Valentin nap Magyarországon: elvárások és a valóság

forrás: Prím Online, 2021. február 11. 13:36

A Picodi.com utánanézett milyen típusú ajándékokat szeretnének a magyarok kapni Valentin napra, mennyit szánnak a meglepetésekre, valamint, hogy elnyerik e a partner tetszését a választott darabbal.

 

 

 

A Valentin nap igen népszerű Magyarországon: A megkérdezett magyarok 75%-a ünnepli a szerelmesek napját és ugyanennyi meg is ajándékozza választottját ezen a napon.

 

Mit ajándékoznak a magyarok? A megkérdezett férfiak körében a leginkább választott ajándékok a parfüm (29%) és a virág (28%) lett. Nem sokkal maradt le a dobogós helyezéstől az édesség kategória sem (25%). A hölgyek részéről megosztóbbak voltak a válaszok, ők az édesség (19%) és a kézzel készített ajándékok (19%) mellett voksoltak.

 

Valamint az adatok alapján, mind a férfiak (14%) és a nők (11%) is reménykednek a szigorítások enyhítésében és bíznak egy esetleges éttermi romantikus vacsora keretében való ünneplésben.

 

Megkérdeztük azt is, hogy milyen ajándékra számítanak leginkább hazánkban, és az eredmények alapján úgy látszik a hölgyek éttermi romantikára (42%), virágra (37%), koncert vagy színházjegyre (24%), egy kis édességre (24%) és ajándékutalványra (24%) vágynak leginkább. A férfiak körében a legnépszerűbb ajándékok ugyancsak az éttermi randevú (28%), elektronikai termékek (28%), édességek (25%), és ajándékutalványok (25%) lettek. De az ételrendeléssel sem lövünk mellé, hiszen ez a kategória is 22%-ot kapott.

 

A legrosszabb Valentin napi ajándékok a szebbik nem szerint (egészen érthetően) a pénz (34%) lett. Ezt követik a háztartási gépek (30%), a plüssök (26%), elektronikai cikkek (25%) és alkohol (24%). A férfiak körében a legkevésbé kívánt meglepetések a plüssök (33%), és az alkohol (24%).

 

Valentin nap más országokban

A felmérés alapján megvizsgáltuk a Valentin nap pénzügyi oldalát is. Átlagosan Magyarországon 13.429 Ft-ot költünk Valentin napi ajándékozásra. A férfiak közel kétszer annyit szánnak erre a napra, mint a hölgyek (20.571 és 11.048 Ft).

 

 

 

A felmérésben résztvevő országok között, a legmagasabb összeget költő államok Hong Kong (102 €), az Egyesült Királyság (96 €) és Írország (92 €) lett. Magyarország (37 €) a 25. Helyet foglalta el a rangsorban a felmérésben résztvevő 38 országból.

 

2021-ben Magyarországon a leginkább választott ajándékok a parfüm (férfiaknál) és az édesség (nőknél). Lengyelországban a férfiak éttermi randevúval lepik meg párjukat leginkább, a hölgyek pedig parfümöt ajándékoznak többnyire. Ausztriában a virág és a ruha a népszerű választás. Vietnámban érdekes módon mindkét nem az ételrendelés mellett rakja le voksát, mint Valentin napi meglepetés. Az ír férfiak ékszert, a nők pedig édességet ajándékoznak az esetek többségében. Oroszországban pedig a koncert és színházjegyek, valamint az ételrendelés győzött, mint ajándékötlet a szerelmesek napjára.

 

A keresés módszertana

Ez a riport a több, mint 11.000 a felmérésben résztvevők válaszai alapján készült, 38 ország bevonásával, ahol a Valentin napot ünneplik. A valutaváltáshoz a 2021 januári átlagárfolyamot használtuk.

 

Picodi.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50