A változatos portfólió megmutat be az LG

forrás: Prím Online, 2018. augusztus 31. 16:51

Az LG Electronics (LG) ThinQ márkájára koncentrál a 2018-as IFA-n: a rangos berlini szakkiállításon augusztus 31. és szeptember 5. között a vállalat innovációi és víziója kapja a főszerepet. Az LG célja bemutatni, hogy fejlett ThinQ technológiai megoldásai hogyan képesek jelentősen átformálni a vásárlók mindennapi életét szerte a világon.

A vállalat hatalmas kiállítóterének több mint egyharmada fókuszál a mesterséges intelligenciára (Artificial Intelligence, AI): az LG a ThinQ-termékek széles választékát három eltérő berendezésű zónában (ThinQ Travel, ThinQ Gourmet, és ThinQ Style) állítja ki. Minden egyes zóna egy professzionálisan megtervezett tér, amely a modern vásárlók változatos életvitelét reprezentálja, és természetes, de futurisztikus otthoni környezetekben mutatja be az AI-termékeket. A különféle kiállítási terek jól szemléltetik, hogy az LG ThinQ termékek milyen előnyöket kínálhatnak a stílus, a konyhai megoldások, az otthoni kényelem, a mozgás és a szórakozás terén. 

 

Az utazás tematikájú kiállítótér (ThinQ Travel Zone) megmutatja, milyen könnyű megtalálni a tökéletes úticélt az LG AI televízióin, és milyen egyszerű repülőjegyet vagy szállást foglalni az LG G7ThinQ okostelefonnal. A Google hangalapú asszisztense hamarosan hét piac – Ausztrália, Dél-Korea, Egyesült Királyság, Franciaország, Kanada, Németország, Spanyolország – minden webOS-alapú LG AI televízióján elérhető lesz. A platform, amely már sikeresen debütált az Egyesült Államokban, hamarosan öt nyelven lesz hozzáférhető az LG globális stratégiájának megfelelően, melynek célja, hogy új szintre emelje a hangfelismerési megoldásokat. A Google hangalapú asszisztense révén a felhasználók profin menedzselhetik napi feladataikat, válaszokat találhatnak kérdéseikre és távolról vezérelhetik a kompatibilis okosotthon-eszközöket az LG AI tévéken keresztül. Az LG standjának látogatói ezek után az IoT nappalit nézhetik meg: az olasz luxus lakberendező céggel, a Natuzzival együttműködésben megalkotott lélegzetelállító tér a Milano Design Weeken mutatkozott be először.  A vendégeket első ízben üdvözlő zóna jól szemlélteti az XBOOM AI ThinQ hangszórók képességeit, hiszen megmutatja, hogy a készülékekhez csatlakoztatott kanapék és fényinstallációk beállításait hogyan változtathatjuk egyszerű szóbeli utasításokkal.

 

 

Az intelligens InstaView ThinQ hűtőszekrényt a központi színpadon állította ki az LG, a konyha tematikájú ThinQ Gourmet zónában. A látogatók a kiállítási térben maguk is kipróbálhatják a hűtő fejlett képességeit, a készülék ugyanis recepteket ajánl, és képes instrukciókat adni a hozzá kapcsolt sütőnek és egyéb konyhai eszközöknek.

 

A ThinQ Style zóna az LG hangvezérléssel irányítható berendezéseinek széles választékát mutatja be. Ezek közé tartozik az LG Styler ThinQ, azaz a legújabb Styler ruhafrissítő készülék is, amely tisztábbá és frissebbé teszi a ruhákat, miközben egyszerű szóbeli utasításokkal irányítható. Az Európai Kép- és Hangszövetség (European Imaging and Sound Association — EISA) nemrégiben az LG számos, a három kiállítási térben elhelyezett termékét díjazta a mesterséges intelligencia és dizájn terén felvonultatott innovatív megoldásaikért.

 

Az életmódzónákkal szemben helyezkedik el az LG központi tech-kiállítótere, amely a vállalat ThinQ termékeibe – többek között az LG OLED és SUPER UHD tévékbe, valamint az LG Centum Systembe – épített innovatív technológiákat mutatja be. Itt tekinthető meg a vállalat 88 hüvelyk átmérőjű 8K OLED televíziója, amely 7680 x 4320 pixeles felbontásával akár széles betekintési szög esetén is képes a tökéletes fekete és a lehető legélénkebb színek megjelenítésére. Szintén itt debütál az LG 173 hüvelykes Micro LED kijelzője. Az egyéni pixeleket formáló, sorba rendezett mikroszkopikus LED fényforrásokból álló kijelző grandiózus házimozi-környezetben mutatkozik be, amely látványosan szemlélteti, hogy mérete hogyan változtatható az egyéni igényeknek megfelelően.

 

Szintén az IFA-n mutatkoznak be az LG CLOi mesterséges intelligenciával felvértezett segítő és viselhető robotjai. A fejlett robotokból álló kollekció teszi teljessé az LG vízióját a mesterséges intelligencia terén, hiszen a technológia nem csak az otthonokban, hanem azokon kívül is szolgálja a felhasználókat. Az LG viselhető CLOi SuitBot robotja ebben a kiállítási zónában mutatkozik be először. A feldolgozóiparban és az építőiparban kiválóan alkalmazható LG CLOi SuitBot a mozgékonyság elősegítésével javítja viselője életminőségét.

 

 

Az LG ThinQ termékekre egyből felhívja a figyelmet, hogy az LG standjának látogatóit egy hatalmas, LG OLED kijelzőkből álló kanyon fogadja, amelyen áthaladva a világ különféle természeti csodái jelennek meg. A 258 darab homorú és domború, kereskedelmi open-frame LG OLED kijelzőn öt fantasztikus tájat tekinthetnek meg a stand látogatói — a Columbia-jégmezőt, az Iguazú-vízesést, az Antilop-kanyont, valamint a Redwood és a Haleakalā nemzeti parkot. 

 

 

Az IFA-n bemutatott, új LG SIGNATURE termékek közé tartozik egy borhűtő, egy alulfagyasztós hűtőszekrény és egy szárítógép is, melyek jól szemléltetik a prémium berendezések lehetőségeit a piacon. A borhűtő esztétikai és technológiai jellemzőit az LG a neves borkritikus, James Suckling segítségével egy borkóstolón mutatja be a szakkiállítás alatt. A termékek elegáns dizájnjához méltóan az LG a londoni székhelyű Jason Bruges művészeti stúdióval is együttműködésre lép, megalapítva a One Fine Day nevű, prémium LG SIGNATURE galériát.

 

Az LG szintén az IFA-n mutatja be a beépíthető konyhai berendezések európai piacára szánt új, prémium SIGNATURE KITCHEN SUITE konyhai termékcsaládot. Az új portfólió egyedi kiállítási környezetben debütál, amely a Messe Berlin nyári kertjében kapott helyet. Az európai Valcucine és Arclinea luxus lakberendező cégekkel együttműködésben megalkotott SIGNATURE konyhai termékek a kifinomult kézművességet és a kiemelkedő teljesítményt egyesítik.

 

Az IFA 2018 szakkiállítást az LG Electronics vezérigazgatója, Jo Seong-jin valamint technológiai vezetője, Dr. I.P. Park előadása nyitja meg. Közös nyitóelőadásukban a mesterséges intelligencia új korszakának vízióját vázolják fel – ez az első alkalom, hogy az LG vezetői ilyen kiemelt szerepet kapnak a szakkiállításon. A Think Wise, Be Free: Living Freer with AI, azaz Légy bölcs, légy szabad: kötetlen mindennapok a mesterséges intelligenciával című előadás és augusztus 31-én pénteken, a Messe Berlin 26b csarnokában hangzik majd el. A vezérigazgató előadásában arról beszél majd, hogy az LG AI-stratégiája a nyitott platformok, nyitott együttműködések és nyílt összekapcsolhatóság egyedülálló filozófiájára építve hogyan fogja megváltoztatni a felhasználók életét. Dr. Park ezt követően bemutatja, hogy ez az elképzelés hogyan kel életre a hétköznapi termékekben és milyen előnyökkel jár a fogyasztók számára az LG nyílt AI-stratégiája.

 

Az LG kiállítási standja a 2018-as IFA-n a Messe Berlin 18-as csarnokában kapott helyet. A változatos kiállítási tér a vállalat csúcskategóriás technológiáinak széles kínálatát mutatja be.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14