Pályakezdés a DACHSER-nél

forrás: Prím Online, 2019. december 19. 09:18

A DACHSER által elindított Excellence gyakornoki program kiváló lehetőséget biztosít a fiatal pályakezdők számára a logisztika és a szállítmányozás, kiemelten a gyűjtőszállítmányozás területén. Másfél- kétéves program során a vállalat biztosítja a kiválasztottaknak a cég működésének részletesebb megismerését, a tehetséggondozó program végén egy teljes munkaidejű állás várja őket. 

A globalizációnak köszönhetően a logisztika egyre kiemelkedőbb lehetőségeket biztosít a karrierépítés terén világszerte, így az ország piacvezető logisztikai vállalatai közé tartozó DACHSER is nagy hangsúlyt fektet a munkaerőutánpótlás, illetve a cégen belüli karrierépítés jelentőségére. Ennek köszönhetően alakította ki a szervezet a DACHSER Excellence gyakornoki programot (DEP). 

 

A 18 hónapos program legfőbb célja, hogy közvetlen módon teremtsen munkahelyeket a fiatal generáció számára. A DACHSER egyedülálló lehetőséget kínál az érettségizett, akár szakmát is szerzett fiataloknak, hogy betekintést nyerhessenek a logisztika változatos és nemzetközi világába. A DACHSER Excellence gyakornoki programra (DEP) azon frissen végzett fiatalok jelentkezését várják, akik kommunikációs szinten beszélnek angolul és érdeklődnek a logisztikai folyamatok megismerése iránt. 

 

A tehetséggondozó program résztvevői megismerkednek a vállalat teljes struktúrájával, illetve különböző részlegek tevékenységével is. Egy-egy részlegen körülbelül 1-3 hónapot töltenek a jelöltek. A gyakornokok eleinte a raktártevékenységekbe nyernek betekintést, a vállalatnál eltöltött idő alatt pedig érintik a Customer Service, Charter, Eingang, Ausgang, Sales és Invoicing osztályokat is. Ezeknek köszönhetően átfogó képet kapnak a raktártevékenységekről, az ügyfélszolgálatról, számlázásról valamint a fuvarszervezésről is; továbbá a logisztika és az értékesítés területén is kipróbálhatják magukat. A program elvégzése után, a DACHSER lehetőséget termet arra, hogy a gyakornokok a képességeikhez leginkább illeszkedő pozícióban helyezkedjenek el egy határozatlan szerződés keretein belül.

 

A 2017-es évben 4 fiatal kezdte meg tevékenységét a DEP programban, és 2019 év elejére kezdtek el végleges pozíciójukban dolgozni. A 4 résztvevő betekintést nyert a különböző területek mindennapi munkájába és a munkakörök sajátosságaiba. Ezenkívül a program keretein belül Kormosói Henriettának (a DEP-jelölt) lehetősége nyílt arra is, hogy kijusson a Dachser Head Office-ba, Kemptenbe.  „Tavaly novemberben kaptam ezt a lehetőséget. Ez egy olyan összejövetel volt, amelyen az adott évben végzett gyakornokok vehettek részt a világ minden tájáról. 3 napig tartott a rendezvény, ezalatt részt vettünk egy közös bowlingozáson, második nap egy workshopon, ahol megtanultuk, hogy hogyan is kell új ötleteket létrehozni és kivitelezni, majd ezeket az ötleteket csoportokban előadtuk Bernhard Simonnak, a Dachser vezérigazgatójának.”

 

Az idei évben immár teljes állást betöltő DEP programban részt vevők véleményét is megkérdeztük. Denk Domán a következőképpen vélekedett az elmúlt közel két évről: ,,Szerintem az egyik legjobb  dolog az volt a képzésben, hogy a végére kaptunk egy teljes képet a vállalatról, a folyamatokról. Megtanultuk, hogy melyik osztály melyik munkafolyamattal függ össze. Továbbá kialakult bennünk egy átfogó kép a munkatársainkról, így a mai napig tudjuk, ha probléma adódik, kihez fordulhatunk abban az esetben, ha épp nem mi vagyunk az illetékesek.”

 

Összeségében, ez a program nagyon jó lehetőség arra, hogy elinduljanak a logisztika iránt érdeklődő fiatalok a karrierépítés útján, és kellő információt szerezzenek a különböző területekről, hogy ki tudják választani az általuk leginkább preferált területet. 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

2024. április 30. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14