Új szereplő az e-piacon

MTI Sajtóadatbank, 2000. október 19. 08:14
Évente öt vállalkozás összesen 100 millió forintos támogatását tervezi a Videoton Holding, a Műszertechnika és a Gamax Kft. által létrehozott CeWeb Konzorcium szerdán megnyílt inkubátorháza - közölte Kemény György üzletfejlesztési igazgató Budapesten sajtótájékoztatón.
Elmondta: a szeptemberben, eredetileg internetes üzleti megoldások honosítására alapított konzorcium célja, hogy a közép-európai e-piac meghatározó tényezőjévé váljon. Ennek keretében támogatja hazai vállalkozások bekapcsolódását az elektronikus kereskedelembe.

A konzorcium 25 millió forintos alaptőkével, kft. Formájában alakult meg. A három alapító cég egyenlő arányban van jelen a tulajdonosi struktúrában -tájékoztatott az igazgató.

Hangsúlyozta: a cég fő feladatnak tekinti a hazai ötletek, fejlesztések felkarolását, valamint vezető nyugat-európai és amerikai internetes vállalatok szolgáltatásainak és termékeinek magyarországi bevezetését. A CeWeb Konzorcium rövid távú, egy-két éven belül nyereségessé váló üzletek, beruházások finanszírozását és megvalósítását tervezi.

A nemzetközi piacon már bizonyított internetes üzleti modellek meghonosítása Magyarországon a hazai internetes piac fejlődését és a nyugat-európai és amerikai piacokhoz való felzárkózását szolgálja. Hosszú távú megállapodásokra törekednek vezető nyugat-európai és amerikai vállalkozásokkal oly módon, hogy a partnerek saját szakterületein meglévő ismereteit a CeWeb piacismeretével és szakértelmével ötvözik - ismertette Kemény György.

Elmondta azt is, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatnak több vezető nemzetközi internetes vállalkozással, valamint egy amerikai befektetési bankkal a pénzintézet magyarországi tevékenységének támogatásáról.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55