A Xiaomi öt új okoseszközt mutatott be

forrás: Prím Online, 2021. július 27. 19:08

A Xiaomi az AIoT termékek széles választékát mutatta be a mai napon. A vállalat szerint az új okos eszközök komfortosabbá és élvezetesebbé tehetik a mindennapjainkat.  A bemutatott készülékek között volt egy csúcskategóriás router, a Mi Router AX9000, egy hajlított, videójátékra tervezett monitor, a Mi 2K Gaming Monitor 27'', egy elektromos roller, a Mi Electric Scooter 3, a Redmi Buds 3 Pro fülhallgató és egy olaj nélküli, forrólevegős fritőz, a Mi Smart Air Fryer 3.5L.

A maga módján az összes felsorolt termék tartalmaz valamilyen innovációt és olyan szolgáltatásokat kínálnak, amelyek vagy kedvet csinálnak a szabadban való mozgáshoz, vagy még élvezetesebbé teszik az otthon eltöltött időt, illetve a munkába járást. Az egyik eszköz pedig egy gyors étel elkészítéséhez nyújt segítséget a konyhában. A Xiaomi által kínált innovációk a nagyobb kényelmet, hatékonyságot, az egészségesebb életmódot szolgálják, és mindenki számára elérhetővé teszik a mesterséges intelligencia nyújtotta magasabb életminőséget.

 

Az okosotthon a megbízható internetkapcsolattal kezdődik

Mi Router AX9000: Úgy tervezték, hogy egyfelől képes legyen kiszolgálni a jövő okosotthonának hiper-konnektivitásra való igényét, másfelől, hogy egy digitális szórakoztató központ legyen. A Mi Router AX9000 a Xiaomi első Tri-Band WI-FI 6 routere*, amelyet Qualcomm Hexa-core processzorral láttak el. A készülék egy 4 GHZ-es és két 5 GHZ-es csatornával rendelkezik. A zászlóshajó terméknek szánt router képes megszakítás nélküli internet kapcsolatot biztosítani játék közben, még akkor is, ha egyszerre több, a hálózatra kapcsolódó okoseszközt is kell kiszolgálnia.

 

 

A Mi Router AX9000 akár 8,354 Mbps** sebességre képes. A videójátékok szerelmeseinek és a modern okosotthon-tulajdonosok minden igényének megfelel ez a csúcskategóriás router, amellyel nagy sávszélességen futó játékokat lehet játszani vagy letölteni, ezzel egyidőben pedig akár 4K minőségű videókat élőben, akadozás nélkül streamelni. A Mi Router AX9000 beépített antennáját épp erre a feladatra találták ki. A kapcsolódás és az okos eszközök hálózatának beállítása csak néhány mozdulatba telik. 

 

Mi 2K Gaming Monitor 27": A Xiaomi még egy újdonsággal lepte meg a játékok szerelmeseit. A vadonatúj, a kép minden pontját tűéles részletességgel megjelenítő, 2560 x 1440 QHD, 165 Hz-es képfrissítési rátával rendelkező Mi 2K Gaming Monitor 27'' garantáltan le fogja nyűgözni a gamereket és tovább fogja fokozni a játékélményt. A Mi 2K Gaming Monitor 27’’ támogatja a VESA Display 400 és a DCI-P3 színskála 95 százalékát is, amelynek köszönhetően a játékok grafikai elemei vagy bármilyen professzionális vizuális tartalom vibráló színekben és jól megvilágítva látható a képernyőn.

 

 

A főzés egyszerűbb, az étel egészségesebb

Mi Smart Air Fryer 3.5L: Az okosotthon a konyhával indul. A Mi Smart Air Fryer 3.5L azoknak lesz a kedvence, akik nagyon elfoglaltak, mégsem akarnak engedni az egészséges életmódot illető igényeikből. Az új készülékkel a főzés leegyszerűsödik, ugyanakkor még egészségesebbé válik – méghozzá olaj használata nélkül.

 

A Mi Smart Air Fryer 3.5L a Mi Home appal is irányítható, így a fritőzt távolról is egyszerűen lehet kezelni, a hőfokot például 40 és 200 °C között bármilyen értékekre beállíthatjuk, hogy az étel mindig kellően omlós legyen. Az alkalmazás ezen kívül több mint 100 különböző Mi Smart Air Fryer 3.5L eszközzel gyorsan elkészíthető receptet is kínál a hét minden napjára***. 

 

 

Az okos fritőz előre beprogramozható még arra is, hogy valamikor az elkövetkező 24 órában készítse el az ételt. Ez újabb lehetőségek előtt nyitja meg az utat: például erjeszthetünk joghurtot vagy ki is száríthatunk ételeket azért, hogy állateledel lehessen belőlük. Ha éppen mindkét kezünk foglalt, hanggal is lehet működtetni a készüléket a Google Assistant vagy az Amazon Alexa segítségével, amely elindítja, megállítja a programot, vagy ellenőrzi, mennyi van még hátra a főzés időből****. Az éles OLED kijelzőn ezek az adatok és a hőmérséklet szintén leolvashatók.  

 

Ezzel mindig úton lehetsz

Mi Electric Scooter 3: A Xiaomi megoldásai nemcsak az otthonokon belül teszik élvezetesebbé az életet, hanem a ház falain kívül is gondoskodnak az élményekről. A Xiaomi ugyanis a tömegközlekedés forradalmasításában is az élen jár, hiszen több mint 4 millió Xiaomi Mi Electric Scooter e-rollert adott már el világszerte*****. 

 

 

A mostani Mi Electric Scooter 3 egy újabb, stílusos, városi útitárs a munkába járóknak. A rollerezés a továbbfejlesztett járművel egy fokkal még élvezetesebb és biztonságosabb. Két színben lesz elérhető: Onyx Black, és Gravity Grey változatban. A jármű váza könnyű és könnyen kezelhető, három egyszerű mozdulattal össze lehet csukni, így kényelmesen lehet hordozni, tárolni vagy betenni autóba, felvinni buszra vagy vonatra.

 

A Mi Electric Scooter 3 600 W-os elektromos motorja legfeljebb 25 km/órás tempóra képes, a roller probléma nélkül hajt át a városi járdák és utak úthibáin és göröngyein. A biztonsági funkcióit is tovább fejlesztették: rendelkezik E-ABS regeneratív blokkolásgátló rendszerrel, a hátsó kerekét pedig egy új, duplafalú tárcsafék lassítja.

 

 

Redmi Buds 3 Pro: Ahogy a rollerről, úgy a Redmi Buds 3 Pro fülhallgatóról is elmondható, hogy remek útitárs, ami nagyszerűen elszórakoztatja használóját akár épp rollerezés közben is. Az apró készülék kiváló hangminőséget biztosít a hibrid ANC-nek és az átengedéses (transzparens) üzemmódoknak****** köszönhetően. Támogatja a Bluetooth 5.2 technológiát a stabil eszközkapcsolat érdekében, ami azt jelenti, hogy a felhasználók minden további nélkül válthatnak egy laptopon lejátszott videó nézéséről a telefonjukra érkező hívás fogadására, anélkül, hogy a készülék újra-párosításával kellene bajlódniuk. Ha úton vagyunk, a Redmi Buds 3 Pro fülhallgatói legfeljebb hat órányi üzemidőt biztosítanak, ha viszont a dobozában tartjuk őket, ahol utántölthető, akár 28 órás üzemidő érhető el. Mindössze 10 percnyi töltés a dobozban elegendő energiát ad 3 órányi zenehallgatáshoz*******. A Redmi Buds 3 Pro ráadásul a vezeték nélküli töltést is támogatja, így a felhasználó igazán szabadon, a kábelek kötöttségétől megszabadulva is élvezheti a zenehallgatás örömét. 

 

Árak 

A Mi Router AX9000 ajánlott kiskereskedelmi ára 299 € -tól indul

A Mi 2K Gaming Monitor 27" ajánlott kiskereskedelmi ára 449 € -tól indul

A Redmi Buds 3 Pro ajánlott kiskereskedelmi ára 69,9 € -tól indul

A Mi Electric Scooter 3 ajánlott kiskereskedelmi ára 449 € -tól indul

A Mi Smart Air Fryer 3.5L ajánlott kiskereskedelmi ár 99 € -tól indul

 

A mi.com regionális oldalain található információ arról, hogy hol és mikortól lehet a termékeket megvásárolni.

 

________________

*  A Wi-Fi 6 (802.11ax) ideértve az OFDMA, a MU-MIMO valamint a 4K QAM/1024QAM képességeket is, csak olyan eszközökkel vehető igénybe, amelyeket ezeket a technológiákat támogatják.  A tényleges vezeték nélküli sebesség az adott hálózaton elérhető legnagyobb sebességtől függően változhat.

**  A legnagyobb vezeték nélküli átviteli sebességre vonatkozó adat az IEEE 802.11 szabvány specifikációiból származó fizikai sebesség alapján lett meghatározva.

***  További receptek az OTA-n keresztül érhetőek el.

****  A Google Assistant és az Amazon Alexa nem minden országban érhető el. Az alapszoftver frissítésével lehet telepíteni a hangutasítás funkció legújabb változatát. A Google Assistant a Google LLC védjegye.

*****  2021 júniusától, a Xiaomi saját adatai alapján.

******  Egyes ANC és átengedéses üzemmód beállítások csak bizonyos Xiaomi/Redmi okostelefonokon érhetők el. 

*******  Az adat a Xiaomi saját laboreredményeiből származik, az akkumulátor üzemidejét valós körülmények között az aktuális használat befolyásolhatja.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50