A Samsung az okos otthonok piacán terjeszkedik

MTI Sajtóadatbank, 2014. augusztus 18. 12:24

A Samsung felvásárolja a SmartThings amerikai start up céget, a háztartási berendezések távirányítása köré szerveződött okos otthonok piacának egyik fontos szereplőjét.

Pénzügyi részleteket nem közölt a dél-koreai óriásvállakat, de becslések szerint 200 millió dollár (46,6 milliárd forint) körül lehetett az 55 alkalmazottat foglalkoztató amerikai cég ára.

 



A 2012-ben alapított SmartThings nyílt platformján olyan alkalmazásokat fejlesztenek, amelyek összekötik az egyes háztartási berendezéseket - a hőszabályzót, a hűtőszekrényt vagy a garázskaput - az okostelefonnal, így azokat a felhasználók bárhonnan irányítani tudják. A háztartásban használt, internethez csatlakoztatott eszközök integrációja, a "tárgyak internete" - internet of things - elnevezésű új típusú fejlesztési terület szakértők szerint nagy jövő előtt áll.

Alex Hawkinson, a cég vezérigazgatója szerint mára már több mint 1000 eszközt és 8000 alkalmazást támogat a platform.

Az utóbbi időben több informatikai óriásvállalat kezdte el kiépíteni a mobileszközök háztartási berendezésekkel történő kommunikációjának integrációját. Az Apple júniusban jelentette be HomeKit nevű csomagjának elindítását, amely lehetővé teszi az intelligens otthoni gépek internetes alapú távirányítását.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szűkülő piacon bővül a Pepita.hu

A Pepita Group Zrt. hazai bruttó forgalma 30, külfölddel együtt 44 százalékos növekedést mutat az első negyedév eredményei alapján. Kinőtte magát: levetkőzte a csupán baba-mama jelleget, a hazai műszaki és elektronikai területen lévő erős piaci verseny ellenére is e termékkategóriákban Magyarországon 57 százalékos bruttó forgalomnövekedést ért el.

2024. május 3. 14:41

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55