySimon céggel. A mySimon nem foglalkozik kereskedéssel, de rendelkeznek egy olyan adatbázissal, melyben az egyes bolthálózatok és termékeinek árlistáit rögzítik, így bárki megkeresheti, hogy hol a legolcsóbb a kívánt árucikk.

A Simon Property Group az interneten a http://www.shopsimon.com/, míg a mySimon a http://www.mySimon.com/ címen érhető el.

David Hamilton bírónak az esküdtszék javaslata alapján kell döntést hoznia. A Simon Property Group azt is kérte, hogy a mySimon változtassa meg a nevét. Ebben az ügyben szerdán lesz a meghallgatás.

A mySimon tulajdonosa az ismert CNet Networks. A cég kijelentette, hogy harcol a döntés ellen. "Nagyon meglepődtünk a döntésen. Csalódás ért bennünket. Az a véleményünk, hogy az ítéletet nem a törvények vagy a tények alapján hozták" - mondta Joshua Goldman, a mySimon ügyvezetője az AP-nek.

Kulcsszavak: CNet domain jog

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50