A Lenovo okosszemüvege elhozza a jövőt

forrás: Prím Online, 2021. január 12. 18:05

A Lenovo ebben az évben is forradalmian új technológiai különlegességekkel érkezett a CES bemutatóira. Az újdonságok listáján szerepel többek között a ThinkReality A3 okosszemüveg is, amely minden bizonnyal az egyik legújabb fejlesztésű és legsokoldalúbb okosszemüvegként érkezik a piacra. A ThinkReality A3 elsősorban a vállalati szegmenst célozza meg és egy olyan átfogó digitális fejlődés része lesz, amely intelligens technológiájának köszönhetően garantáltan átalakulást hoz az üzleti életbe. 

Ahogy a megosztott munkaerő és hibrid munkavégzés napról-napra válik az új normalitás részévé, úgy a kis- és nagyvállalkozások számára egyre fontosabb, hogy új technológiák segítségével minél gyorsabban és minél hatékonyabban alkalmazkodjanak a változásokhoz. A személyre szabott virtuális monitoroktól vagy a 3D-s látványtervektől egészen a kiterjesztett valóság (AR) által támogatott munkafolyamatokig és virtuális képzési módszerekig, a ThinkReality A3 az üzleti élet számos területén hoz változásokat. 

 

Az okoseszköz a felhasználó igénye szerint bárhol, bármikor PC-hez vagy Motorola okostelefonhoz* csatlakoztatható egy USB kábelen keresztül, az eszköz pedig mindvégig úgy illeszkedik használójához akár csak egy napszemüveg. Sokoldalú, hordozható és kényelmes megoldás a mindennapokban, amely a gyári keretek segítségével még biztonságosabbá és még strapabíróbbá válhat. Az AR intelligens szemüveg kiváló minőségű teljesítményét a Qualcomm Snapdragon XR1 platform biztosítja, amely egyszerre öt virtuális, 1080p kijelzővel nyújt lenyűgöző látványt. A 8 megapixeles RGB kamera segítségével 1080p felbontású videón keresztül akár távoli szakértői segítséget is igénybe vehet az eszköz használója, emellett az okosszemüvegen kettős halszem kamera is található, amely a teljes térre rálátást biztosít. 

 

“Az A3 egy következő generációs AR megoldás – könnyű, erőteljes és sokoldalú. A Lenovo részéről ez az okosszemüveg egy széleskörű és integrált digitális megoldás része, amely magába foglalja a fejlett AR technológiát, a ThinkReality szoftvert és a Motorola mobiltelefonokat. Akár egy virtuális térben dolgozunk, akár távolról asszisztáljuk a munkát, a ThinkReality A3 a dolgozók teljesítményét növeli, bárhol is legyenek.” – mondta el Jon Pershke, a Lenovo IDG (intelligent device group) feltörekvő piaci stratégiáért felelős alelnöke. 

 

 

 

PC verzió virtuális monitorokhoz 

A ThinkReality A3 PC Edition laptophoz vagy munkaállomáshoz is könnyedén csatlakoztatható, hogy a felhasználók több részből álló vagy akár nagy méretű virtuális monitorokat helyezhessenek el látóterükben, miközben a Windows szoftvereit vagy applikációit használják. A virtuális monitorok képesek növelni a PC-k értékét, nagyobb produktivitást, önállóságot és a VR technológia segítségével még több tapasztalatot biztosít a pénzügyi, építészeti vagy mérnöki munkák területén egyaránt. Továbbá, kiváló megoldás lehet minden távolról vagy mobil dolgozó számára, akik például térbeli korlátokkal küzdenek. 

 

A virtuális monitorok optimalizáltak és kompatibilisek a Lenovo vezető ThinkPad laptopjaival és mobil munkaállomásaival, amelyeket Intel és AMD Ryzen processzorok működtetnek

 

 

 

Ipari verzió összetett munkakörnyezetben 

A ThinkReality A3 ipari kiadása Motorola okostelefonhoz kapcsolva a kéz használata néküli, AR-ral támogatott feladatok elvégzésére is alkalmas akár összetett munkakörnyezetben is. Az ipari verzió  ThinkReality szoftver által támogatott, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy létrehozzanak, telepítsenek vagy kezeljenek vegyes valóságot használó alkalmazásokat vagy globálisan támogatott tartalmakat. 

 

A gyáraktól egészen a forgalmas kereskedésekig vagy vendéglátó egységekig a ThinkReality funkciói távsegítséget, irányított munkafolyamatokat és 3D-s megjelenítést biztosítanak. Vagyis a könnyű, rugalmas és méretezhető okoseszköz használatával az ipari dolgozók nem csak produktivitásukat és biztonságukat növelhetik, de a napi feladatok során előforduló hibák számát is csökkenthetik. 

 

A Lenovo ThinkReality felgyorsítja a hordozható számítástechnika következő generációjának kialakulását - okosabb technológiát kínálva a munkavállalók számára. A hardver- és szoftvermegoldások egyre növekvő ThinkReality felhő-agnosztikus ökoszisztémájával a vállalkozásoknak több választási lehetőségük van a vegyes valóságú technológiák kiépítésében és alkalmazásában az üzleti tevékenységük javítása érdekében.

 

A Lenovo AR eszközei között megtalálható a ThinkReality A3 intelligens szemüveg és a ThinkReality A6 fejhallgató, amely teljes funkcionalitású szenzortömböt, bővíthető memóriát, 1080p felbontású optikai hullámvezetőt és kivehető akkumulátort kínál a fejre helyezhető kijelző meghosszabbított használatához.

 

Lenovo Mirage VR S3

A vállalatok egyre gyakrabban alkalmaznak VR technológiát különböző tréningek vagy akár marketing célok érdekében. A Lenovo Mirage VR S3 egy all-in-one fejhallgatót kifejezetten a vállalkozások számára tervezték, készen állva azok globális tevékenységeik kiterjesztésére, de épp úgy ideális megoldás az úgynevezett soft-skillek tréningelésére is. A fejlett, nagy teljesítményű vegyes és virtuális valóságú alkalmazásokhoz a Lenovo olyan munkaállomások portfólióját kínálja, amelyek különböző Varjo XR / VR headsetekkel kompatibilisek. 

 

Elérhetőség

A Lenovo ThinkReality A3 intelligens szemüvegek 2021 közepétől a világ bizonyos piacain lesznek elérhetők. 

 

_________________
* Kompatibilis a Motorola okostelefonokkal, Qualcomm Snapdragon 800 vagy jobb sorozatú processzorral és DisplayPort képességgel. A LENOVO, a THINKREALITY és a LENOVO MIRAGE a Lenovo védjegyei. A MOTOROLA, a Stilizált M logó, a MOTO és a MOTO védjegycsalád a Motorola Trademark Holdings, LLC védjegye. A Qualcomm és a Snapdragon a Qualcomm Technologies Inc. védjegyei. A Qualcomm Snapdragon a Qualcomm Technologies, Inc. és / vagy leányvállalatainak terméke. Az AMD és a Ryzen az Advanced Micro Devices, Inc. védjegyei. Az Intel, az Intel logó és más Intel védjegyek az Intel Corporation vagy leányvállalatainak védjegyei. Az USB Type-C és az USB-C az USB Implementers Forum bejegyzett védjegyei. Minden más védjegy a megfelelő tulajdonosok tulajdonát képezi.  2020, Lenovo Group Limited.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50