Dinamikusan nőtt az ipari online árverések piaca

forrás: Prím Online, 2015. március 30. 10:31

Az Intergavel Aukciószervező Kft. szerint egy év alatt jelentősen nőtt az ipari online árverések piaca. Tavaly a teljes értékesített volumen 100 millió forinttal növekedett 2013-hoz képest, a regisztrált vásárlók száma egy év alatt megduplázódott. Új tendencia, hogy a kis- és középvállalkozások is egyre inkább jelentkeznek eladóként is, nemcsak vásárlóként.

Egyre népszerűbbek hazánkban az online ipari aukciók. Az Intergavel Aukciószervező éves gazdasági beszámolójából kiderül, hogy a lebonyolított aukciók száma 20-ról 30-ra emelkedett. Az állandó megbízók száma 2013-ban 5 volt, ehhez társult néhány egyedi megbízás. A tavalyi évben már 20 olyan cég volt, amely nagy tételt értékesített online ipari aukción – ismertette Kocsis Csaba, az aukciószervező ügyvezetője.

 

A regisztrált vásárlók száma 1500-ról 3000 fölé nőtt egy év alatt. A teljes értékesített volumen a 2013-as 200 millióról tavaly 300 millió fölé emelkedett. A legmagasabb áron elkelt tétel egy fémmegmunkálásban használt termikus robbantásos sorjázó berendezés volt, amely 18 ezer eurós (5,3 millió forintos) áron talált gazdára – ismertette az ügyvezető.

 

Az online árverés legnagyobb előnye, hogy tiszta, átlátható helyzetet teremt. Nem fordulhat elő, hogy a résztvevők összebeszélnek. Az árverések oka lehet, hogy egy-egy nagyáruházban időszakonként lecserélik az eszközöket, akkor is, ha azok műszakilag még nem avultak el. Ugyanígy előfordul, hogy a cégek áthelyezik a telephelyüket és a korábbi eszközöket nem viszik magukkal. Előfordul, hogy gyárbezárás, vagy egy cég kivonulása miatt szükséges az ingóságok értékesítése.

 

Kocsis Csaba ismertette, egyre inkább megfigyelhető egy új tendencia; egyre többen vannak, akik vásárlóként kerülnek kapcsolatba az online ipari aukciókkal, majd később eladóként is jelentkeznek. Az áruk áramlása így nem egyirányú a multiktól a KKV-szektor felé, ma már ennél összetettebben működik. A legkeresettebb termékkategóriák a targoncák, szerszámgépek, logisztikai eszközök.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50