WAP célú tőkebevonás a MobilASK Kft.-ben

Kovács Attila, 2000. szeptember 13. 13:12
A magyar magánszemélyek tulajdonában lévő MobilASK Kft. szeptember 13-án sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy tőkebevonást hajtott végre. Ennek következtében a 3TS Venture Partners nemzetközi kockázati tőketársaság kisebbségi tulajdont szerzett a magyar vállalatban. Az 1,2 millió dollár értékű ügylet a 3TS első kelet-közép-európai befektetése.
A MobilASK új stratégiája, hogy teljes körű mobil-megoldásszállítóvá váljon. Ennek érdekében 85%-os többségi tulajdonosa lett a Remek! Online Kft.-nek, amely internetes megoldásokkal foglalkozik és e-kereskedelmi eszközöket fejleszt, és amelynek infrastruktúráját, személyi állományát bővítik, valamint nagyobb részben WAP alapú fejlesztéseket indítanak a kft.-n belül a megszerzett friss tőkéből. Ezzel a Remek! Online természetes szinergiát képvisel a mobil adatátvitel és az úgynevezett m-commerce együttes lehetőségeit kínálva, miközben a WAP/WEB/SMS megoldások minden eleméhez gyakorlattal fog rendelkezni.

A MobilASK – az alkalmazástól kezdve a szükséges gateway szoftvereken keresztül a készülékek biztosításáig – a vezeték nélküli kommunkációs megoldások teljes spektrumát képes már most, vagy a közeljövőben megvalósítani.

Az m-commerce mobiltelefonon keresztül megvalósuló elektronikus kereskedelem, melynek segítségével a készüléktől függően kisebb vásárlások, internetes böngészés, vagy multimédia felhasználások valósíthatók meg.

A tájékoztatón a MobilASK képviselője közölte, hogy a Nokia mobiltelefonok szervizést és logisztikai feladatait is ellátó kft. szeptember 20-án immár negyedik Nokia Szolgáltatópont és WAPCafé nevű bemutatótermét nyitja meg, ezúttal Szegeden.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38