Új okosórákat mutatott be Magyarországon a Huawei

forrás: Prím Online, 2021. június 24. 14:39

Újabb okosórákat hoz Magyarországra a Huawei Technologies, amely 2021 első negyedévében jelentősen növelte forgalmát a viselhető okoseszközök, az audióeszközök és a számítógépek szegmensében is a hazai piacon. A most bemutatott Watch 3 széria bizonyos típusai többek között méri a bőr hőmérsékletét, és akár három hétig is bírja egyetlen feltöltéssel, valamint már a hívásokat is kezeli. 

A Huawei, amely hosszú éveken keresztül elsősorban az okostelefonjairól volt ismert Magyarországon, immár két éve új stratégiát követ: nem csak egy termékre fókuszál, hanem minden élethelyzetre kínál egymással összekapcsolható termékeket – okosórát, fülhallgatót, hangszórót, számítógépet, tabletet, routert, monitort stb. A hangsúly az ökoszisztémán, a termékek egyszerű összekapcsolásán van, amelyért a Huawei június elején bemutatott, legújabb operációs rendszere, a HarmonyOS felel. A megosztott technológián alapuló rendszerszoftver az eddig függetlenül működő eszközöket egy nagy szupereszközzé kapcsolja össze a hardverintegráción és a Service Widget-eken keresztül. A Huawei Watch 3 az első készülék Magyarországon, melyen a HarmonyOS fut.

 

Huawei Watch 3 széria

A Huawei új zászlóshajó okosórája, a Watch 3 a csukló divatos és okos éke: az ívelt üveglappal és 316L rozsdamentes acélvázzal szerelt eszköz vadonatúj koronával érkezik, amely érzékeli a különböző mértékű nyomást és érintésre haptikus visszajelzést ad, így az óra egyszerre kényelmes és könnyen kezelhető. A HarmonyOS-nek köszönhetően a Watch 3 készülékek zökkenőmentesen kapcsolhatók össze a Huawei okostelefonokkal. Az órákon az eSim funkciónak köszönhetően mostantól a felhasználó már hívásokat indíthat és fogadhat, illetve zenét is hallgathat. Mindehhez elegendő a telefonszámot és az adatokat megosztani egy okostelefonnal.

 

A Watch 3 órák profi fitnesz- és egészségfunkciói akár százféle edzésmódot támogatnak, legújabb funkcióként már a testhőmérsékletet is mérhetik. SOS funkciókkal rendelkeznek és érzékelik, ha a felhasználó elesik, felkínálva a segélyhívást. 

 

A Watch 3 Pro okos üzemmódban akár öt napig, ultrahosszú üzemmódban pedig akár 21 napig bírja egy feltöltéssel, míg a Watch 3 okos üzemmódban három, ultrahosszúban pedig tizennégy napig működhet. 

Különleges számlap a szurkolóknak

A Huawei a Labdarúgó Európa bajnokság apropóján egy különleges számlappal kedveskedik a Watch 3 és Watch 3 Pro modell tulajdonosainak. A vállalat Robert Lewandowski-val, a márka nagykövetével egy olyan egyedi és különleges számlapot alkotott, mely egyszerre elegáns, mégis büszkén hirdeti a labdarúgás szeretetét. Az egyedi hátlap letölthető a Huawei AppGalleryből.

Sikeres az új stratégia

A Huawei tavaly év végén jelentette be legújabb, „Élet a Gördülékeny AI Megoldásokkal” (Seamless AI) termékstratégiáját. A vállalat régóta dolgozik a saját, teljes körű okoseszköz-ökoszisztémájának megteremtésén.  Mára olyan, úgynevezett seamless AI, vagyis folyamatos kapcsolatú hardver- és szoftver- és szolgáltatásrendszert épített ki, amely minden élethelyzetre és minden forgatókönyvre kínál okos megoldást. A stratégia érinti az intelligens otthon, az intelligens iroda, az egyszerűbb utazás, a fitness és egészség, valamint a szórakozás területét is.

 

„Új stratégiánkkal kiváló eredményeket értünk el a hazai és nemzetközi piacokon egyaránt, továbbra is élvezzük a fogyasztók bizalmát. A terveink szerint ezért további új terméket hozunk Magyarországra, különösen a viselhető okoseszközök kategóriájában” – mondta Thomas Liu, a vállalat Fogyasztói Üzletágának igazgatója.

 

A Thomas Liu kiemelte, hogy 2021 első negyedévében – az előző év hasonló időszakához képest – a vállalat megháromszorozta az audioeszközök értékesítését Magyarországon, mintegy másfélszeresére növelte forgalmát a viselhető okoseszközök terén és megötszörözte eladásait a számítógépes szegmensben. 

 

„A Huawei márkaismertsége továbbra is kimagasló, 97 százalékos. Az úgynevezett brand consideration-ünk szintén stabil, az 50 százalék azt jelenti, hogy vásárlóink változatlanul bíznak a márkában és értékelik innovációs vezető szerepünket” – mondta Nagy Ivett.  A Huawei Fogyasztói Üzletágának marketing igazgatója hozzátette, hogy nagyon fontos a Huaweinek a magyar piac, és ennek szellemében érkezik Magyarországra a Watch 3 sorozat, valamint a FreeBuds és a MatePad szériák következő tagjai.

 

Árak és elérhetőségek

A Huawei Watch 3 fekete színben július 1-től előrendelhető a Magyar Telekom, a MediaMarkt, az Extreme Digital, az eMAG, az Euronics, üzleteiben és a Huawei Szervizközpontokban bruttó 139.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron. A Huawei Watch 3 rozsdamentes acél kivitelben barna bőr szíjjal július 1-től előrendelhető az Extreme Digital, az eMAG üzleteiben és a Huawei Szervizközpontokban bruttó 149.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron. A Huawei Watch 3 Pro titánszürke készülékházzal és barna bőr szíjjal július 1-től előrendelhető a Magyar Telekom, a MediaMarkt, az Extreme Digital, az eMAG üzleteiben és a Huawei Szervizközpontokban bruttó 163.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

Kulcsszavak: Huawei Watch 3 okosóra

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50