Steve Ballmer írta a kék halál szövegét

Czipperer Dia, 2014. szeptember 5. 15:26

Kiderült, hogy a Microsoft jelenlegi feje írta az eredeti, a 90-es években híressé vált kék halál üzenet szövegét. A tényt Raymond Chen, a vállalat fejlesztője fedte fel múlt héten egy blogposztban, hogy Steve Ballmer írta a végleges verziót.

Ki tudja, miért pont most derült erre fény, mindenesetre most már ezt is tudjuk: Steve Ballmer, a Microsoft jelenlegi vezérigazgatója írta a szöveget a kék halálhoz. Ballmer, aki akkoriban a rendszerrészleg vezetője volt, ugyanis nem találta megfelelőnek a hibaüzenethez szánt szöveget, mely akkor jelent meg, amikor a Windows 3.1-es rendszer nem válaszol. Így elhatározta, hogy ír egy saját verziót.

 

Néhány nappal később el is küldte e-mailben a saját verzióját, és nagyjából 22 évvel ezelőtt megszületett a kék halál. Ekkor az asztali gépeken, ahogy fentebb is írtuk, Windows 3.1-es rendszer futott.

 

 

A híressé vált kékhalál szövegben ott szerepelt a Ctrl+Alt+Del billentyűkombináció alternatíva is, amely egykoron a gép újraindítására is szolgált. Tavaly Bill Gates hibának nevezte a Ctrl+Alt+Dell billentyűkombinációt, valamint azt, hogy ennek használatát rá is kényszerítik az emberekre.

 

Az egykori Microsoft vezér saját magán kívül az IBM-et hibáztatja, amiért visszautasították annak a gombnak a fejlesztését, melynek megnyomásával egyszerűen végrehajtható lett volna ez a parancs. Eredetileg a billentyűkombináció arra szolgált, hogy a felhasználók bejelentkezzen a Windowsba, valamint ezzel lehetett újraindítani a számítógépet.

 

Forrás: TheVerge.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50