Külföldre viszi mobilparkolási rendszerét a Cellum

forrás: Prím Online, 2015. augusztus 17. 14:25

Magyarország után külföldön is beszáll a mobilparkolásba a Cellum. A vállalat sikeresen szerepelt a szófiai mobilparkolás modernizálására kiírt tenderen, így újabb európai országban vezeti be parkolással összekapcsolt mobilfizetési szolgáltatásait.

Az „Innovative Parking Solutions 2014" elnevezésű konzorcium tagjai – a Cellum csoporthoz tartozó Cellum Global Zrt., a Cellum Bulgaria AD és az MPP  Zrt., illetve az Infosystems International EOOD és a Citizen Society Group AD – a napokban írtak alá Szófiában egy 4 évre szóló szerződést, mely a hazai parkolórendszerhez hasonló, SMS-alapú szolgáltatás kialakítására vonatkozik. A konzorcium tagjaként a Cellum a Magyarországot mára teljesen lefedő mobilparkolási rendszer üzemeltetése során szerzett tapasztalatait és tudását adja, valamint a technikai támogatást is a fejlesztőcég nyújtja a projekt számára.

 

„Magyarországon ma évi 20 millió mobilfizetési tranzakciót számolunk el, ennek nagy többsége parkolás. Nincs szükség parkolóautomatákra, aprópénzre, a telefon pedig ott lapul a zsebünkben. Európa után Ázsia felé vesszük az irányt, hogy a tízmilliós Magyarországon bevált technológiát tízmilliós kelet-ázsiai nagyvárosokban is bevezethessük." – mondta Kóka János, a Cellum Global Zrt. elnök-vezérigazgatója.

 

A projekt részeként a jövőben a parkolásért a Cellum Mobile Nextre épülő mobilapplikáción keresztül, bankkártyával is lehet majd fizetni.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

2024. április 30. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14