Kizárólag ügyfélszolgálati tevékenység céljából tartanak nyitva a Vodafone üzletei

forrás: Prím Online, 2021. március 10. 12:13

A vonatkozó kormányrendelet értelmében a Vodafone Magyarország üzletei a március 8. és 22. között kihirdetett korlátozások alatt is nyitva tarthatnak, de kizárólag az informatikai és kommunikációseszköz-javítási szolgáltatás illetve az azzal kapcsolatos ügyfélszolgálati tevékenység céljából. A szolgáltató ugyanakkor arra kéri ügyfeleit, hogy az üzleteket csak a fent említett szolgáltatások körébe tartozó, halaszthatatlan ügyekben, minden esetben az egészségügyi előírásokat betartva keressék fel. A Vodafone Magyarország emellett március hónapban a középiskolások és az online oktató pedagógusok mellett az általános iskolai oktatásban résztvevőknek is biztosítja az ingyenes otthoni internet-hozzáférést.

A Vodafone Magyarország a koronavírus harmadik hullámában, az újonnan bevezetett korlátozások ideje alatt is igyekszik minden tőle telhető módon támogatni a lakosságot, a vállalkozásokat, illetve a hatóságokat. A nemrég kihirdetett kormányrendelet értelmében a Vodafone Magyarország üzletei a március 8. és 22. között életbe lépő korlátozások alatt is nyitva tarthatnak az informatikai és kommunikációseszköz-javítási szolgáltatás illetve az azzal kapcsolatos ügyfélszolgálati tevékenység céljából. A szolgáltató ugyanakkor arra kéri ügyfeleit, hogy saját és a Vodafone munkatársainak egészsége érdekében az üzleteket csak ebbe a körbe tartozó, halaszthatatlan ügyekben keressék fel. Általános ügyintézésre, például számlabefizetésre és vásárlásra továbbra is a My Vodafone applikációt vagy a webes felületet javasolják a hatékonysági és biztonsági szempontokat szem előtt tartva. 

 

 

A kormány a digitális oktatásban érintett családokat segítő intézkedésekről szóló tavaly novemberi kormányrendeletet kiegészítette az alapfokú oktatással is, így a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás most már díjmentesen vehető igénybe az általános iskolás gyerekek számára is. A támogatás természetesen a Vodafone Magyarország ügyfelei számára is elérhető, a szolgáltató a vezetékes internetet használó ügyfelei közül az általános és középfokú oktatásban résztvevő diákok, illetve az ilyen diákokat oktató pedagógusok részére a március havi számlán 1 havi internet hozzáférési szolgáltatás előfizetési díját egy előfizetési cím tekintetében jóváírja, amennyiben azt az érintett ügyfelek a szolgáltató felületein igénylik. Azon jogosult ügyfeleik számára, akik korábban már jelezték igényüket, a szolgáltató automatikusan jóváírja a márciusi havidíj-kedvezményt is.

 

 

További Vodafone intézkedések és szolgáltatások a digitális oktatás támogatására 

A Vodafone az ingyenes internet mellett számos további intézkedéssel, szolgáltatással igyekszik támogatni a diákokat és pedagógusokat a távoktatás időszakában. Így többek között adathasználat nélkül tették elérhetővé az ügyfelek számára a legfontosabb oktatási forrásokat tartalmazó weboldalakat, applikációkat, illetve a Vodafone Magyarország Alapítvány Vodafone Apptár nevű androidos applikációját. A pedagógusok munkáját hivatott segíteni továbbá a Vodafone Alapítvány ingyenesen igénybe vehető, államilag akkreditált digitális kompetenciafejlesztő e-learning továbbképzése, amely a digitális pedagógia alapjaitól indulva vezeti a pedagógusokat a tanteremben és azon kívül alkalmazható digitális felületek és módszerek használatában, gyakorlati alkalmazásában. A Vodafone Alapítvány e-learning képzései itt érhetőek el.

 

Emellett a Vodafone Alapítvány Digitális Iskola Programjában résztvevő tanárok számára a tanév végéig elérhető a Vodafone Alapítvány és a Mozaik Kiadó által biztosított kedvezmény, aminek keretében összesen 1400 tanár igényelhet ingyenes hozzáférést a Mozaik Kiadó könyveihez és oktatási szoftveréhez, a mozaBookhoz.

 

 

A különböző – offline és online – oktatási formák közötti rugalmas váltást hivatott támogatni a Vodafone Magyarország Digitális Tanterem szolgáltatása, amellyel a piacon egyedülálló módon a tanórákat offline, online és hibrid módon is le lehet bonyolítani. A szolgáltatás elindulását követő hónapokban a vállalat számos digitális tantermi rendszert épített ki óvodában, általános iskolákban és gimnáziumokban egyaránt, melynek köszönhetően közel 30 ezer pedagógus és diák tapasztalhatja meg jelenleg is a rendszer előnyeit. A Digitális Tanterem szolgáltatásról itt érhető el bővebb információ. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50