A világ legelismertebb vállalatai között a Schneider Electric

forrás: Prím Online, 2021. február 4. 09:36

Ismét felkerült a világ legelismertebb vállalatainak listájára a Schneider Electric. A Fortune magazin rangsorában az elektronikai ipar képviselői között a tavalyi negyedikről a harmadik pozícióba lépett előre a cég.

Az idén sorban már negyedszer szerepel a Fortune rangsorában a Schneider Electric. A „World's Most Admired Companies” lista összeállításába a magazin és a projektben partnerként közreműködő Korn Ferry tanácsadócég összesen több mint 3800 vállalati vezetőt és elemzőt vont be, akik 9 szempont alapján értékelték a társaságokat. A listán szereplő 332 vállalkozás az ezer legnagyobb árbevételű amerikai cég, illetve 500, az Egyesült Államokon kívüli központtal rendelkező, 10 milliárd eurót meghaladó éves árbevételű társaság közül került ki. A rangsor összeállításában közreműködő cégvezetők és elemzők többek között a befektetési aktivitást, a termékeket, a társadalmi felelősségvállalást, illetve a tehetséggondozást is figyelembe vették az egyes vállalatok értékelésekor. 

 

A világ legelismertebb vállalatainak listáját az Apple vezeti, az Amazon és a Microsoft előtt. A Schneider Electric a 2021-es Fortune listán az elektronikai ipar képviselői között a harmadik helyen végzett, egy pozíciót javítva tavalyi eredményén. 

 

A Schneider Electric az elmúlt hetekben több, nemzetközileg is elismert rangsorban és összeállításban is szerepelt. A vállalat első helyen végzett a Corporate Knights által összeállított, a világ legfenntarthatóbban működő társaságait bemutató listán. A cég egymás után a negyedik évben helyet kapott a Bloomberg nemi egyenlőséget vizsgáló indexében (Bloomberg Gender Equality Index), valamint szerepelt a Financial Times által a menedzsment sokszínűsége alapján elkészített rangsorban (Financial Times Diversity Leaders 2021). 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

2024. április 30. 09:57

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14