Új, nagyszabású rövidfilmes díjprogramot hirdettek meg

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 5. 09:57

A Creo örömmel jelenti be, hogy elindult a Sony Future Filmmaker Awards, amely egy új, nagyszabású, évenként megrendezett rövidfilmes díjprogram, amely új kaput nyit a kreativitás fejlődéséhez. A Sony által szponzorált és ingyenesen megpályázható díjak célja, hogy a világ minden tájáról származó egyedi alkotókat kiemeljék, és új nézőpontot adjanak a történetmesélésnek.

Harminc kiválasztott filmes kerül a döntőbe, akik Los Angelesbe repülnek a díjátadó ünnepségre, amelyre 2023. február 22-én kerül sor a Sony Pictures történelmi stúdiójának Culver Cityben (Kalifornia) található Cary Grant színházban. A hat kategória - köztük a Környezetvédelem és a Jövő Formálása – győzteseit az estén hirdetik ki, és pénzdíjakkal, valamint a Sony digitális képalkotó eszközeinek széles választékával jutalmazzák őket. A győzteseket egy szakértő vezetőkből álló zsűri választja ki, amelynek elnöke a díjnyertes színházi, televíziós és filmrendező Justin Chadwick.

 

 

A díjátadó estét követően mind a 30 győztes és a jelöltek két napon át workshopokon, vetítéseken és fórumokon vesznek részt, amelyeket a Sony Pictures vezetői és a szakterületük legkiválóbb emberei vezetnek. A kivételes kétnapos program a témák széles skáláját öleli fel a pitcheléstől a jogi kérdéseken át a tehetségkutató ügynökségekkel való együttműködésig és a legmodernebb technológiák, köztük az animáció és a CGI használatáig. Ez a páratlan lehetőség támogatja a filmkészítők karrierjének előrehaladását azáltal, hogy exkluzív hozzáférést és egyedülálló betekintést biztosít számukra az iparág belső működésébe.

 

Justin Chadwick, a díjnyertes színház-, televízió- és filmrendező, a zsűri elnöke az alábbiakat nyilatkozta: "A filmiparban nagy változásokat élünk át: a stúdiók eredeti, új hangokat keresnek, amelyek képesek kitűnni a tömegből és új utakat találni a közönséggel folyatott kommunikáció kapcsán. A Sony Future Filmmaker Awards díjjal a történetmesélők következő generációját keressük, akiknek munkája képes lekötni, informálni, szórakoztatni és izgalomba hozni. Ha van mondanivalód, és szeretnéd, hogy a hangodat meghallják, akkor téged keresünk.”

 

 

Kenji Tanaka, a Sony Corporation alelnöke szerint: "A Sony célja, hogy "a kreativitás és a technológia erejével érzelmekkel töltse meg a világot". A Sony Future Filmmaker Awards elindításában együttműködő partnereinkkel, a Creo-val együtt dolgozva nagyon izgatottan várjuk, hogy mit nyújthat ez az új kezdeményezés a filmkészítőknek, hiszen ez a lehetőség tovább erősíti elkötelezettségünket a tartalomkészítők és az általuk elmesélt történetek iránt. A világszínvonalú létesítményeinkhez és vezető szakértőinkhez való hozzáféréstől kezdve a legfejlettebb és leginnovatívabb technológiáig az a célunk, hogy lebontsuk a kreativitás útjában álló összes akadályt, és az alkotók számára biztosítsuk azokat az eszközöket és lehetőségeket, amelyekkel a következő szintre léphetnek."

 

Scott Gray, a Creo alapítója és vezérigazgatója az alábbiakat nyilatkozta: "Nagy örömmel indítjuk útjára a Sony Future Filmmaker Awards-ot, amelynek célja, hogy támogassa a filmeseket világszerte. A díj egyedülálló lehetőséget kínál a filmkészítőknek, és kivételes lendületet ad szakmai fejlődésükhöz. Ez az új kezdeményezés tovább építi a Creo szilárd múltját a kreatív alkotók karrierjét támogató és elősegítő programok létrehozásában. Hálásak vagyunk a Sony-nak a szponzorálásért, valamint Justin Chadwicknek a zsűri elnökeként nyújtott szakértői útmutatásáért.”

 

 

A Sony Future Filmmaker Awards a következő versenyeket és kategóriákat foglalja magába:

 

Filmkészítő

A Filmkészítő verseny olyan eredeti alkotásokat díjaz, amelyek új nézőpontot hoznak a történetmesélésbe.

● Három kategória: Fikció, Nem-fikció és Környezetvédelem.

● A pályaműveknek 5 és 20 perc közötti hosszúságúnak kell lenniük, és bármilyen eszközzel felvehetők. 

● Legfeljebb 15 filmkészítőből álló shortlist (kategóriánként legfeljebb öt).

● A győztesek és a shortlist-en szereplők mindegyike utazást nyer Los Angelesbe, hogy részt vegyen a díjátadó ünnepségen és a kétnapos workshopon. 

● A három kategóriagyőztes ezen felül 5000 USD-t és egy FX9 Cinema Line kamerát (plusz objektívet) kap.

 

Diák filmkészítő

A Diák Filmkészítő verseny a tehetségeket jutalmazza, akik hamarosan az iparágat fogják formálni.

● Két kategória: Fikció és nem-fikció. 

● A pályázóknak filmes képzésen kell részt venniük egy világszerte nyilvántartott intézményben, diploma- vagy egyetemi szinten. 

● A pályaműveknek 5 és 20 perc közötti hosszúságúnak kell lenniük, és bármilyen eszközzel rögzíthetők. 

● A különböző kontinensek képviselete és a globális tehetségek sokszínűségének biztosítása érdekében legfeljebb 10 fős shortlist-et választanak ki (kategóriánként legfeljebb ötöt). 

● A győztesek és a shortlist-en szereplők mindegyike Los Angelesbe utazhat, hogy részt vegyen a díjátadó ünnepségen és a kétnapos workshopon. 

● A két kategóriagyőztes és intézményeik ezen felül a Sony digitális képalkotási eszközeinek széles választékában részesülnek. 

 

A Jövő Formálása

A Jövő Formálása versenyen a filmkészítőknek minden évben új technikai feladatot kell megoldaniuk.

● 2023-ra a pályázatokat kizárólag okostelefonnal lehet rögzíteni. 

● A pályaműveknek 2 és 5 perc közötti hosszúságúnak kell lenniük, és bármilyen okostelefonnal rögzíthetők. 

● Legfeljebb öt alkotásból álló shortlist kerül kiválasztásra.

● A győztes és a shortlist-en szereplők mindegyike Los Angelesbe utazhat, hogy részt vegyen a díjátadó ünnepségen és a kétnapos workshopon. 

● A kategória győztese ezen felül 2500 dollárt (USD) és a Sony digitális képalkotó eszközeinek széles választékát kapja. 

 

A nevezési határidő magyar idő szerint 2022. december 13., 14:00 óra. A kétnapos workshopra 2023. február 23-án és 24-én kerül sor a kaliforniai Culver Cityben található Sony Pictures stúdiótelephelyén. Az esemény zsűrijét 2022 szeptemberében jelentik be.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50