Bővíti szigetszentmiklósi logisztikai központját a GLP

forrás: Prím Online, 2022. január 14. 11:16

Nagyszabású adásvételi megállapodást kötött Szigetszentmiklóson a GLP. Az újonnan megvásárolt 22,3 hektáros terület közvetlenül a már meglévő Sziget Logisztikai Központ mellett található, amelynek nagyobb részét már korábban bérbe vette a Fiege Csoport. Ezzel egy időben a GLP megkapta a használatba vételi engedélyt az első itteni, befejezés előtt álló épületére, a második csarnok kivitelezése pedig jelenleg is zajlik. A projekt két üteme összesen 150 ezer négyzetméternyi első osztályú raktárterületet foglal majd magában.

Kevesebb mint egy évvel az építkezés kezdete után a Sziget Logisztikai Központ első, 23 ezer négyzetméteres létesítménye megszerezte a használatba vételi engedélyt. Az épületet, annak további 22 ezer négyzetméteres bővítményével együtt már korábban bérbe adták a Fiege Csoportnak, amely vezető európai logisztikai vállalatként az ellátási láncok terén kínál hatékony megoldásokat.

 

Az érintett épület második részének átadása idén márciusra, míg a következő, különálló ingatlan befejezése szeptemberre várható. Befejezése után a Sziget Logisztikai Központ jelenlegi fázisa mintegy 70 ezer négyzetméternyi korszerű raktárterülettel bővíti az állományt.

 

 

A Sziget Logisztikai Központ a GLP első magyarországi fejlesztése, és ennek révén a cég a hazai piacra is bevezeti új tervezési koncepcióját. A GLP Design Standard egy összetett műszaki specifikáció, amely a raktárterület hatékony kihasználása és a továbbfejlesztett elrendezés mellett az energiamegtakarításból adódó jelentős költségcsökkentésre összpontosít. A megnövelt, 12 méteres szabad belmagasság hatékonyabb tárolást tesz lehetővé, a padló terhelhetőségének növelésével pedig nehéz járművek és berendezések használatára is mód nyílik.

 

A szabványban mindemellett számottevő szerepet kapnak az ESG (környezeti, társadalmi és vállalatirányítási) tényezők, elsősorban a fenntarthatóság, a szén-dioxid-kibocsátás mérséklése, a jólét és a biológiai sokféleség. E célok elérését szolgálja többek között a tökéletesített hőszigetelés, a LED világítás, az energiahatékony fűtési rendszerek, a természetes fény nagyarányú használata és az okosmérés. A létesítmények tömegközlekedéssel is egyszerűen megközelíthetők, az elektromos töltőoszlopok pedig az e-autósoknak kedveznek.

 

Kerekes István, a GLP Hungary országigazgatója elmondta: „A GLP Sziget egy kiemelkedő logisztikai fejlesztés a magyarországi piacon, amivel új mércét állítunk fel a modern raktárak számára. A GLP globális és helyi tapasztalatai egyaránt azt mutatják, hogy a fenntartható épületek létrehozása versenyelőnyt jelent; a továbbiakban is ezt az utat járva támogatjuk jelenlegi és jövőbeni ügyfeleink bővülését.”

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

2024. április 30. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14