Ismét bővítette együttműködési-kommunikációs portfolióját a Cisco

forrás: Prím Online, 2014. december 10. 14:23

Az elmúlt időszakban a Cisco a Collaboration megoldások teljes portfóliójának megújításán dolgozott. A vállalat idén immár a harmadik új kollekcióval lép piacra: az új tárgyalótermi és asztali videokonferencia készülékek után újabb fejlesztéseket mutatott be.

Cisco TelePresence IX5000

A három képernyős Cisco TelePresence IX5000 termenként 6-18 felhasználó számára biztosítja a csúcsminőségű videokonferencia lehetőségét. A korábbi rendszerekhez, valamint a versenytársak három képernyős eszközeihez képest fele akkora sávszélességet használ, miközben kevesebb áramot fogyaszt, mint egy hajszárító.

 



A Cisco IX5000 széria legfontosabb jellemzői:


·    Kompromisszumok nélküli felhasználói élmény – A megoldás három, az egész tárgyalót nagyfelbontásban mutató 4K kamerával, három nagyméretű kijelzővel, erőteljes grafikai támogatással rendelkezik.  A kiemelkedő hangminőséget 18 hangszóró, és egy több mint 17 ezer hangérzékelő mikro lyukkal rendelkező integrált mikrofon garantálja.
·    Alacsonyabb beszerzési és üzemeltetési költség – Az IX5000 széria beszerzése és üzemeltetése jelentősen kedvezőbb, mint a Cisco korábbi megoldásainak, valamint a versenytársak hasonló ajánlatainak költsége. Ez a hatékony sávszélesség-felhasználásnak, az alacsony energiaigénynek és a felére csökkentett beüzemelési időnek köszönhető. Az alacsonyabb költségek lehetővé teszik a megoldás széleskörű alkalmazását a vállalatoknál, így a videokonferencia az igazgatótanácsi tárgyalótermek mellett egyre több csoport számára válik elérhetővé.
·    Hasznos kiegészítő szolgáltatások – Az IX5000-es széria számos együttműködést támogató szolgáltatást tartalmaz. A Cisco WebEx online konferencia és a TelePresence integrációjával a résztvevők akár okostelefonról vagy laptopról is bekapcsolódhatnak a megbeszélésekbe.

Business Edition 6000S

A Cisco most bejelentett Business Edition 6000S (BE6000S) csomagját 25-150 felhasználó kiszolgálására tervezték. Tartalmazza egy kis- vagy középvállalat számára szükséges összes videó, audió és együttműködési megoldást. Ezek egy Cisco 2921-es routerbe helyezett UCS Express szerver modulon működnek, ami így egyetlen eszközben kínálja a Cisco piacvezető útválasztási, biztonsági, vezeték nélküli és együttműködési szolgáltatásait. A középvállalatok számára a Cisco egyszerű átjárhatóságot tesz lehetővé a nagyobb kapacitású Business Edition 6000 (BE6000) platformok felé, így a megfelelő mértékű bővítés lehetősége mellett a kezdeti beruházás költsége is megtakarítható.

Project Squared

A Cisco egy üzleti együttműködési alkalmazást is bemutatott Project Squared néven, amely voltaképpen egy munkacsoportokat támogató virtuális tér. Chat, videó, audió, több résztvevős megbeszélés és tartalommegosztás funkciókkal segíti a munkahelyi együttműködést, legyen szó egyszeri projektekről, vagy egy részleg, csoport munkájának támogatásáról.

Ma már egyre több helyen követelmény, hogy a munkavállalók különféle eszközökön, időzónákban és munkacsoportokban tartsák egymással a kapcsolatot, zökkenőmentesen tudjanak bekapcsolódni a már folyamatban lévő projektekbe, illetve a biztonsági szabályok megsértése nélkül működjenek együtt a vállalaton belüli és kívüli kollégákkal. Az alkalmazás egy új, következő generációs platformra, a Cisco Collaboration Cloud megoldására épül, amely a Cisco Intercloud stratégiájával összhangban működik.

A Project Squared legfontosabb tulajdonságai:


·    Virtuális teret biztosít a munkacsoportoknak az együttműködéshez. A Project Squared segítségével az együtt dolgozó munkatársak vagy csoportok bármilyen témában nyithatnak virtuális tárgyalót, ahová meghívhatnak másokat a vállalaton belülről, vagy kívülről. Az új tagok nevük vagy email címük megadásával csatlakozhatnak a megbeszéléshez. A szobában lévő csoporttagok biztonságosan oszthatnak meg fájlokat, és kezdeményezhetnek video- vagy hanghívást. A fájlokat felhőben tárolják, amelyek letöltés nélkül azonnal megtekinthetők.
·    Támogatja a rugalmas munkavégzést. A Project Squared alkalmazás szinte minden eszközről elérhető és egyedi kialakításának köszönhetően jelentősen lecsökkenti a munkafolyamatok idejét. Az alkalmazás webes böngészőkben is működik, így a felhasználók bármilyen számítógépről beléphetnek.
·    Más üzleti alkalmazásokat is integrál, mint pl. a naptár, a WebEx, az Active Directory címtár, vagy a Box, így a munkacsoportok sokkal hatékonyabban használhatják megszokott üzleti megoldásaikat.
·    Vállalati szintű biztonságot nyújt a Cisco Collaboration Cloud platformján keresztül, amely végpontok közötti titkosítást biztosít. A felhasználók egyszeri bejelentkezés (single sign on - SSO) és az elfogadott jelszavak segítségével vehetik igénybe a Project Squared alkalmazást.
·    Az igények változását követő alkalmazás. A megoldás neve nem ok nélkül „Project” Squared: ez egy folyamatosan fejlődő alkalmazás, amelyhez a felhasználók észrevételei is szükségesek, akik közvetlenül az alkalmazásból elküldhető véleményükkel segítenek formálni a jövő Project Squared megoldásának felhasználói élményét.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50