Felvásárolja két riválisát a SonicBlue

Zsigó József, 2001. február 2. 17:55
120 millió dollárt fizet a pénzügyi problémákkal küszködő ReplayTV-ért és 8 milliót a digitális lejátszókat gyártó Sensory Science-ért a SonicBlue.
Az S3 néven 1989-ben alapított cég kezdetben grafikus kártyákat gyártott, majd 1999-ben a Diamond Multimedia tulajdonába került. Tavaly eladta a chipgyártó részlegét a Via Technologiesnak, és csak a házi elektronikai és szélessávú technológia részleget tartotta meg magának, majd felvette a SonicBlue nevet.

Mint a cég szóvivője elmondta, a ReplayTV technológiája jól illeszkedik a SonicBlue új profiljába. Óriási a verseny a házi elektronika piacán, és még nem dőlt el, ki lesz a győztes. A ReplayTV, annak ellenére, hogy digitálistévé-technológiája a legjobbak között van, nem bírta a versenyt a TiVo-val, és még tavaly bejelentette, hogy ha nem sikerül pénzforráshoz jutnia, kivonul a piacról. A mostani beolvadás volt az egyetlen lehetősége a túlélésre.

A Rave mp3-lejátszót, digitális tévéket és DVD-lejátszókat gyártó Sensory Science megvásárlásával a SonicBlue azt akarja bizonyítani: minden eszköze megvan arra, hogy a szélessávú technológiában és digitális műsorszórásban a vezetők között tartsák számon – mondta a Buckingham Research Group elemzője a The New York Times riporterének.

Kulcsszavak: Sonic S3 +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50