NMHH Médiatanács: 76 millió forint rádiós műsorok készítésére

forrás: Prím Online, 2019. november 30. 10:59

Huszonhét közösségi, kisközösségi és kereskedelmi rádió részesül összesen 76 millió forint támogatásban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának hírműsorok, tematikus és közérdekű szolgáltató magazinműsorok gyártását támogató pályázatán. A testület elfogadta a jövő évi felügyeleti tervét, és rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek használatával kapcsolatos döntéseket is hozott.

Rádióműsorok 76 millió forintból

Huszonhét kereskedelmi, közösségi és kisközösségi rádió jutott összesen közel 76 millió forint támogatáshoz a Médiatanács hírműsorok, tematikus és közérdekű szolgáltató magazinműsorok készítését ösztönző 2019-es pályázatának harmadik fordulójában. A grémium e heti ülésén meghozott döntés szerint: hírműsor kategóriában eredményesen pályázott a szigetszentmiklósi Lakihegy Rádió, az Egerszeg Rádió, a székesfehérvári Táska Rádió, a sátoraljaújhelyi Európa Rádió, a nyíregyházi 103,9 Best FM, a szegedi, a zalaegerszegi, a kiskunmajsai és a békéscsabai Rádió 1, a Rádió Dabas, a Tamási Rádió, a kalocsai KORONA FM 100, valamint a fővárosi Karc FM, a Manna FM és a Klasszik Rádió 92.1. Szolgáltató magazinműsorokat állíthat elő támogatással a Rádió Szentendre, a miskolci Csillagpont Rádió, a 101.7 Pécs FM, a szolnoki 90,4 Rádió 1, a hódmezővásárhelyi Rádió 7, a székesfehérvári Alpha Rádió, a nyíregyházi 99,4 Sunshine FM és a békéscsabai Csaba Rádió. Tematikus magazinok megvalósításához kapott forrást a dunaújvárosi Rádió 24, a szombathelyi CREDO Rádió, a debreceni FM90 Campus Rádió és a fővárosi 90.9 Jazzy Rádió.

 

Elfogadta a Médiatanács a jövő évi hatósági felügyeleti tervét

Elfogadta a testület a Médiatanács 2020-ra vonatkozó felügyeleti tervét. Az általános hatósági felügyelet keretein belül jövőre is célja az NMHH-nak a médiaszolgáltatók és a közösségi médiumok folyamatos megfigyelése mellett – többek között – a reklámok hangerejének vizsgálata, a nagy elérésű híradók nem közérdekű bűnügyi hírei kapcsán a törvényben előírt – most már húsz helyett – harmincöt százalékos plafon ellenőrzése, illetve a hír- és magazinműsorok kvantitatív elemzése. Külön vizsgálati terület lesz a televíziós gyermeksávokban a gyermekvédelmi előírások betartása és az, hogy a szolgáltatók a hat éven aluliak számára nem ajánlott korhatár-kategóriát mennyire használják. A Médiatanács jövőre is tervezi annak vizsgálatát, hogy a filmekre milyen korhatár-besorolási gyakorlatot alkalmaznak a médiaszolgáltatók, és a hallás- mellett jövő szeptembertől a látássérülteket segítő televíziós szolgáltatásokat is ellenőrizni fogja. A grémium a 2020-as felügyeleti terv új feladataként nyomon követi a kiskorúak védelme érdekében alkalmazott hatékony műszaki megoldással kapcsolatos követelmények betartását is. Az általános hatósági felügyeleti terv a hatóság honlapján olvasható.

 

Rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek használatával kapcsolatos döntések

A Médiatanács véglegesítette és honlapján csütörtökön közzétette a Körmend 99,8 MHz helyi vételkörzetű, kereskedelmi jellegű rádiós médiaszolgáltatási lehetőség használatával kapcsolatban elfogadott pályázati felhívást. Az ajánlatokat 2020. január 15-én lehet majd benyújtani. A testület csütörtökön közzétette az NMHH honlapján a Miskolc 103,8 MHz körzeti vételkörzetű, valamint a Siklós 88,6 MHz és a Szigetvár 98,9 MHz helyi vételkörzetű közösségi jellegű rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek használatára kiírt pályázati felhívások tervezetét. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50