A jövő közlekedésének digitális fejlesztése

forrás: Prím Online, 2018. november 22. 09:48

A sharing economy-n alapuló közlekedési megoldások, okos parkolás rendszerek és más smart city fejlesztésekről is szó lesz a Symposium 2018 konferencián, amelyet a T-Systems Magyarország az „Emberi dimenziók, technológiai távlatok” címmel rendez meg november 27-én.

A Symposium 2018-on az autóspiacokkal és közlekedéssel foglalkozó szakemberek is számos újdonsággal találkozhatnak. Érdemes kiemelni például a sharing economy-n alapuló közlekedési megoldások szolgáltatást, amelynek segítségével pontosan követhető egy autó helyzete, használata, felhasználója és az üzleti igényeknek megfelelően megosztható több cég között is az adott jármű. A cégautó-flottával rendelkező vállalatoknál kulcskérdés az haszonjárművek és céges autók minél jobb kihasználása, mivel ezek nagy értéket képviselnek és gyorsan is amortizálódnak. A T-Systems megoldása egy modulokból felépülő, felhőből szolgáltatható platform, amelyet testre szabható mobil applikáció és fedélzeti hardver egység egészít ki. A három központi modul a flottamenedzsment, a kölcsönzés és az elszámolás. A moduláris rendszert olyan ügyfeleknek fejlesztették ki, akik tulajdonképpen a saját szolgáltatásuk keretében összekötik az erőforrásokat megosztó vállalatokat. Szintén a jövőbe mutatnak azok a smart city fejlesztések is, így ehhez kapcsolódóan szó lesz a Blockchain-ről és az 5G-ről is, amelyek a közlekedést és a városi parkolást és a városüzemeltetést forradalmasíthatják.

 

 

A rendezvény ezeken kívül is számtalan példával szolgál a központi téma, a digitalizáció és az általa kínált megoldások bemutatására, az egyes felhasználási területeknek megfelelően több szekcióban tárgyalják az újdonságokat: közigazgatás/oktatás, egészségügy, közlekedés/Smart cities, ipar és egészségügy. Olyan nevek számolnak be a legújabb lehetőségekről, mint Martin Lee, a Cisco Talos biztonsági elemző szervezet EMEA és Ázsia régiókért felelős vezetője vagy éppen Michal Klimes, a Hewlett Packard Enterprise szuperszámítógépekkel kapcsolatos innovációival is foglalkozó vezetője, aki az űrkutatásban használt technológiákról tart előadást. Érdekesnek ígérkezik a Symposium 2018 sztárvendége, Kevin J. Surace előadása is, aki a Szilíciumvölgy egyik vezető innovátora, az ő nevéhez fűződik az első okostelefon megalkotása is. Eredményeit többek között a Businessweek-ben, a Times-ban és a Forbes amerikai számában is publikálta már. 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38