KFKI ISYS: 2000. évi üzleti eredmények

, 2001. február 7. 12:56
A KFKI ISYS Informatikai Kft. teljesítve üzleti tervét 2 milliárd forint árbevétellel zárta a tavalyi évet, amely mintegy 35 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.
A 2000. év adózás előtti eredménye 140 millió Ft. A KFKI Számítástecnikai Csoport tagjaként működő cég 165 munkatársat foglalkoztat, és vállalatirányítási-, döntéstámogató rendszerek, mérnöki tervezőrendszerek bevezetésével, a vállalatvezetési munkában és az informatikai stratégia kialakításában nyújtott tanácsadással, segíti a vállalatok, intézmények, pénzintézetek munkáját.

A cég üzletágai jelentős eredményeket értek el saját területükön:

A KFKI ISYS tovább erősítette pozícióját a hazai e-business piacon. Egyrészt a már működő vállalatirányítási (ERP) rendszerek kibővítésével, másrészt önálló elektronikus üzletviteli rendszerek bevezetésével. Az IBM-mel kötött megállapodás értelmében közösen kínálnak e-business megoldásokat, illetve az azokon alapuló integrált vállalati alkalmazásokat.

A döntéstámogató rendszerek üzletág megismételve a korábbi évek növekedési ütemét az elmúlt évben árbevételét megduplázta. A jelenleg 40 fős csapat többek között a CIB Bankban alakít ki SAS alapú vállalati adattárházat, melynek részeként a jelentéskészítő és kontrolling rendszert üzembe helyezték. Az ügyfélkapcsolatokat középpontba helyező, az egyes üzleti területek (lakossági és vállalati üzletág, marketing) speciális igényeit kielégítő információszolgáltató rendszer fejlesztése folyamatban van. Az üzletág szolgáltatásainak köre az adatbányászati tevékenységgel bővült. Az adatbányászat során a szakértők a vállalati adatvagyonból olyan összefüggéseket tárnak fel, amelyekre építve üzleti előnyt biztosító, stratégiai döntések hozhatók. Elemző szolgáltatását a KFKI ISYS az államigazgatás, a telekommunikációs szektor, a bankok, pénzintézetek képviselőinek és a kiterjedt ügyfélkörrel rendelkező vállalatoknak kínálja.

A SAP bevezetéssel foglalkozó üzletág munkájának eredményeként 2000-ben az Első Pesti Telefontársaság és a Budapesti Erőmű Rt. kezdhette meg az SAP rendszer használatát, 2001-ben indul a Bácsvíz Rt. rendszer. Ugyancsak ezen üzletág tevékenységének köszönhető az SAP vállalatirányítási rendszer kiépítése a KFKI Számítástecnikai Csoport cégeinél.

Az MFG/PRO integrált termelés- és vállalatirányítási rendszer kerek számmal büszkélkedhet: a negyven magyarországi cégnél átlépte az ezres határt a rendszerrel dolgozó felhasználók száma. Az év kiemelkedő rendszerbevezetése a Szolnoki Mezőgép Rt-nél kezdődött meg, az MFG/PRO hazai történetében az egyik legteljesebb vállalatirányítási rendszer kialakítására kerül sor.

A Mezőgép Rt. átfogó teljesítménymérési rendszerét a KFKI ISYS vezetői tanácsadással foglalkozó üzletága alakította ki. A Vezetői tanácsadás üzletág további jelentős munkái közé tartozott a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete számára folytatott rendszerintegrációs tanácsadás, valamint a Bábolna Rt-nél végzett szervezetfejlesztési és kontrolling projekt. Az utóbbi feladatot a KFKI ISYS a KFKI Számítástechnikai Csoport fővállalkozásában végezte, ez a munka a teljes vállalatirányítási rendszer kiépítésére terjed ki.

A mérnöki tervezőrendszerek üzletág egyik kiemelkedő múlt évi eredménye a GE Medicorral aláírt szerződés, melynek értelmében az elmúlt évek egyik legnagyobb I-DEAS gépészeti tervezőrendszer bevezetés kezdődik meg Magyarországon. Az I-DEAS rendszer felhasználóinak száma a tavalyi évben közel 30 %-kal növekedett.

A KFKI ISYS 2001-es év árbevételi terve meghaladja a 2,5 milliárd forintot, melyet az eredmény további növelésével kell elérnie a cégnek.

Kulcsszavak: KFKI-Isys +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59