Westel: elindult a GPRS-tesztszolgáltatás, új mobil-website

Kovács Attila, 2000. november 13. 21:57
November 13-án sajtótájékoztató keretében mutatta be két új szolgáltatását a Westel Mobil Távközlési Rt.
Egyelőre csak a budai Infoparkban található egyetemek, szervezetek, cégek számára érhető el mától a Westel mobiltelefonos csomagkapcsolt technológiára épülő GPRS- (General Packet Radio System) szolgáltatása. Ezzel a Westel Magyarországon elsőként, Európában is az elsők között teszi lehetővé, hogy arra alkalmas készülékekkel mind a normál GSM-beszéd, mind az adatátvitel (WAP vagy internet) kipróbálható legyen a GPRS-rendszeren a szokásos SIM-kártya használatával. A több mint 20 kbps sebességű tesztrendszer Ericsson rádiókat és bázisállomásokat használ, ám a Motorola is hathatós segítséget nyújt a rendszer használatához. A két partner 2001. első negyedévére ígéri, hogy nagyobb darabszámban szállít a Westel részére GPRS telefonkészülékeket, a szolgáltató pedig törekedni fog az ilyen maroktelefonok 50-100 ezer forint körüli végfelhasználói árát kialakítani -hallottuk a tájékoztatón.

A Westel szintén elsőként mutatott be olyan weboldalt (www.777sms.hu), amelynek révén bárki ingyen küldhet SMS-üzeneteket a magyar mobilhálózatokba. A weboldalon többféle játékos szolgáltatás is elérhető.

A Westel is bejelentette, hogy november 16-tól az 1800 MHz-es frekvenciatartományban is elindítja a GSM-szolgáltatást, amely kezdetben Budapest legforgalmasabb pontjain, majd a főváros egészén és a legnagyobb vidéki városokban növeli a mobiltelefonálás minőségét.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14