A Lexus elektromos koncepcióautója Goodyear abroncsokon száguld

forrás: Prím Online, 2020. március 22. 12:39

A Lexus 30. születésnapját egy az elektromos járművek jövőjét megalapozó merész koncepcióautóval ünnepli. A Lexus LF-30 Electrified kialakítása páratlanul dinamikus vezetési élményt ígér. A Tokiói Autószalonon debütált, majd idén márciusban a közönség számára is bemutatott járművet kifejezetten erre a célra fejlesztett Goodyear koncepcióabroncsokkal szerelték fel. 

A Goodyear koncepcionális abroncsa mindenben a modern, áramvonalas és sportos Lexus igényeihez igazodik. Az abroncsok kompatibilisek az elektromos meghajtással, kialakításuk fokozza a kényelmet és javítja az autók teljesítményét. 

 

„Büszkék vagyunk rá, hogy ebben a projektben együtt dolgozhattunk a Lexusszal, amely 30 éve élen jár az innovatív mobilitási megoldások terén. Együttműködésünk ismét csak azt bizonyítja, milyen fontos szerepet játszanak az abroncsok a jövő elektromos közlekedési megoldásainak kialakításában – nyilatkozta Mike Rytokoski, a Goodyear Europe alelnöke és marketingvezetője. 

 

 

Az LF-30 Electrified számára készült koncepcionális abroncs főbb jellemzői: 

  • Elektromos járművek motorjának hűtése: A Goodyear aerodinamikai szakértelmét kihasználva a koncepcionális abroncsokat úgy alakították ki, hogy javítsák az elektromos motorok hűtését. A hideg levegő az elülső lökhárító szellőzőrácsán át jut el az abroncsokhoz, ahol a terelőelemek a levegőáramot a kerekek mögött elhelyezett elektromos motorokhoz irányítják. Az általuk felhevített levegő az LF-30 Electrified felnijének külső széle felé áramlik. 
  • Csökkentett légellenállás: Az abroncs kialakítása és külső formája a légellenállás csökkentése révén javítja a Lexus aerodinamikai jellemzőit, így fokozva a teljesítményt és az akkumulátor hatótávolságát.
  • Zajcsökkentés biomimetikus módszerekkel: A Goodyear a természetből merített ihletet a koncepcionális abroncs kifejlesztéséhez. A hűtőbordák belépőéleit bársonyosan finom anyag borítja, amelyet az éjszaka hangtalanul lecsapó baglyok szárnyának szerkezete inspirálta. A biomimetikus kialakítás révén az abroncsok gördülése során keltett zaj minimálisra csökkenthető. 

 

A Lexus LF-30 Electrified autóra kifejlesztett Goodyear koncepcionális abroncs 285/35R24-es méretben készült. 

 

A Goodyear speciális abroncsáról készült videó ezen a linken tekinthető meg.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36