Rengeteg hasznos alkalmazás a Samsung új Gear S2 okosórájához

Mészáros Péter, 2015. szeptember 7. 09:32

A Samsung bemutatta Tizen szoftverfejlesztői készletét (SDK) a nemrégiben leleplezett Gear S2 okosóráihoz. A még áprilisban bemutatott korai hozzáférési programnak köszönhetően a Gear S2 megjelenésekor már várhatóan több mint ezer applikáció lesz elérhető a készülékre az ötezer alkalmazás mellett, amely már a Samsung Gear eszközök felhasználóinak a rendelkezésére áll.

A Gear S2 hivatalos megjelenése előtt augusztus 18-án indult el a Gear S2 viszonteladói oldala, ahol a programozók és partnerek egyaránt elkezdhették regisztrálni az okosórára kifejlesztett alkalmazásaikat.

 

 

A Samsung Gear S2 SDK a következő előnyöket nyújtja:

 

·         Továbbfejlesztett egyedülálló funkciók: A fejlesztők a készlet segítségével még hatékonyabban tudnak egyedülálló Samsung Gear S2 alkalmazásokat létrehozni a hálózat-, hívás-, és helyfüggő alkalmazásprogramozási lehetőségekkel, biztosítva a 3G-s hálózatokhoz való szabad csatlakozást okostelefon igénybevétele nélkül is.

·         Webes és Natív Appok: Az SDK a Webes és Natív applikációk terén is segítséget jelent a fejlesztők számára. A Tizen Native API lehetővé teszi a gyors, gyönyörű, minimális hardver igényű alkalmazások építését az EFL (Enlightenment Foundation Libraries) függvénykönyvtáron keresztül.

·         Android támogatás: A funkció lehetővé teszi bármely Androidos telefonhoz való könnyed kapcsolódást, így a szélesebb készülék-lefedettség által több felhasználó számára érhető el a Samsung Gear S2. A támogatott készülékek listája itt található meg.

 

Az SDK a Samsung Developer oldalán, a következő linken érhető el: http://developer.samsung.com/wearable

 

Az alábbi applikációk a Samsung Gear S2-vel egyidőben lesznek elérhetőek:

 

·         Légy naprakész a hírekkel: az interaktív előlap elforgatásával vagy a képernyő megkoppintásával válogathatunk a kedvenc sportcsapataink közül, hogy a közelgő, éppen zajló és már lezajlott meccsekről információt kaphassunk a Gear S2 ESPN applikációval. Az eredményekhez azonnali hozzáférést is kaphatunk az ESPN Watch Face alkalmazással. A legfrissebb híreket és fotókat a CNN Gear S2 alkalmazásával 10 különböző rovat szerint böngészhetjük, a legújabb eseményeket pedig push értesítések jelzik. Regionális piacok indexeiről és a vállalatok napi teljesítményéről a Bloomberg Business Watch Face alkalmazás segítségével kaphatunk információt, a Bloomberg Business Gear S2 applikációval pedig még több piac indexét tudjuk követni, valamint a legfrissebb üzleti híreket is elérhetjük. A Twitter Trends Watch Face-t választva a helyi aktualitásokba kaphatunk betekintést.

 

·         Menet közben is maradj az élen: Uber sofőrt a mobiltelefon elővétele nélkül tudunk hívni. Yelp for Gear applikáció segítségével pedig közelben lévő éttermeket, boltokat és szolgáltatások tudunk keresni az okosóráról, sőt, fel is hívhatjuk azokat, vagy útvonaltervet is kaphatunk a megtalálásukhoz. A legfontosabb utazási információnkat, beleértve a valós idejű repülőjárat értesítéseket, a TripCase applikációval érhetjük el.

 

·         Kulcsok nélküli világ: A Gear S2-vel nem kell többé fém kulcsokkal bajlódni: a Yale Real Living Lock-hoz tartozó Yale Digital Keys lehetővé teszi az egy mozdulattal történő nyitást-zárást, illetve a kulcsok családtagokkal vagy barátokkal való megosztását. Az Unikey-jel érintés alapon vezérelhetők az okos zárak: ezentúl a lakás, az üzlethelyiség, vagy a hotelszoba egyszerűen nyitható és zárható a Gear S2 okosórával.

 

·         Kapcsolatban maradni egyszerűbb, mint valaha: Az üzenetértesítések egy pillanat alatt hozzáférhetőek a Voxer applikáción keresztül. Ez a kommunikáció legegyszerűbb módja - akár egy walkie-talkie a csuklón.

 

·         Kényelmes vásárlás és e-kereskedelem: A Gear S2-vel a mindennapi vásárlás legjobb eszközei azonnal elérhetőek. A FidMe gondoskodik arról, hogy minden hűségkártya, kupon, és in-store értesítés megjelenjen az okosórán, a Groupon Gear S2-re optimalizált alkalmazása pedig segít rátalálni a környékbeli üzletek legkedvezőbb ajánlataira. Emellett a felhasználók akár készpénz és okostelefon nélkül is intézhetik vásárlásaikat, és élvezhetik különböző offline szupermarketek és éttermek szolgáltatásait az Alipay fizetési rendszerével.

 

·         Kövesd az edzéstervet: A futás szerelmesei könnyedén nyomon követhetik teljesítményüket a Nike+ Running Gear S2 alkalmazással, ha pedig az eszközt Bluetooth fejhallgatóval párosítjuk, egyenesen az okosóránkról hallgathatunk zenét. 

 

 

 

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50