Új megoldások és szolgáltatások a Cisco biztonsági portfóliójában

forrás: Prím Online, 2016. július 18. 11:49

A Cisco új szolgáltatásokat és megoldásokat jelentett be a Las Vegasban lezajlott Cisco Live! konferencián biztonsági portfóliójához. 

Az egyszerűen használható integrált és automatizált megoldások segítségével a Cisco hatékonyabb védelmet nyújt a digitális üzleti modelleket alkalmazó vállalkozások számára. A biztonság és a hálózatok közötti kapcsolat erősítésének érdekében a Cisco újdonságokat jelentett be a DNA (Digital Network Architecture) architektúrához is. A nyílt, bővíthető és szoftvervezérelt DNA architektúra a virtualizáció, az automatizáció, az adatelemzés és a felhő támogatásával segít felkészülni a vállalatoknak a digitális korszak kihívásaira.

 

Ahogy egyre több felhasználó, eszköz és alkalmazás jelenik meg a hálózatokban, a szakembereknek komoly kihívást jelent a kiterjedt támadási felületek védelme. A nagyobb vállalatok és szervezetek akár 70 különböző biztonsági megoldást is használhatnak egyszerre. Ez az összetettség csökkenti az átláthatóságot, és utat nyit a különböző fenyegetések számára. A Cisco új biztonsági szolgáltatásai és megoldásai a hálózatoktól kezdve, a végpontokon át a felhőig a korábbiaknál több fenyegetést észlelnek, a detektálás idejét pedig 17 óra alá csökkentik, szemben az iparágban átlagos 100 nappal. 

 

A Cisco az alábbi megoldásokat és szolgáltatásokat jelentette be:

  • Cisco Umbrella Roaming: Központosított, felhő alapú megoldás a mobil munkaerő védelmére. A Cisco VPN megoldásának (AnyConnect) részeként a vállalati hálózatokon kívül is védelmet biztosít a felhasználók számára, és blokkol minden rosszindulatú weboldal felé irányuló kapcsolatot.

 

  • Cisco Umbrella Branch: Felhő alapú megoldás, amely ellenőrzést és tartalomszűrést biztosít a vendég Wi-Fi hálózatok esetében. Az Umbrella Branch segítségével a vállalkozások frissíthetik meglévő Integrated Services Routers (ISR) megoldásaikat, amelyek egyszerű, gyors és átfogó védelmet biztosítanak a fiókirodák részére.
  • Cisco Defense Orchestrator: Felhő alapú alkalmazás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy egyszerűen kezelhető vezérlőfelület segítségével menedzseljék a különböző telephelyek biztonsági szabályozásait, és az eszközök ezreit magában foglaló biztonsági infrastruktúrákat. A megoldás a Cisco eszközeinek esetében is egyszerűsíti a biztonsági szabályozások kezelését, az ASA és ASAv tűzfalaktól, egészen a Firepower Threat Defense, és OpenDNS megoldásokat magában foglaló Cisco Firepower következő generációs tűzfalakig, illetve ASA with FirePOWER Services szolgáltatásokig. 
  • Cisco Meraki MX Security Appliances with Advanced Malware Protection (AMP) and Threat Grid: Felhőből kezelt UTM (unified threat management) megoldás, amely egyszerűsíti a fejlett fenyegetések elleni védelmet. A fiókirodák esetében ellenőrzi és azonosítja a gyanús tartalmakat, valamint blokkolja a kártevőket, mielőtt a felhasználó letölthetné azokat.
  • Cisco Stealthwatch Learning Network License: A rendszer segítségével a Cisco ISR eszközök szenzorként és beavatkozó megoldásként működhetnek a fiókirodákat érintő fenyegetések esetében. Lehetővé teszi, hogy a vállalatok felderítsék és figyelemmel kövessék a hálózati forgalom rendellenességeit, elemezzék a gyanús hálózati tevékenységeket és azonosítsák a rosszindulatú forgalmat.

 

 

A Cisco Security Services for Digital Transformation szolgáltatás segítségével a szervezetek felmérhetik biztonsági képességeiket. A szolgáltatás keretében a Cisco szakemberei biztonsági stratégiákat, valamint a vállalatra szabott, iparági trendeken alapuló megoldásokat javasolnak. 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

2024. április 30. 09:57

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14