Hatodik alkalommal startolt a Women Startup Competition

forrás: Prím Online, 2019. március 28. 09:59

A Budapestről indult Women Startup Competition az elmúlt években az egyik legnagyobb nemzetközi női startup rendezvénnyé nőtte ki magát. A teljes Európát átívelő rendezvénysorozatát idén Prágában indította el. A verseny áprilisban érkezik Budapestre.

Még mindig kevés az olyan Magyarországról induló kezdeményes, amely a nők innovációs és vállalkozói tevékenységét támogatná. A WSC pedig még Európában is egyedi módon még egy hetes vállalkozói tréninggel is segíti az elődöntőkön jól szereplő csapatokat. 

 

Az elmúlt hat évben a Women Startup Competition nem csak fantasztikus tehetségeket és sikeres startupokat adott a startup ökoszisztémának, hanem ráirányította a figyelmet a női vállalkozók problémáira is.

 

A verseny szervezői ma már komplex metodológiával segítik a résztvevőket, számukra olyan tanácsadási, mentorálási programokat dolgoztak ki, amely rövid és hosszú távon segíti őket a felmerülő akadályok leküzdéséhez vagy egy-egy fejlődési lépcső meglépéséhez. 

 

Évről évre, Londontól Moszkváig tartó elődöntők alatt számos olyan tehetség fordult meg a versenyben, akiket ma már a piac büszkén emleget. Belőlük meríthet motivációt, ihletet a következő vállalkozói generáció, illetve a sikeresekből kialakulhat a következő generációs hölgyekből álló angyal befektetői réteg is. 

 

A budapesti versenyen évről évre újabb sikertörténetek születnek. Olyan, a startup ökoszisztémában ismert nevek, mint a ViddL, a Heatventors, a BOOKR Kids, a MagicMe, a samebug.io vagy a Paperspokes mind szerepeltek már a versenysorozatban

 

“Az idei első esemény Prágában volt, ahol a női vállalkozók aránya mindössze 23,6%. A 2018-as női vállalkozói Mastercard-index szerint az 57 országból a 32. helyen áll. Immár harmadik éve rendezünk Prágában Women Startup Competition versenyt, s úgy látjuk, hogy egyre több  nő kap kedvet a vállalkozói karrierhez.” - osztotta meg az idei rendezvényen szerzett tapasztalatait Alexandra Veidner a WSC stratégiai vezetője.

 

Prágában a  bemutatkozott startupok közül a Grason vehette át az első díjat, akik mobil applikációjukkal az éttermek tulajdonosainak segítenek munkaerőt találni, illetve a munkakeresők számára részmunkaidős vendéglátóipari megoldásokat kínál.

 

A második helyet a Genster  férfi személyi stylist rendszere nyerte el. A megrendeléseket az ügyfél méretének, ízlésének és életmódjának megfelelően választják ki, majd a férfiak  otthon felpróbálhatják és kiválaszthatják melyikre van szükségük és ami nem tökéletes számukra visszaküldhetik

 

A Snuggs  egy tartós menstruáció ellenálló alsónemű, harmadik helyezést ért el a dobogón és a különdíjat is besöpörték. Ez a fehérnemű rendkívül vékony, köszönhetően az egyedülálló abszorbens rétegnek, amit a startup fejlesztett ki. 

 

A szervezők várnak mindenkit a Budapesti elődöntőkre, amely április 24-25-én kerül megrendezésre az Ustream / IBM Startup Laborjában. A jelentkezés még nyitva áll azoknak a startupoknak a számára, amelyeknél az alapító tagok legalább 50%-os arányban nők vagy női ügyvezetővel rendelkeznek. A további elődöntők listáját, és a jelentkezéshez szükséges információkat a hivatalos oldalon érhetők el:  https://www.f6s.com/6thwscsemifinalbudapest/apply

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50