A Huawei bemutatta a P30 széria okostelefonjait

forrás: Prím Online, 2019. március 27. 14:13

A Huawei Fogyasztói Üzletága bemutatta a P széria legújabb zászlóshajó-termékeit. A P30 Pro a világ első okostelefonja, amelynek hátlapi kameráit a gyártó a legújabb szenzortechnológiákkal látta el. A készülék ötszörös optikai, tízszeres hibrid, valamint ötvenszeres digitális zoom-mal rendelkezik, így a felhasználó az apró részleteket megjelenítő, professzionális fotókat készíthet, akár éjszaka is. A P30 széria okostelefonjaival stúdióminőségű videófelvételek is rögzíthetők: a mesterséges intelligenciának köszönhetően a hátlapi lencsék egyszerre több nagy felbontású felvételt is készítenek, majd kombinálják azokat. Az idén április elejétől megvásárolható Huawei P30 Pro mellé a gyártó két héten keresztül legújabb okosóráját adja ajándékba.

A Huawei Technologies Párizsban bemutatta a P széria legújabb tagjait. A vállalat az okostelefon-piacon egyedülálló kameramegoldásokkal szerelte fel a készülékeket. „A Huawei P30 széria áttörést jelent a digitális kameratechnológia évtizedes fejlődésében, újraírja a szabályokat és újraformálja a felhasználók elképzeléseit a mobilkészülékes fényképezésről” – mondta Richard Yu, a Huawei Fogyasztói Üzletágának elnöke. „A SuperSpectrum szenzorhoz és a SuperZoom lencséhez hasonló innovációkkal nemcsak a fényképezés határait feszegetjük tovább, hanem a videók készítését is, mely terület már jócskán megérett a fejlesztésre. A Huawei P30 széria diktálja az iramot az okostelefonok elkövetkező generációi számára”.

 

P mint professzionális fotózás

A Huawei P30 Pro a gyártó legújabb Leica Quad kamerarendszerét kapta. A készülék hátlapi lencséit a legújabb szenzortechnológiák támogatják: a 40 MP-es kamera SuperSpectrum szenzora az éjszakai fotózásért, a 20 MP-es lencse pedig az ultraszéles látószögért felel, a 8 MP-es telefotó lencse mellett pedig – szemben a P30 okostelefonnal – egy Time of Flight (ToF) technológiával felszerelt kamera is helyet kapott, amely a 3D-modellezést és a mélységérzékelést segíti elő. A Huawei a P30 esetében egy 8 MP-es telefotó-, egy 16 MP-es ultraszéles látószögű-, valamint egy 40 MP-es széles látószögű kamerát helyezett el a készülék hátoldalán, valamint háromszoros optikai, ötszörös hybrid, valamint harmincszoros digitális zoomal látta el azt.

 

A készülékek 1/1.7 hüvelykes SuperSpectrum RYYB szenzora a szokásos RGGB érzékelőktől eltérően nagyobb pixeleket eredményez, valamint a zöld színű képszemcséket sárgákkal helyettesíti, így a P30 elérheti akár a 204,800, a P30 Pro pedig a 409,600 ISO értéket is. A nagyobb pixeleknek is köszönhető, hogy P széria legújabb készülékeivel tűéles, részletgazdag fotók és videók készíthetők fényviszonytól és beállítástól függetlenül is. A 20 MP-es ultraszéles látószögű lencsével panorámaszerű képeket örökíthet meg a felhasználó. A P30 Pro RYYB szenzora és az optikai-, illetve a mesterségesintelligencia-vezérelt képstabilizációs technológia biztosítja, hogy a telefon tulajdonosa a nap bármelyik szakában, bármilyen megvilágításban éles és megfelelően fényelt fotókat készíthessen. A Huawei P30 Pro SuperZoom lencséje ötszörös optikai, tízszeres hibrid, valamint ötvenszeres digitális zoom-mal rendelkezik, melyhez periszkópos kialakítást használ. A telefotó kameraprizmája úgy töri meg a fényt, hogy maximalizálja a fókusztávolságot, miközben a lehető legjobban lecsökkenti a kameramagasságot.

 

 

A P30 Pro egyedülálló Time of Flight (ToF) szenzora kiváló térérzékelést biztosít, így a fotókon a legapróbb részletek is jól kivehetővé válnak. Az okostelefon pontosan meghatározza a kép alanyának távolságát, ami lehetővé teszi, hogy a fotón szereplő alak ne mosódjon el és jól elkülönüljön a fénykép hátterétől. A Huawei AI HDR+ funkciónak köszönhetően az elő- és hátlapi kamera is képes több, gyors egymásutánban készített fényképet összekombinálni a lehető legjobb eredmény elérése érdekében, ezzel elkerülve a túlexponált vagy hátulról megvilágított szelfik készítését.

 

A gyártó legújabb csúcskészüléke a Huawei történetének legerősebb előlapi kamerájával rendelkezik. A P30 Pro 32 MP-es lencséje a Super Portrait Mode-ban a legapróbb részleteket is képes megörökíteni, így akár az arcszőrzet szálai és a legapróbb szeplők is jól láthatóvá válnak. 

 

A videók királya

A P30 széria bevezeti a felhasználót a professzionális mobilvideó-készítés korszakába. A SuperSpectrum szenzor lehetővé teszi az alacsony fényviszonyú helyzetek megörökítését, így az éjszakai felvételek is kristálytisztán jelennek meg. Az OIS (optikai) és AIS (mesterségesintelligencia-vezérelt) képstabilizációs technológiának köszönhetően akár mozgás közben, 4K-s felbontású videók rögzítésekor is stabil marad a kép, mialatt a SuperZoom lencse éles közeliket készít. 

 

A Dual-View módban - amely egy későbbi frissítés telepítése után lesz elérhető - a készülékek két lencséje párhuzamosan működik: egyszerre készítenek ultraszéles szögben távoli, valamint közeli videófelvételt. Ilyen esetben az osztott képernyő egyik oldalán a panorámafelvétel, míg a másikon egy közeli kép jelenik meg, amelyek ezt követően összekombinálhatók. 

Kép és hang egy helyen

A Huawei P30-at 6,1 hüvelykes OLED, a P30 Pro-t pedig 6,47 hüvelykes FHD+ (2340x1080) Dewdrop kijelzővel szerelte fel a gyártó, melyeken az előlapi kamera a széria legkisebb notch-ában helyezkedik el. A majdnem teljesen kávamentes előlapi üveg alatt kapott helyet a képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó is, mely gyors és biztonságos azonosítást tesz lehetővé. A formabontó Huawei Acoustic Display technológia használatával a P30 Pro esetében a kiváló hangzást a kijelzőbe épített maglev hangszóró biztosítja, amelynek köszönhetően az audiótartalmak a képernyőn keresztül, egy kiváló fülhallgató minőségében szólalnak meg.

 

 

Csúcsteljesítmény és biztonságos gyorstöltés

A Huawei P30 és P30 Pro erejét a 7nm-es, Dual-NPU Kirin 980 processzor biztosítja, ezzel garantálva például a gyorsabb képfelismerést. A készülékeken a legújabb EMUI 9.1. operációs rendszer fut.

 

A Huawei P30 Pro támogatja a 40W-os gyors és a visszatöltési, míg a P30 a 22,5 W-os SuperCharge technológiát is. Előbbi esetében a 4200 mAh-s, utóbbi esetében pedig a 3650 mAh-s teljesítményű akkumulátor garantálja, hogy a készülékek intenzív használat mellett is zavartalanul működjenek, akár 24 órán át. A Huawei P30 sorozat tagjainak grafénalapú hűtőrendszere hatékonyan kezeli a telefonok hőmérsékletét, ezért a felhasználónak nem kell tartania a nagy teljesítmény okozta túlmelegedéstől. A Huawei P30 Pro sikeresen szerepelt a DxOMark tesztjén is, a gyártó készüléke történetének legmagasabb pontszámát (112 pontot) érte el, felülmúlva ezzel a tavalyi P30 Pro sikerét is.

 

 

Erőssége az adatávitel

A Huawei P30 széria tagjainak további előnye a készülékek fejlett vezeték nélküli adatátviteli teljesítménye. A gyártó a piacon elérhető legerősebb Bluetooth-szal szerelte fel a P30-at és a P30 Pro-t, így azok a másodperc tört része alatt képesek kapcsolatba lépni egymással és más okoseszközökkel is. A Huawei Share OneHop segítségével, egy frissítést követően a fájlmegosztás zökkenőmentesen lebonyolítható a gyártó okostelefonjai és PC-i között, mindössze egy érintéssel. A P30 sorozat okostelefonjai támogatják továbbá a Dual SIM és a Dual VoLTE kapcsolatokat is.* 

 

Elérhetőség és ár:

 

A Huawei P30 széria készülékei Magyarországon április elejétől a klasszikus Éjfekete árnyalat mellett Auróra kék és Jégkristály kék színben, valamint a P30 Pro kizárólag a Huawei Experience Store kínálatában Naplemente színben is kapható lesz. A gyártó április 1-14-ig tartó különleges ajánlatának részeként a P30 Pro okostelefont megvásárló felhasználóknak a Huawei Watch GT sorozat legújabb okosóráját adja ajándékba.

 

____________

* ennek a funkciónak a megléte régiónként változhat.

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38