Megújult az NMHH honlapja

forrás: Prím Online, 2017. május 22. 08:44

Felhasználóbarátabb, informatívabb és logikusabb felépítésű honlappal várja a fogyasztókat és a szolgáltatókat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). 

A weboldal megújítása része annak az arculatváltásnak, amelyet a hatóság 2016 elején kezdett el, hogy átláthatóvá és érthetővé tegye sokszínű és szerteágazó tevékenységét.

 

Az új weboldal bevezetésével – amely változatlanul az nmhh.hu címen érhető el – a hatóság egy ügyfélközpontú, átgondoltabb, egységesebb, logikusabb és átláthatóbb honlapba öltöztette a média- és hírközlési szolgáltatások előfizetőinek és a szakmai érdekelteknek szóló, közérdekű információit. A megújítás legfőbb célja az volt, hogy könnyedén és gyorsan megismerhetővé váljon mindaz, amivel a hatóság foglalkozik. 

 

Az NMHH új honlapja a tavaly januári arculatváltás folytatásaként a hatóság közvetlenebb hangvételű és közérthetőbb kommunikációját erősíti. A honlap megújítása egyik látható eleme a hatósági kommunikáció újragondolásának, amelynek további elemei a fogyasztóknak szóló könnyed hangvételű, szórakoztató kisfilmek, reklámok is. Az NMHH több honlapot is üzemeltet, ezek a felületek még idén követik a központi portál megújulását. 

 

Gyorsabb hozzáférés, kényelmesebb tájékozódás

A letisztult kezdőoldalon egyértelműen elkülönülnek a fogyasztóknak és a szolgáltatóknak szóló információk. A magánszemélyeknek a hatóság különböző tevékenységi körei szerint érdemes elkezdeni a böngészést. A hét fő fogyasztói témakör: a televízió, rádió, telefon, internet, sajtó, posta vagy film menüpontokon keresztül érhető el. Ezekre kattintva minden témában egy helyen megtalálható az ide tartozó összes alapvető tudnivaló: tájékozódhatnak az olyan fontos témákban, mint az internet-, telefon-előfizetés felmondásának lehetőségei, a kiskorúak védelme a káros médiatartalmaktól, az uniós roamingdíjak eltörlése vagy a feltöltős telefonkártyák tulajdonosainak adategyeztetési kötelezettségének részletei.

 

A szolgáltatók tíz nagy terület szerint választhatják ki, hogy például a filmkészítési, az építésfelügyeleti vagy a médiafelügyeleti kategóriában érintettek, melyikben akarnak tájékozódni, ügyeket intézni.

 

Az érdeklődők külön menüpontba rendezve tekinthetik át a hatóság hasznos alkalmazásait, listákat, adatbázisokat, mérőalkalmazásokat, amelyek a fogyasztóvédelmi szempontból fontos eszközöket adnak a felhasználók kezébe: megmérhetik vezetékes internetük sebességét vagy összevethetik a piacon elérhető mobiltarifák tulajdonságait. Saját menüpontot kaptak azok a folyton frissülő kutatási adatok is, amelyekkel a hatóság a hírközlési és média-piacról, az infrastrukturális fejlesztésekről, fogyasztási tendenciákról: például a művészmozik forgalmáról, a kevert műfajú sorozatok (pl. Éjjel-Nappal Budapest) hatásairól, a postai bevételek alakulásáról. 

 

Megújult a kereső is, amely az eddiginél több szűrési lehetőséggel pontosabb keresési eredményeket ad az oldalra látogatóknak. Kereshetünk tartalomtípus szerint; többek között hír, kutatási eredmény, határozat vagy rendelet kategóriákban, de elkülönülnek a szolgáltatói és a fogyasztói témakörök is. 

 

Új formában működik tovább a lakossági bejelentések felülete. Egyrészt az adott menüpontok alatt is elérhető, másrészt a főoldalon is megtalálható, a Forduljon hozzánk! menüpontra kattintva. A bejelentők strukturáltabb rendszerben kapnak információkat a panasztétel menetéről, a gyakran felmerülő kérdéseket már előre megválaszolva. A fogyasztó listából választhatja ki, melyik területtel van problémája, mi a konkrét kifogása, és segítséget kap az ügyintézés kezdő lépéséhez, hogy el tudja dönteni, panaszt, bejelentést vagy kérelmet kell-e majd benyújtania az adott ügy természetétől függően. 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

2024. április 30. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14