Havi egymillió szerelmes üzenet

forrás: Prím Online, 2016. január 18. 11:17

A legnagyobb hazai társkereső oldal, a Randivonal.hu napokban közzétett statisztikái alapján 2015-ben párkeresőik havonta több mint egymillió üzenetet váltottak egymással.

A szakemberek szerint pszichológiai okai vannak, hogy az online társkereső oldalakat évről-évre éppen a karácsonyi ünnepek és Valentin-nap között próbálják ki a legtöbben. Az ünnepek alatti magánnyal sokan nehezen birkóznak meg, a legtöbben ekkor határozzák el, hogy csatlakoznak valamelyik online társkereső oldalhoz, hogy párt találjanak maguknak. A január emiatt világszerte a társkeresés hónapja.

 

Az online társkeresés napjainkban már egyáltalán nem „ciki”. Hazánkban évről évre több százezren próbálják ki és bár hivatalos statisztika nincs róla, de nagyot biztosan nem tévedünk, ha azt mondjuk, hogy egyre több házasság kezdődik az internetes ismerkedéssel. Népszerűsége hazánkban a kétezres évek elejétől folyamatosan nő, és ha hihetünk a számoknak, már nem csak regisztrálni merünk ilyen oldalakra, hanem egyre aktívabban használjuk is őket. 

 

Az üzenetírás mellett sok időt töltünk a társkereső adatlapunk szerkesztésével, fotóink feltöltésével, és ahhoz, hogy megtaláljuk az igazit, gyakran böngészgetjük a többi társkereső adatlapját is. Az országos átlag 10-12 perc, ennyi időt tölt egyszerre egy párkereső az oldalon, de többségük naponta többször is fellátogat a társkereső oldalakra. Már második éve haladta meg a négymillió órát az összes online társkeresésre fordított idő a Randivonal.hu adatai szerint, ami már csak azért is elgondolkodtató számadat, mert ez 2000 ember teljes éves munkaidejének felel meg.

 

A társkeresők száma tavaly Tatabányán, Miskolcon és Szekszárdon ugrott meg leginkább, mindhárom megyeszékhelyünkön másfél-kétszer annyian kerestek társat 2015-ben, mint az azt megelőző évben. A legalaposabb társkeresők viszont a kaposváriak lettek, akik 2015-ben a legtöbb időt – közel negyed órát – töltöttek alkalmanként online társkereséssel, míg a salgótarjániaknak alig 5 perc elég volt arra, hogy megnézzék társkereső fiókjukat és válaszoljanak leveleikre. Nógrádra tehát a gyorsaság, Somogyra viszont az alaposság jellemző.

 

huffingtonpost.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A CIB Bank a Kyndrylt választotta hitelezési platformja modernizálására

A Kyndryl, a világ legnagyobb IT infrastruktúra-szolgáltatója és a CIB Bank, Magyarország egyik legnagyobb kereskedelmi bankja ma bejelentette, hogy a Kyndryl támogatta a bankot alkalmazásai modernizálásában és fedezetlen hitelezéssel kapcsolatos munkafolyamatai átalakításában. Ennek eredményeként a CIB Bank – a fogyasztói hitelek feldolgozására szolgáló modern és automatizált rendszer bevezetésével – tovább egyszerűsíti hitelezési folyamatát, nagyobb hatékonyságot és jelentős költségmegtakarítást érhet el.

2024. április 30. 14:41

Az ABB Santa Palomba-i gyártóüzeme évi 675 tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátását

Az ABB áram-védőkapcsolók (AVK/FI-relék) és árammérők olaszországi, Santa Palomba-i gyártóüzeme évente 675 tonnával csökkenti CO2-kibocsátását. A meglévő megújuló energiaforrások mellett egy új fotovoltaikus rendszer biztosítja a telephely energiaellátásának negyedét. 

2024. április 30. 13:02

55 felett is van szexting a közösségi médiában

Többet nyomkodják a Facebookot, mint amennyi időt tévénézéssel vagy családi programokkal töltenek, szeretik a podcasteket, kezdenek rászokni a TikTokra, sőt közel egyharmaduk volt már címzettje szexuális tartalmú üzenetnek a közösségi médiában – derül ki az 55 év feletti korosztályról a “Szeniorok a neten” elnevezésű online felmérésből, amelyet idén márciusban készített a BeSocial közösségi média fókuszú digitális ügynökség.

2024. április 30. 11:36

Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

2024. április 30. 09:57

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14