RoadWriter, a mobil iroda

Tóth Kristóf, 2001. február 22. 22:22
Egy új Palm kiegészítő készülék a közeljövőben nagyban megkönnyítheti majd a fél életüket autóban töltő üzletemberek életét. A Revolv Design cég által gyártott RoadWriter eszköz segítségével ugyanis a legtöbb gépjármű könnyedén mobil irodává varázsolható át.
Az újdonság egy dokkoló állomás és egy speciális billentyűzet segítségével a Palm kéziszámítógépeket pillanatok alatt autós számítógépekké változtathatja át. A RoadWritert a cég ajánlása szerint a szélvédő alá, vagy a műszerfalba érdemes beszerelni, ahol aztán könnyen rá lehet csatlakoztatni a kéziszámítógépet, a billentyűzetet, valamint a két soros portra olyan extra hardvereket lehet még rádugni, mint például a gépjármű műholdas navigációs rendszere (GPS), vagy akár egy modem.

A cég állítása szerint a RoadWritert a vezetőülésből is nagyon kényelmesen lehet használni, a méretes billentyűzet segítségével pedig gyorsan meg lehet írni akár hosszabb szövegeket is. A híradások arról sajnos nem szólnak, hogy mennyire lehet veszélyes az, amikor az elfoglalt üzletember vezetés közben kezd el írni egy hosszabb jelentést. Amennyiben valamennyire intelligens a rendszer, akkor azt valahogy mindenképpen meg kellett hogy oldják, hogy például a vezetőülésből maximum 5 km/h-s sebességig lehessen használni a rendszert, de ez persze csak feltételezés.

A Revolv Design szerint a RoadWriter kiváló alternatívát jelent az eddigi hasonló, gépjárművekben használatos mobil számítógépes rendszerekhez képest, hiszen a laptopoknál sokkal kisebb és könnyebb, a kifejezetten erre a célra fejlesztett termináloknál pedig jelentősen olcsóbb a RoadWriter. Az újdonság ára egyébként 130 és 250 dollár (~40-75e Ft) között változik, attól függően, hogy a vásárló hány extra csatlakozási lehetőséggel (pl.: töltő, mobiltelefon) rendeli meg a RoadWritert.

A RoadWriter kompatibilis a Palm III-as, és a vezeték nélküli Palm VII-es kéziszámítógépekkel, de a cég állítása szerint egy hónapon belül piacra dobják a különböző Handspring Visor és Palm V kéziszámítógépekkel kompatibilis változatot is. A készülékkel kapcsolatban egyébként eddig már több kamionos cég is érdeklődött, de a tervek szerint több amerikai rendőrautóban is hamarosan feltűnik majd a RoadWriter.

Az Oakland-i (Kalifornia) székhelyű Revolv Design cégről talán még annyit érdemes tudni, hogy a RoadWriteren kívül különböző, elektromos golfautókba és repülőgépekbe szerelhető Palm kiegészítők gyártásával is foglalkozik.

Kulcsszavak: iroda palmtop autószolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36