Új robotikai szoftverfejlesztést jelentett be az OnRobot

forrás: Prím Online, 2021. november 13. 16:29

Az OnRobot, amely az együttműködő robotalkalmazások minden szükségletére egy helyen kínál megoldást, most a szoftverek területén is bemutatkozik a WebLytics egyedülálló gyártásfelügyeleti, eszközdiagnosztikai és adatelemzési megoldás kibocsátásával, amelyet a termelékenység növelésére és az állásidő minimalizálására terveztek. 

Az egyszerre több együttműködő alkalmazás működésének valós idejű nyomon követésére képes WebLytics begyűjti a berendezések adatait mind a robotoktól, mint az eszközöktől, és azokat könnyen érthető, vizualizált eszköz- és alkalmazásszintű intelligenciává alakítja át.

 

„A WebLytics bevezetése fontos mérföldkő az OnRobot, ügyfeleinek és globális integrátori hálózatunk számára egyaránt” – mondta Enrico Krog Iversen, az OnRobot vezérigazgatója. „A WebLytics az első olyan szoftvermegoldás, amely valós idejű, alkalmazásközpontú adatokat biztosít a nagy robotmárkák együttműködő alkalmazásaihoz. Mint az első szoftvertermékünk, a WebLytics jelenti az OnRobot robotszoftverek terén megkezdett útjának első állomását, és teljessé teszi azt a jövőképünket, amelyben mindent egy helyen biztosítunk az együttműködő alkalmazások számára, a hardvereket és a szoftvereket érintően egyaránt.” 

 

A végfelhasználók és az integrátorok számára a WebLytics nemcsak a manuális adatgyűjtés kiváltására szolgál, hanem gyakorlati betekintést is nyújt az együttműködő alkalmazások teljesítményébe, élő eszközdiagnosztikát, riasztásokat és megelőző karbantartási intézkedéseket kínálva a költséges robotcella-leállások minimálisra csökkentése érdekében.

 

 

A globálisan elismert teljes eszközhatékonyság (OEE) iparági szabvány integrálásával a WebLytics valós időben rögzíti a robotcella mutatóit, beleértve a mintákat, csúcsokat és az alkalmazások termelékenységében fellépő zavarokat. Az OEE azt méri, hogy a gyártási idő hány százaléka mondható valóban produktívnak. A 100%-os pontszám azt jelzi, hogy az együttműködő alkalmazás csak jó munkadarabokat állít elő, a lehető leggyorsabban, leállás nélkül. A mért OEE értékek alapján a WebLytics képes meghatározni, hogy a gyártási folyamat optimális sebességgel fut-e, valamint figyelemmel kíséri és elemzi az alkalmazás ciklusainak minőségét, amivel kulcsfontosságú betekintést nyújt a gyártóvállalatok számára, legyenek azok bármekkora méretűek.

 

A WebLytics képes beszámolni a robotkarok, valamint az OnRobot eszközök, például gripperek, kamerák és érzékelők használatáról, valamint a kezdeményezett biztonsági leállások számáról, és az alkalmazás futtatása közben végrehajtott megfogási ciklusok számáról.

 

Amikor változtatásokat hajtanak végre egy robotcellán, például módosítják a robot sebességét vagy a gripper beállításait, a WebLytics automatikusan jelentést tud készíteni ezeknek a változtatásoknak az alkalmazás teljesítményére gyakorolt hatásáról.

 

Amennyiben rendellenességek lépnek fel az együttműködő alkalmazásban a telepítés után, a WebLytics lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy elemezzék a közvetlenül a robot(ok)tól és az eszközöktől kapott adatokat, és az eredményekről személyre szabható irányítópultok segítségével jelentést készítsenek.

 

Papp László, a Wamatech Hungary Kft. termékmenedzsere és értékesítési mérnöke tesztelte a WebLytics-et gépkiszolgáló, áthelyező és raklapozó alkalmazásokon: „Napjaink felgyorsult világában nagyon sok múlik az időn. Amikor a ciklusidő nagy jelentőséggel bír, a WebLytics segítséget nyújt a kisebb hibák kiküszöbölésében, amelyek időpazarláshoz vezetnének. A WebLytics-szel emellett sok időt meg tudunk takarítani magunknak és a gyártósorunknak is, mivel könnyedén ütemezhetők a karbantartások és a termékekkel kapcsolatos változtatások. A kedvenc funkcióm az irányítópult. Nagyon tetszik, ahogy a WebLytics lehetőséget nyújt arra, hogy figyelemmel kövessem az összes alkalmazásomat, kobotjaimat/robotjaimat és End-of-Arm eszközeimet egy platformon keresztül, ami valós idejű monitoringot, adatgyűjtést és vonaldiagramokat biztosít. A WebLytics segítségével valamennyi alkalmazás optimalizálása egyszerűbbé válik, mint valaha.”

 

A WebLytics is ugyanazzal a könnyű használhatósággal, megfizethetőséggel, alkalmazásközpontúsággal és elérhetőséggel rendelkezik, amelyek valamennyi OnRobot terméket definiálják. A valamennyi vezető együttműködő robottal és könnyű ipari robotkarral, valamint az összes OnRobot eszközzel kompatibilis WebLytics könnyen bővíthető, azaz jövőállóvá tehető, ahogyan újabb és újabb robotok és eszközök válnak elérhetővé.

 

A WebLytics-hez való hozzáférést egy biztonságos és intuitív, böngésző alapú felhasználói felület biztosítja, amely az OEE-értékeket és a felhasználó által definiált KPI-ket testre szabható irányítópultokon keresztül jeleníti meg, amelyek azonnali és átlátható képet nyújtanak az alkalmazások valós idejű és korábbi teljesítményéről. 

 

A WebLytics szerver telepíthető a gyárterület helyi hálózatán, de a robotcellához kapcsolódó virtuális hálózathoz is hozzáadható. A begyűjtött adatok lokálisan, a WebLytics szerveren kerülnek tárolásra. Mindeközben a WebLytics beépített webszervere folyamatosan elérhető a gyár hálózatáról vagy a világ bármely pontjáról biztonságos HTTPS kapcsolaton keresztül.

 

A WebLytics nem csak egy hatékony eszköz a végfelhasználók számára, mivel új bevételi lehetőségeket is teremt a rendszerintegrátorok számára azáltal, hogy biztosítja a szükséges szoftvert, melynek segítségével ügyfeleiknek adatalapú egyedi szolgáltatási szerződéseket és mérnöki szolgáltatásokat kínálhatnak a cellák optimalizálásához. 

 

„A WebLytics tökéletes kiegészítője a meglévő termékcsaládunknak, és egyben az OnRobot hagyományinak természetes következő lépését is jelképezi, mely szerint a fejlett eszközöket és technológiákat – jelen esetben a távfelügyeletet, az eszközdiagnosztikát és az adatelemzést – megfizethetővé és a vállalat méretétől függetlenül, mindenki számára elérhetővé tesszük” – mondta Iversen.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36