Élő web 2.0 társasjáték indul

forrás: Prím Online, 2014. október 30. 16:15

November 20-án startol hazánkban: A szoba, Magyarország első élőben közvetített webreality társasjátéka. A vállalkozó kedvű szereplők egy üres szobából indulva egy hónapon át több milliós nyereményért küzdenek, a nézők pedig interaktívabbak lehetnek, maguk is szinte játékosokká válnak.

Néhány hét és kezdetét veszi hazánk első webes társasjátéka, amely valódi reality show, hiszen a résztvevők értékes nyereményekért küzdenek.

 

A játék célja, hogy a versenyzők berendezzék A szobát, amely beköltözésükkor – egy konyhasarkot és a beépített kamerákat leszámítva – teljesen üres. Egyszerre mindig két játékos küzd egymással és minden lakónak három napja van bebizonyítani, hogy ő a menőbb. Ha ez idő alatt nem nyeri el a nézők szimpátiáját, pakolhat, és máris új játékost szavaznak be a helyére. Ha viszont a közönségnek tetszik a játéka, újabb három napot maradhat.

 

Az élő web 2.0 társasjáték a www.aszoba.hu weboldalon fog futni, amelyet mobilra és tabletre is optimalizálnak. casting elkezdődött, de maradt még pár hely: 18 év felettiek jelentkezhetnek az info@aszoba.hu e-mail címen.

 

– Magyarországon egyedülálló, de még a világon sem szokványos a 0-24-ben közvetített, interaktív, online reality műsorformátum. A fiatalabb generáció egyre inkább az internet irányába terelődik, de egyébként is jellemző rájuk a multitasking viselkedés – mondja dr. Kirády Attila, A szoba kreatív producere. –  Ebben a valóságshowban amellett, hogy a nézők percről percre követhetik az eseményeket mobilon, tableten, asztali gépen, sőt összefoglalóit a televízióban is, interaktivitásukkal maguk is beszállnak játékba. A be- és kiszavazások mellett ők irányítják a lakók életét, döntenek elvégzendő feladatokról, jutalmazzák és büntetik a szereplőket. Utánaolvashatnak kulisszáknak, kommentelhetnek, adott időben pedig chat-kapcsolatba léphetnek a játékosokkal.”

 

 

A játékosok a külvilágtól elzárva, gondolkodtató, ügyességi, műveltségi, illetve szórakoztató feladatok taktikus megoldásával szerezhetik meg a mindennapjaikhoz szükséges berendezési tárgyakat. De, hogy ágy vagy Xbox jár-e nekik az első nap? Természetesen ezt is a nézők szavazzák meg, várhatóan nem kis feszültséget generálva a lakók között.

 

Az nyer, aki a 30. napon este A szobában tartózkodik, és szimpatikusabb a nézőknek, mint a társa. A tét nem kicsi, hiszen valaki a játék végén mindent visz: az összes bútort, elektromos berendezést és egyéb tárgyi javakat, amelyeket a lakók egy hónap alatt összegyűjtöttek, több millió forint értékben. Az interaktív nézők között pedig naponta sorsolnak különböző nyereményeket.

Kulcsszavak: internet játék web2

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50