Sikerrel zárult az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny

forrás: Prím Online, 2022. február 13. 16:21

Huszadik alkalommal rendezte meg Magyarország egyik legnagyobb hagyományokkal bíró esettanulmány-versenyét a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiuma. Az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyen (OPEV) nemcsak magyarországi, hanem határainkon túli egyetemek csapatai is számot adtak tudásukról. Az idén rendhagyó formában, de a megszokott, magas színvonalon szervezte meg a programokat az egyetem, amely a szakmai megmérettetés mellett a kapcsolatépítés lehetőségét is kínálta a fiataloknak.

Az esettanulmányi versenyt az online és az offline forma vegyítésével valósították meg idén a szervezők. A január végi online részt február első hétvégéjén a személyes forduló követte, de néhány csapat a döntőben is online módon prezentált. A hazai és határon túli fiataloknak a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium turizmus szakos hallgatói mutatták be Győrt, majd a verseny megnyitóján Vinkóczi Tamás, a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium programigazgatója és dr. Kovács Gábor, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar oktatási dékánhelyettese köszöntötte a résztvevőket. Sárdi Tibor címzetes egyetemi docens közreműködésével az előzsűri munkája nyomán kialakult „A” és „B” döntő mezőnyét (négy-négy csapat) ugyancsak a megnyitón hirdették ki. 

 

Az OPEV résztvevői és szervezői a Széchenyi István Egyetemen. (Fotó: Horváth Márton)

 

A döntőben a csapatok előbb prezentálták a kapott feladattal kapcsolatos megoldásukat, majd a vállalati szakemberekből álló zsűri kérdéseire kellett válaszolniuk. Az előadásokat követően a végeredményt Vinkóczi Tamás és dr. Berkes Judit, a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiumért Alapítvány kuratóriumi elnöke ismertette. A jubileumi versenyt a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Karának csapata, a Four Support nyerte (Estók Ágnes, Kelemen Gréta, Kovács Tamara és Kuik Lilla Ágota). A második helyen a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karának csapata, az Enigma végzett, míg a harmadik helyet a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának csapata, a Codex foglalhatta el. 

 

Vinkóczi Tamás (balra) és dr. Berkes Judit (jobbra) a győztes csapattal.

 

A jubileumi OPEV eredményhirdetésén dr. Zseni Anikó, a Széchenyi István Egyetem oktatási rektorhelyettese és dr. Papp Ilona, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar dékánja is gratulált a színvonalas prezentációkat bemutató csapatoknak. A győztes csapat az OPEV hagyományos trófeáját dr. Berkes Judittól vehette át, míg a rendezvény fő támogatója, a Magyar Bankholding Zrt. képviseletében Simon Attila köszöntötte a dobogós csapatokat. A résztvevők – a helyezések mellett – a szervezők és a verseny támogatóinak köszönhetően értékes tárgyjutalmakkal is gazdagodtak, ajándék- és könyvcsomagok, vásárlási utalványok, fesztiválbérletek találtak gazdára.

 

A verseny támogatói között említendő a Magyar Bankholding Zrt., a Pallas Athéné Könyvkiadó, a Busch-Hungária Kft., a Molnár és Bányai Kft., a Ceres Zrt, illetve az Innovációval a Fenntartható Fejlődésért Egyesület. A 20. jubileum alkalmával fesztiválok is megjelentek a szponzorok között: az EFOTT, az Ozora Fesztivál, a DAAD Gathering, a Paloznaki Jazzpiknik, a Művészetek Völgye és a Tábor Fesztivál.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Copilot for Microsoft 365 már magyarul is

A Microsoft bejelentése szerint 16 újabb nyelvvel gyarapodott azon nyelvek száma, amelyeket a vállalat generatív mesterséges intelligenciára alapuló alkalmazása, a Copilot for Microsoft 365 támogat mind az üzleti, mind pedig az egyéni felhasználók esetében. A magyar is ezek között van.

2024. május 11. 13:43

Ilyen lesz az első, személyzet nélkül is működő magyar bolt

A tervek szerint már idén nyáron elindulnak az első távfelügyelt boltok Magyarországon. A technológia révén a hagyományos üzletek átalakítást követően személyzet jelenléte nélkül is nyitva tarthatnak, akár 24/7-es üzemmódban. 

2024. május 11. 12:01

A régiós pénzügyi vezetők harmada már teszteli a generatív AI megoldásokat

Közép-Európában már minden harmadik szervezetnek közvetlen tapasztalata van a generatív mesterséges intelligenciával, és mindössze a vállalatok négy százaléka várja passzívan, hogy a versenytársak tegyék meg az első lépést. A régióban négyből három pénzügyi vezető (73%) véli úgy, hogy az AI fontos a vállalatuk stratégiája szempontjából. A Deloitte legfrissebb CFO felmérése szerint a megkérdezett pénzügyi vezetők fele költségcsökkentést vár a mesterséges intelligencia bevezetésétől. 

2024. május 11. 10:22

360 fokos felmérést készített az IAB az influencerpiacról

Kik, milyen platformokon és hányan követnek ma influencereket? Mennyire tartják őket hitelesnek, és hányan vásárolnak terméket ajánlásaikra? Milyen típusai vannak az influencertartalmat fogyasztóknak? És a piaci szakemberek vajon mennyire látják hatékonynak az influenceres együttműködéseket?

2024. május 10. 20:41

Csúcstechnológiás cukormonitorozó rendszert vezet be itthon a magyar 77 Elektronika Kft.

A száz százalékban magyar 77 Elektronika Kft. új generációs, folyamatos cukormonitorozó rendszert vezet be itthon. A hazai piacon úttörőnek számító, magyar nyelven működő, egybeépített szenzor-távadó eszköz az eddiginél sokkal felhasználóbarátabb megoldást biztosít a diabéteszesek számára, amely a nap 24 órájában folyamatosan méri a szöveti cukorszintet. 

2024. május 10. 19:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36