Az i-Cell szolgáltatja az automatikus parkolást a MOL Limo számára

forrás: Prím Online, 2021. május 30. 12:23

A MOL Limo számára nyújtott automatikus parkolási szolgáltatás az első konkrét lépése a MOL Nyrt. és az i-Cell együttműködésének, amely a nagyvállalat közvetett érdekeltségszerzéséhez kapcsolódóan valósul meg. 

Januárban jelentette be az i-Cell, illetve a Lead Ventures, hogy a scaleupokra specializálódott, budapesti székhelyű kockázati- és magántőkebefektető társaság kezelésében lévő Enter Tomorrow Europe Magántőkealap tulajdonrészt szerzett az elektronikus útdíjfizetési és a flottakövetési szegmens egyik vezető szereplőjének számító magyar vállalkozásban. A Lead Ventures 100 millió eurós tőkéjű alapjainak a MOL, az MFB és az Eximbank a legnagyobb befektetője, így kézenfekvő volt, hogy az olajipari nagyvállalattal szorosabb, szakmai alapú együttműködést alakítson ki Magyarország leginnovatívabb hazai tulajdonú telematikai cége. Ennek a stratégiai partnerségnek első konkrét lépéseként a MOL Limo számára az i-Cell biztosítja az automatikus parkolási szolgáltatást. 

 

 

Budapest legnagyobb car sharing flottájába jelenleg 450 gépkocsi tartozik, ebből 150 elektromos meghajtású, 300 pedig hagyományos belsőégésű motorral rendelkezik. Utóbbi járműpark esetében ugyanúgy kötelező a parkolási díj, mint minden más autó esetében; ha senki nem használja a gépkocsit, amely parkolási övezetben, közterületen áll, akkor fizetni kell. Az automatikus parkolási szolgáltatás lényege, hogy a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerbe (NMFR) tartozó helyszíneken – az M2M (machine to machine) technológiának köszönhetően – a fizetés a zónának megfelelő díjszabással elindul, ha a slusszkulcsot kihúzzák és leáll, amikor a gyújtást a sofőr ráadja. Mindebből az autó használója semmit sem érzékel, hiszen a rendszerek egymással kommunikálnak. 

 

Az i-Cell évek óta megbízhatóan, magas színvonalon nyújtja az automatikus parkolási szolgáltatást, amely kizárja a büntetést, illetve a fölöslegesen megvásárolt órákat és egyszerűsíti az adminisztrációt, így csökkenti a költségeket. A Fleet Parking elérhető az i-Cell flottakövető rendszerét, az i-Fleet szolgáltatást használó ügyfelek számára. A szolgáltatás az országban mindenhol működik, ahol a parkolási társaság vagy az önkormányzat a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel áll szerződésben. 

 

A MOL Nyrt. és az i-Cell további közös projekteken dolgozik, amelyeknek célja, hogy a telematikai vállalat hazai pozíciót megerősítve a nemzetközi piacokon terjeszkedjen tovább.

Kulcsszavak: MOL Nyrt. i-Cell MOL Limo

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36