Technológiai együttműködést jelentett be a Start it @K&H és a Telenor

forrás: Prím Online, 2020. május 20. 18:00

27 startuppal és a legújabb mobiltechnológiával folytatja tovább működését a Start it @K&H inkubátorprogram. Magyarország legnagyobb, iparágfüggetlen nagyvállalati inkubátorába 9 új startup csapat került be a vírusjárvány miatt online megvalósított kiválasztási folyamat lezárultával. A Telenorral kötött megállapodás pedig új lendületet adhat a startupok digitális fejlődésének és támogathatja az 5G technológiában rejlő lehetőségek kiaknázását. 

A startup környezet az elmúlt hónapok rendkívüli helyzete, nehézségei ellenére sem állt le. „A lendületet egyrészt az igazolja számunkra, hogy a Start it @K&H inkubátorprogramunk jelenlegi csapatai közül többen – a startupokra jellemző gyors alkalmazkodásnak és fejlődésnek köszönhetően – olyan megoldási lehetőségeket fejlesztettek ki, melyek kifejezetten a koronavírus és annak gazdasági hatásait enyhítik, arra reagálnak. Másrészt pedig, hogy inkubátorunkba közel a tavalyival azonos számú jelentkezés érkezett. A helyzetnek megfelelően, idén online tartottuk meg a kiválasztást. 8 új csapatot választottunk be a programba, 1 pedig egy hackathon esemény Start it @K&H különdíjasaként nyert felvételt. Így összesen 27 startuppal működik most Magyarország vezető nagyvállalati startup inkubátora. A szakmai mentorálás, a nagyvállalati kapcsolatrendszer és a rendelkezésre álló infrastruktúra mellett olyan digitális szolgáltatások is elérhetővé válnak számukra, amelyek a jelenlegi körülmények között is lehetővé teszik fejlődésüket” – tájékoztatott Németh Balázs, a K&H Operáció, technológiák és lakossági hitelkezelési divízió vezetője az új csapatok bemutatása kapcsán.  

 

Telenor: a startupok technológiai partnere

Eddig több mint 45 iparági mentor és szakértő, valamint 15 vállalati és egyetemi partner támogatta a startupokat, mely most kiegészül a telekommunikációs szektorból ismert Telenorral. „Már a járványt megelőzően is nagy hangsúly fektettünk startupjaink digitális támogatására, ami a fejlődésüket és a kialakult helyzetben az online üzemmódra átállást segítette. Erre jó példa a Global Accelerator Network (GAN) 1 millió dollár értékű digitális szolgáltatáscsomagja, mely 120 ezer dollár értékű IBM felhőszolgáltatást tesz elérhetővé a startupok számára. A lehetőségek tára pedig most tovább bővül, hiszen a Telenorral kötött megállapodás keretében korlátlan mobilnet hozzáférést és kedvezményes céges szolgáltatáscsomagot kaphatnak a csapatok. Mindezeken felül elsőként férhetnek hozzá a hazai startupok az 5G hálózathoz, ami nagyban támogathatja termékeik, ötleteik megvalósítását” – hangsúlyozta ki Németh Balázs.

 

5G tesztkörnyezet a startupoknak

„A Start it @K&H inkubátor startupjainak napi működését szeretnénk megkönnyíteni azzal, hogy a számukra biztosított korlátlan mobilnettel gyakorlatilag bárhol online lehetnek és fejleszthetik projektjeiket. Az 5G technológiához való hozzáférés keretében pedig szakembereink és a biztosított 5G-s eszközök segítségével valós műszaki háttérre és gyakorlati tapasztalatokra építve emelhetik be üzleti megoldásiakba az 5G előnyeit. Ezt most kell elkezdeni, hogy mire az 5G minden előnye a gyakorlatban is elérhetővé válik, addigra kész, megalapozott és versenyképes modellek legyenek. Ebben játszhatnak komoly szerepet az új technológiákra nyitott startupok” – mondta el Mészáros Attila, a Telenor Magyarország vállalati kommunikációs igazgatója az együttműködés kapcsán.

 

Új csapatok a Start it @K&H inkubátorprogramban

A felvételt nyert 9 új csapat is igazolja az iparági megkötés nélkül, a nagyvállalati inkubátorok között egyedüliként működő program sokszínűségét:

  •     KRUZ Bike: nagyvállalatok számára szállít egyedi tervezésű kerékpár csomagokat
  •     Warmauz: kompetitív e-sport platformot fejleszt, alacsony nevezési díjas tornákkal, széleskörű játékpalettával
  •     LiveRobe: közösségi platform, ahol a felhasználók saját gardróbjukat értékesíthetik
  •     Kosár-logisztika: kis, helyi közösségekben felépülő rövid ellátási láncok (kosár közösségek) támogatása
  •     Linistry: egy beépíthető app, ami összehangoltan kezeli a betérő ügyfeleket és az időpontfoglalásokat
  •     Volteum: útvonaltervező applikáció elektromos autók számára
  •     DriftAir: kéménybe szerelhető eszköz, amely segíti az égést, csökkentve a kibocsájtott károsanyagokat
  •     Cégjelző: Magyarország egyik vezető céginformációs szoftvere
  •     Phonein: rövid távú bérlőkre igazított okos kapucsengők gyártásával foglalkozó nemzetközi csapat 
Kulcsszavak: Telenor inkubátorprogram

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A világ 600 legjobb fiatal egyeteme közé került a Széchenyi-egyetem

Az 501–600. helyen szerepel a győri Széchenyi István Egyetem azon a ranglistán, amelyet a Times Higher Education (THE) május 14-én tett közzé a világ legjobb fiatal egyetemeiről. Az intézmény újabb sikere mögött erősödő kutatási teljesítménye, valamint szoros ipari és nemzetközi kapcsolatai állnak.

2024. május 15. 14:33

A FŐTAXI a Formula 1 Magyar Nagydíj hivatalos szállítópartnere

2024-ben immár 39. alkalommal rendezik meg a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt-vel kötött megállapodás értelmében a július 21-én tartandó viadal hivatalos és kizárólagos személyszállító partnere a legnagyobb múltú hazai taxitársaság, a FŐTAXI lesz. A megállapodás célja, hogy a látogatók és a partnerek egyszerűen és biztonságosan jussanak el a Hungaroringre és haza. 

2024. május 15. 12:59

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Protechtor Future Summit: Az AI exponenciálisan fejlődik, amire az emberi agy egyszerűen nincs felkészülve

Két borzasztóan aktuális és forró témáról beszélgettek neves és elismert hazai gondolkodók a Protechtor Future Summit üzleti és tech vezetőknek szóló inspirációs eseménysorozat tavaszi alkalmán. A mások mellett Király Júlia, Dr. Oszkó Péter vagy Dr. Tilesch György MI-szakértő nevével fémjelzett panelbeszélgetéseken a szakértők egyrészt a mesterséges intelligencia társadalmi igazságoságra és kultúrára gyakorolt hatását, másrészt az örök élet és a biológiai óra visszafordíthatóságának kérdését vizsgálták.

2024. május 15. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38