Partneri nap és tehetségbörze

forrás: Prím Online, 2022. április 17. 12:17

Első alkalommal rendezték meg a hallgatói versenycsapatok partneri napját a győri Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutatóközpontjának szervezésében és támogatásával az intézmény Menedzsment Campusán. A kapcsolatépítő eseményen egyedi fejlesztéseikkel mutatkoztak be a csapatok. 

Idén első alkalommal rendezték meg a Járműipari Kutatóközpont partneri napját, amelynek fő célja a hallgatói csapatok és partnereik közötti kapcsolatépítés és fenntartás volt. Az eseményt dr. Szauter Ferenc, a Járműipari Kutatóközpont központvezetője nyitotta meg. Beszédében méltatta a hallgatói csapatokat, és megköszönte a partnercégek részvételét és támogatását. „Az egyetem a biztos alapot jelenti. A hallgatói csapatok mögött álló szponzorok nagyban hozzájárulnak az intézmény működéséhez, és ezáltal még minőségibb hallgatói bázis jöhet létre. A cégek is látják, hogy az így gyakorlatot szerző fiatalok a vállalatoknál is sokkal hatékonyabb munkavállalók lesznek” – fogalmazott.

 

A köszöntő után a hallgatói csapatok bemutatója következett, melyet a SZEnergy Team kezdett. A versenycsapat elektromos járművek fejlesztésével és építésével foglalkozik, s évről évre kiemelkedő eredményeket ér el a Shell Eco-marathon energihatékonysági versenyen.

 

Az Arrabona Racing Team ART 08-as versenyjárműve. (Fotó: Dudás Máté)

 

Ezt követően az Arrabona Racing Team (ART) tartotta meg előadását. A Formula Student versenyjárműveket fejlesztő hallgatói csapat idén is minden megmérettetésen a dobogót veszi célba, amelyet a jármű súlyának csökkentésével és megbízhatóbbá tételével szeretne elérni.

 

Az ART versenyjárművének különlegessége abban rejlik, hogy a benne lévő belső égésű motort a SZEngine fejleszti. A motorfejlesztő hallgatói csapat mindent megtesz azért, hogy a versenysorozaton résztvevő csapatok motorbeszállítóivá váljanak. 

 

A SZEngine saját tervezésű belsőégésű motorja. (Fotó: Dudás Máté)

 

Az esemény a Széchenyi István Egyetem műholdakkal foglalkozó hallgatói csapatának bemutatójával folytatódott. Amint az elhangzott, a SZESAT fókuszában a 4. távközlési világnap megszervezése áll, további céljuk egy saját gyártású zsebműhold építése és üzemeltetése.

 

A SZEviation hallgatói csapat elkötelezett a digitalizáció és a drónok népszerűsítése mellett. Erre kiváló lehetőséget nyújtott a partneri nap, melyen bemutathatták tevékenységüket, ezzel felhívták a szponzorok figyelmét, hogy érdemes a digitalizációba fektetni.

 

A SZEviation által kiállított drónszimulátor. (Fotó: Dudás Máté)

 

A győri universitas hallgatói csapatai nemcsak a szárazföldön, a levegőben és az űrben mérettetik meg tudásokat, hanem a vízen is. A SZEnavis betonkenu építésével foglalkozó hallgatói csapat elhivatott olyan mérnöki műtárgy előállításában, mely megfelel a verseny paramétereinek. 

 

A partneri napon részt vevő hallgatói csapatok. (Fotó: Dudás Máté)

 

A bemutatók után a látogatók megtekinthették a hallgatói csapatok standjait, ezáltal részletesebben megismerkedhettek azok munkájával. Emellett kiváló alkalom nyílt szponzori kapcsolatok kiépítésére, és a csapatok tagjaival való szorosabb kapcsolat kialakítására.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36