Népszerű a bécsiek körében a város chatbotja, a WienBot

forrás: Prím Online, 2022. január 25. 17:13

2021-ben összesen 2,3 millió választ adott az osztrák főváros chatbotja, a WienBot. Ezzel a bécsiek egyik legfontosabb információforrásává nőtte ki magát. A legtöbben a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban fordultak hozzá. 

Tavaly percenként átlagosan öt kérdést válaszolt meg az osztrák főváros chatbotja, amely külön mobiltelefonos alkalmazásból, a város honlapjába integrált keresőn, valamint a koronavírus tájékoztató oldalon, chatablakon keresztül is elérhető. 

 

A legtöbb kérdés – a megkeresések 55 százaléka – a koronavírus-járványhoz kapcsolódott. Érdeklődtek oltásról, tesztlehetőségekről és az aktuális járványügyi szabályokról. Nyáron ezzel szemben a strandok álltak a középpontban, de sokan tettek fel kérdéseket álláslehetőségekkel kapcsolatban, a Bécsi Jégálomról és a parkolási szabályokról is. Ennek megfelelően a WienBotot tavaly háromezer kulcsszóval és szinonimával valamint kilencezer emojival bővítették, ezerötszáz kulcsszót pedig újrakombináltak, hogy pontosabb válaszokat tudjon adni.

 

Bécs chatbotja, a WienBot © PID/Votava
 

Bécs 2017-ben indította el a chatbotját, amely az úton lévőknek különösen nagy segítséget jelent. A mobiltelefonos alkalmazásba ugyanis nemcsak bepötyögni lehet a kérdést, de szóban elmondani is, és a választ is lehet szóban kérni. Ráadásul konkrét választ ad és nem linkeket, mint például a Google. 

 

A dezinformáció elleni kampány részeként pedig tavaly egy darabig vezető osztrák online médiumok oldalán futott interaktív bannerként. Így az olvasók újságolvasás közben nézhették meg például, hogy fogad-e még vendégeket az a strandfürdő, ahova menni szeretnének. A WienBot 2021-ben el is nyerte az ORF OnAward díját, amellyel a legkreatívabb digitális reklámeszközöket ismerik el. 

Kulcsszavak: chatbot WienBot

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59