A Dachser felkészülten várja partnerei megnövekedett volumeneit

forrás: Prím Online, 2022. március 1. 09:51

Kettőről három műszakos munkarendre vált a Liegl&Dachser Kft. pilisvörösvári veszélyes anyag raktára februártól, hogy az agrár munkák kezdetével teljes felkészültséggel tudják kiszolgálni a mezőgazdaságban tevékenykedő ügyfeleiket. A februártól májusig tartó időszakban ugyanis közel 7 000 tonna vegyi áru hagyja el vállalat raktárát. A növényvédő szerek iránti kereslet és így a helyszíni szállítás ideje is nagymértékben függ az időjárástól. Ezért a mezőgazdasági ágazatból érkező ügyfelek vegyi anyag szállítása részletes tervezést igényel, a szezonális csúcsidőszakon túlmenően is.

A kiemelt szezonban közel 6500-7000 tonna vegyi áru hagyja el a pilisvörösvári telephelyet, amiből márciusban csak 3000-3500 tonna kerül kiszállításra. Az új munkarendet megelőzően mind a raktárban dolgozó és mind a szállításban részt vevő kollégáknak külön képzésben kell részt venniük, sőt a raktár szigorú feltételeit a katasztrófavédelmi hatóság is rendszeresen ellenőrzi.

 

A DACHSER Chem Logistics üzletága közel négy millió szállítást bonyolított le 2021-ben, a szállított tömeg 3,4 millió tonnára rúgott, ebből 1,25 millió tonna volt veszélyes anyag szállítás. Magyarországon a cég jelenleg Pilisvörösváron és Tiszaújvárosban üzemeltet veszélyes anyag raktárt, ahonnan a vevői koncepciónak megfelelően történnek kiszállítások. A veszélyes anyagok mozgatása rendkívül nagy precizitást és körültekintést igényel.

 

 

„Először is rengeteg európai és magyarországi jogszabálynak, valamint előírásnak kell megfelelni, például eleget kell tenni a kémiai biztonságról-, a katasztrófavédelemről- és az iparbiztonságról szóló törvényeknek, a Seveso III irányelvnek, valamint az ADR megállapodás előírásainak. Másrészt megbízóink és a DACHSER globális elvárásaiban is szerepelnek minősítési rendszerek (pl. SQAS- és ISO tanúsítványok, VCI koncepció szerinti tárolás stb.), melyeket rendszeresen felülvizsgáltatunk, illetve használunk.” – emeli ki Márton Tamás, Liegl&Dachser Kft. üzletágának munkatársa.

 

A Liegl&Dachser 2006 óta foglalkozik veszélyes anyagok raktározásával és szállításával, ekkor nyitotta meg az ilyen igényeket kiszolgáló egységét Pilisvörösváron. „Összesen 7000 m2-en tárolunk vegyi anyagokat és kiemelt figyelmet szentelünk mind a raktározás és mind a szállítás során a sérülés mentességére és a pontosságára. Sikerünk titka a kitűnő szolgáltatási színvonal és az időben pontos és hiánytalan szállítás. A következő pár hónapban felkészülten várjuk a szezon sajátosságából eredően az egyszerre érkező megrendeléseket.” – nyilatkozta Halmschláger Gergely, Team Leader, Contract Logistics, Liegl&Dachser Kft.

Kulcsszavak: logisztika DACHSER

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38