JövőTér: Egyetemistáknak mutatja be legjobb innovációit a T-Systems Magyarország

forrás: Prím Online, 2017. március 26. 12:51

JövőTér néven több állomásból álló rendezvénysorozatot indított egyetemisták számára a T-Systems Magyarország, a helyszínek budapesti és vidéki, elsősorban műszaki, informatikai orientáltságú egyetemek.  

Az installációkra és előadásokra épülő rendezvénysorozatban a T-Systems szakemberei azokat a jövőt formáló projekteket mutatják be, amelyekben részt vehetnek a céghez jelentkező gyakornokok.  

 

Március 23-án, a JövőTér legutóbbi állomásán, a Budapesti Műszaki Egyetemen a diákok megismerkedhetnek azzal, milyen lesz a nem is olyan távoli jövő, és milyen fejlesztésekkel készül erre a T-Systems, mint a digitális átalakulás egyik meghatározó hazai szereplője.  A helyszínen előadások mellett interaktív bemutatótéren már meglévő megoldásokat is láthattak meg az érdeklődők. A smart city leapmotion például egy olyan 3D technológián alapuló alkalmazás, amely egyedi vezérléssel mutatja be, hogy egy városrész milyen okos szolgáltatásokkal válhat élhetőbbé, legyen szó intelligens energiamenedzsmentről, közvilágításról vagy éppen e-parkolásról. Egy szoftver megoldáson keresztül a résztvevők találkozhatnak Vandával, a virtuális asszisztenssel, aki kérésre sört is csapol. A kiállítótérben gyártáshoz kapcsolódó ipari megoldások is megtekinthetők, Aximmetry 3D-s alkalmazásában interaktív módon próbálhatók ki az ipar vertikumban megjelenő innovatív, megoldások.

 

 

A diákok megtudhatták azt is, gyakornokként vagy pályakezdőkként milyen nyitott pozíciókra pályázhatnak a hazai piacvezető infokommunikációs cégnél. A rendezvényhez készült applikáción pedig játék is várja a résztvevőket, a nyertesek páros belépőjegyet nyerhetnek Európa legnagyobb jövőfesztiváljára, a budapesti Brain Barra. 

 

A T-Systems JövőTér következő állomása március 28-án a Pécsi Tudományegyetem, április 4-én az Óbudai Egyetem. Áprilisban ezenkívül még két helyszínre a Budapesti Gazdasági Egyetemre, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem látogatnak el a vállalat szakértői. 

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50