Itt az első ügyeletes patika a neten

Akár 1 órán belül házhoz viszi gyógyszereit

forrás: Prím Online, 2016. november 29. 11:52

Búcsút inthet a lázálmoknak, a hosszú soroknak, a szűkös kínálatnak és annak, hogy mások füle hallatára kelljen konzultálnia gyógyszerészével. Ehelyett elég - akár egy okostelefon segítségével, karosszékben ülve - ellátogatni a patika.net weboldalra.

A kedden éles üzemben is elindult egészségportál több mint 10.000 eredeti egészségügyi és szépségápolási terméket kínál és szállít házhoz - sürgős esetben akár azonnal.

 

Az éjjel-nappal nyitvatartó ügyeletes gyógyszertár az Országos Gyógyszerészeti és Élelmiszer-egészségügyi Intézet (OGYÉI) engedélyével végzi internetes gyógyszer-kereskedelmi tevékenységét.

 

“Újgenerációs” gyógyszertár

Az internetes kiskereskedelem az elmúlt években átlagosan 38%-kal emelkedett, ugyanakkor a teljes hazai kiskereskedelmi forgalomból a csomagküldő vásárlások alig 2,5 százalékkal részesednek. Látva a nyugat-európai trendeket, még mindig jócskán van hova fejlődni és növekedni. Számos gyógyszertár ismeri fel itthon is az internetes technológiák nyújtotta előnyöket. A patika.net több mint egy ügyeletes gyógyszertár: a “jövő gyógyszertáraként” definiálja önmagát.

 

”A fogyasztók ma már hozzászoktak, hogy a weben keresztül rendelnek pizzát, taxit vagy cégalapítást. Hasonlót trendet látunk a gyógyszerek, vitaminok, étrend-kiegészítők és kozmetikumok piacán. A patika.net weboldalt azzal a céllal hoztuk létre, hogy megkönnyítsük és tudatosabbá tegyük az egészségünkról való mindennapi gondoskodást. Szeretnénk a gyógyszertárakkal, bioboltokkal és drogériákkal kapcsolatos “felhasználói élményt” teljesen új alapokra helyezni. Azt szeretnénk, hogy soha többé ne kelljen patikában sorban állni" - magyarázza Kovács Máté György, a PATIKA.NET Magyarország Zrt. vezetője a héten elindult egészségügyi-technológiai vállalkozás stratégiáját.  

 

Annak ellenére, hogy a budapesti Fővám téren található ügyeletes gyógyszertár éjjel-nappal nyitva és személyesen is meglátogatható, a felhaszálókat arra ösztönzik, hogy használják az internetes és mobil eszközeiket a termékinformációk és betegtájékoztatók tanulmányozására, vásárlásaik intézésére és a gyógyszerészükkel való konzultációra (e-mail, chat, telefon).

 

Gyógyszer házhoz szállítás akár 1 órán belül

Patika.net “Gyógyszer Azonnal!” sürgősségi gyógyszerfutár szolgálata Budapesten - a rendelés leadásától számított - 50-90 percen belül  házhoz szállítja (vény nélkül kapható) gyógyszereit, vagy akár a készleten lévő teljes patikai termékkínálat.  Az expressz csomagküldés - egyelőre reggel 8 és éjfél között - már 890 Ft-tól elérhető, amit a hatékony működés tesz lehetővé. “Minél többen használják, annál alacsonyabb lesz a szállítási költség” - ezért azt javasolják, legközelebb, mielőtt útnak indulnánk egy ügyeletes patikába, gondoljunk arra, mennyivel egyszerűbb és kényelmesebb a láz- és fájdalomcsillapítót telefonon vagy online megrendelni, azonnali házhozszállítással.

 

A gyógyszereken túl a vitaminokat, továbbá a több mint 10.000 egyéb terméket (raktáron lévő bioélelmiszereket, tisztítószereket, kozmetikumokat, babaápolási cikkeket) országszerte a Magyar Posta futárszolgálata 1 munkanap kézbesítési időgaranciával kézbesíti - törzsvásárlók részére akár ingyen.

 

Az utánvét összegét a vásárlók készpénzzel, bankkártyával, vagy online fizetéssel (paypal) is rendezhetik, továbbá - a hagyományos gyógyszertárakhoz hasonlóan - patika.net oldalain egészségpénztári számlára is lehet vásárolni.

 

Külföldi címre is szállítanak: “Legutóbb 2 nap alatt ért célba a Dubaiból rendelt 2 tucat Irix spray.” Külföldi szállítás esetén a futárszolgálatok ajánlatait versenyeztetik, és a vevővel egyeztetve mindig a legjobb ár/érték arányú megoldást ajánlják.

 

Vényköteles gyógyszerek - gyógyszerész által történő - kiszállítása egyelőre csak Budapest belső kerületeiben elérhető, de partnerség építése céljából várják ügyeletes gyógyszertárak, vidéki patikák és magángyógyszerészek jelentkezését.

 

Azt mondják, olyat akartak létrehozni, ami előtte - legalábbis Magyarországon - még nem volt, és ami gyors, szakszerű segítséget nyújt, amikor szükség van rá. Úgy tűnik, életképes a szolgáltatás: a tesztidőszak tapasztalatai alapján a felhasználók nem csak igénylik, visszatérő vendégként meg is hálálják a törődést és gondoskodást.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36