Kiránduljunk biztonságban a Mio-val

forrás: Prím Online, 2019. január 29. 10:19

Sok ember gubódzik be a hideg idő elől, pedig még messze van a rügyfakadás. Ha már unjuk a tévé és mozi párosítást szabadidőnk eltöltésére, ideje felfedezni Magyarország téli kirándulóhelyeit, hogy ne szürke és unalmas legyen a tél, hanem sokszínű és izgalmas. A profi navigációkat és autós kamerákat gyártó Mio most ad nektek pár tippet, hogy merre induljatok el és mire figyeljetek, mielőtt nekivágtok a kalandnak.

Indulás előtt – a digitális útitárs

Mielőtt kocsiba ülünk, figyeljünk a következőkre: szélsőséges időben ne induljunk el, váltsunk jó minőségű téli gumira, legyen nálunk hólánc, jégoldó, a műszaki ellenőrzést idejében végeztessük el szakemberrel. Már csak egy Mio fedélzeti kamera hiányzik és indulhat is a kaland! 

 

Miért vigyük magunkkal? A fedélzeti kamerákról ma már szinte mindenki tudja, hogy vigyáz ránk, mert rögzíti az autó körüli eseményeket, így akár egy esetleges balesetnél bizonyítékként szolgál, hogy ki vagy mi volt a felelős. Míg ez a funkció valóban komoly előnye a kütyünek, arról se feledkezzünk meg, hogy milyen kényelmes, hogy nem kell a telefonunk után kapkodni, amikor valami váratlan szépség, vagy látnivaló tűnik fel utunkon. A Mio fedélzeti kamerák, a fenti előnyök mellett, navigálnak, figyelmeztetnek az esetleges forgalmi rend változásokra, tehát bármelyik tökéletes útitársunk lesz a téli csavargás során. Indulhatunk?

 

Téli kirándulások – 4 év eleji úti cél a Mio-tól

1. Miskolc, Lillafüred és környéke 

Miskolc és környékének téli csodáitól az elmúlt hetekben szinte zengett a közösségi háló. Akik ezt az Észak-Kelet irányt választják, azoknak kihagyhatatlan állomás Lillafüred. A befagyott vízeséstől kezdve, a téli tájakon kacskaringózó Zúzmara Expressz kisvonaton át, a belvárosi jégpályáig itt mindenki megtalálja a számára megfelelő időtöltést. Fedezzétek fel ezeket a helyeket a Mio MiVue Drive 65 LM beépített kamerával ellátott navigációs rendszer társaságában, ami a legjobb útvonalat ajánlja a célállomásra, sebességkorlátozásokról is tájékoztatást nyújt és még a parkolásnál is segítségetekre lesz. 

 

2. Sárospatak, Megyer-hegyi tengerszem

A nyáron közkedvelt kirándulóhely egész évben látogatható, fantasztikus téli természeti jelenségeket figyelhettek meg, miközben bejárjátok a tanösvényt. Autóval körülbelül 2 órát vesz igénybe az út Budapestről, amely idő alatt számíthatsz a Mio MiVue 752 WIFI Dual-ra, ami rögzíti a jármű előtt és mögött lévő eseményeket, hogy nyugalomban utazhassatok. Bónusz, hogy nem maradtok le egy jó pillanatról sem az út alatt, hiszen a készülék WIFI és Mobile funkciójának köszönhetően a felvételekből készült fotók HD minőségben továbbíthatók akár közösségi média felületekre is. 

 

 

3. Téli Balaton

Szép tavunk egyre jobban levetkőzi a szezonális jellegét. Ha befagy télen, ha nem, akkor is rengeteg szuper program közül választhatunk. A szigligeti téli strand korcsolyapályával, forralt borral, szaunával és téli csobbanással várja látogatóit. Az Északi-part éttermeinek és cukrászdáinak zöme már szinte egész évben nyitva van és a Déli-parton is lehet válogatni a programokból. Azonban az ördög még ezeken az idilli helyeken sem alszik és a térfigyelő kamerák is ritkábban fellelhetők bizonyos szakaszokon, mint a nagyvárosokban. Parkoló üzemmóddal ellátott Mio MiVue fedélzeti kameránk, mint egy őrangyal figyeli az autónkat és tiszta felvételt készít távollétünkben a kocsink körül történő eseményekről, amit bármikor vissza tudunk nézni. 

 

4. Sopron és a Lővérek

Sopron nagyjából mindenre ideális; városnézős, wellnessezős, kirándulós programok sokaságából lehet választani. Érdemes ellátogatni a Lővérek irányába is; varázslatos mini-birodalom ez, melyet az osztrák Alpok és a soproni hegyek fognak közre. Jó észben tartani viszont, hogy Sopront megközelítő utak gyakran túlzsúfoltak, vagy gyengén karbantartottak. A Mio MiVue 792 WIFI Pro segítségével könnyen visszakövethetjük, hogy ki felelt egy kialakult helyzetért vagy egy véletlen balesetért. 

 

További információ a MiVue menetrögzítő kamerákról a Mio Magyarország weboldalán, a https://www.mio.com/hu_hu/ oldalon található. A MiVue menetrögzítő kamerák felszereltségtől függően 21.000 és 79.000 Ft között kaphatók webshopokban és több elektronikai áruházban.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50