A Samsung technológiájával új, 360°-os napi videókkal jelentkezik a The New York Times

forrás: Prím Online, 2016. november 3. 12:02

A The New York Times és a Samsung Electronics America elindította a The Daily 360 nevű, a maga nemében egyedülálló vizuális digitális újságírási projektet. A The Times szerkesztősége naponta legalább egy 360°-os videót tesz közzé, így a nézők a híreket minden szögből megismerhetik. A Samsung szerte a világon Gear 360 kamerákkal és felszerelésekkel látja el a The Times újságíróit helyszíni tudósításaik elkészítéséhez.

November 1-től a The Daily 360 tartalmai megjelennek a The Times platformjain, például a NYTimes.com weboldalon és a mobil-, illetve VR-alkalmazásokban, valamint a Samsung VR prémium virtuálisvalóság-tartalomszolgáltatásban. Ezen felül a Samsung digitális játszótere, a 837 folyamatosan frissülő élményt kínál „Fedezz fel a Galaxyval” részlegén belül a The Daily 360 tartalmainak bemutatásával, így a 837 vendégei elmerülhetnek a Times világában. 

 

„A Snowfall, a The Upshot és a The Displaced díjnyertes VR-filmekkel a The Times meghatározóvá vált a VR-hírközlés és a vizuális digitális történetmesélés terén” – mondta Dean Baquet, a The New York Times ügyvezető szerkesztője. – „Akár az Egyesült Államok kampánykörútjáról, az aleppói frontvonalról vagy a Fashion Week első sorából tudósít a The Times, a The Daily 360 által Ön mindig az események középpontjából figyelheti velünk a történéseket.”

 

 

A projekt új korszakot nyit az újságírásban: ez az első alkalom, hogy egy jelentős országos kiadvány napi rendszerességű 360°-os hírközlésre vállalkozik. A Times tudósítói és fotósai szerte a világon készítenek majd The Daily 360-riportokat, amit a VR-szakértők csapata koordinál a The Times New York-i szerkesztőségéből. Az amerikai elnökválasztás előtti napokban az egész országban videótudósítások készülnek mind a kampányról, mind a helyszínekről, ahol a legizgalmasabb történések várhatóak. 

 

„A Samsung támogatása és filmkészítési technológiája révén szerte a világon érzékeltetjük a közönséggel, hogy mit jelent, amikor a The New York Times átfogóan mutatja be a világ történéseit” – tette hozzá Meredith Kopit Levien, a The New York Times Company ügyvezető alelnöke és vezető pénzügyi tisztségviselője. – „Tavaly eljuttattuk a tömegekhez a VR-élményt, azóta vagy egy tucat VR-film látott napvilágot, és most eljött az ideje, hogy a szöveges és az interaktív tartalmakhoz hasonlóan a 360 fokos videók is a napi híradás részeivé váljanak.”

 

„A történetmesélés a virtuális valóság technológiája által nemcsak izgalmas és magával ragadó, de tartós és empatikus kapcsolatot tud létrehozni néző és téma között” – mondta Marc Mathieu, a Samsung Electronics America marketing vezérigazgatója. – „A The New York Times-szal való együttműködésünk során a Samsung innovatív termékei és szolgáltatásai segítségével a világ legfontosabb történéseit gazdagabban, használhatóbban és emberhez közelibb módon szeretnénk megmutatni a 360 fokos élménynek köszönhetően.”

 

A The Times és a Samsung a The Daily 360 projekt elindítását november 10-én, csütörtökön a hírek jövőjéről szóló rendezvénnyel és panelbeszélgetéssel tette emlékezetessé a Samsung 837 helyszínén, amelynek résztvevői a Times újságírói, Sam Dolnick vezető szerkesztő, Lisa Tobin vezető producer (audio) és Marcelle Hopkins vezető producer (360 news) voltak, az eseményen Jake Silverstein, a The New York Times Magazine főszerkesztője moderált.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50