Új okosotthon szereplő a magyar piacon

forrás: Prím Online, 2023. február 22. 12:45

Az okosotthon készülékek előretörése megállíthatatlan, Európában a háztartások 18%-a használ már valamilyen okosotthon eszközt. 2027-re ez az arány meghaladhatja a 40%-ot.* A vásárlásokat meghatározó energiatakarékossági szempontok miatt a kategória további erősödése várható. A cseh hátterű Tesla okosotthon márka is ebben a szegmensben mutatkozik be – mostantól magyar nyelvű applikációval, ügyfélszolgálattal és magyar szerviztámogatással segít eligazodni az eszközök és funkciók között.

Az egykori cseh Tesla korábban rádiókat és televíziókat gyártott – ezekhez a hagyományokhoz immár innovatív módon kapcsolódik a Tesla okosotthon eszközöket kínáló vállalata. 

 

A nemzetközi terjeszkedés keretében a magyar vásárlóknak is elérhetővé válnak azok a praktikus, otthonokban, nyaralókban használható eszközök, melyek megkönnyítik a felhasználók életét. A Tesla ezzel párhuzamosan oktatási tartalmakat is készít, hogy bemutassa eszközei megfelelő használatát és az azokban rejlő lehetőségeket, melyekkel idő és pénz is megtakarítható. 

 

“A Tesla okosotthon márkát azzal a céllal alapítottuk, hogy megmutassuk, manapság mindenki megengedheti magának, hogy okosotthona legyen. Látjuk, hogy a magyar emberek számára mennyire fontos az energiatakarékosság, a biztonság és a kisállatokkal való törődés – ezekre mind kínálunk okos megoldásokat.” – mondta Viktor Hajíček, a Tesla ügyvezetője a magyar piacralépés kapcsán.

 

légtiszító
 

A Tesla termékpalettáján találhatók okos légtisztítók, okos kültéri és beltéri kamerák, háziállatoknak szánt okos eszközök, okos párásítók, okos érzékelők, okos kapcsolók, okos mérlegek, sőt, okos termosztát szabályozók is. A termékeket itthon a legnagyobb műszaki áruházak is forgalmazzák. 

 

kamera
 

Az eszközök egyetlen, magyar nyelven is elérhető mobilalkalmazással irányíthatók és távolról felügyelhetők, a felhasználó okostelefonján keresztül. Az okos eszközök ökoszisztémában kapcsolhatók (akár versenytárs termékekkel is), így több készülék egyszerre tud kommunikálni és a beállítások szerint reagálni egymásra, akár külső beavatkozás nélkül. Mivel az eszközök összekapcsolhatók a Google Assistant és az Amazon Alexa okos asszisztensekkel, ezek segítségével hangutasításokkal vezérelhetők a készülékek.

 

Ezek is okostermékek

 

Egyes Tesla okosotthon eszközök az állattartóknak nyújtanak segítséget: az okos, automatikus ételadagolók és ivókutak a gazdi távolléte esetén is gondoskodnak a kutya vagy macska jóllétéről. A beépített UV-sterilizáló lámpa frissen tartja a vizet, a beépített kamerával pedig a gazdi ellenőrizheti, hogy kedvencét meg kell-e etetni.

 

háziállat etető
 

Más okosotthon eszközök a biztonságért felelnek: a mozgásra vagy hangra éjjel-nappal figyelmeztető biztonsági kamerák segítségével szemmel tartható a házunk vagy lakásunk. Egy professzionális biztonsági rendszermegoldással összehasonlítva az okos kamerák használata sokkal költséghatékonyabb és nem igényel rendszeres havi díjat. Távolról ellenőrizhető és kikapcsolható a világítás is, ahogy a fűtés szabályozás is menedzselhető akkor is, ha épp nem tartózkodunk otthon.

 

Jó tudni

 

Az okosotthon eszközök használatát az ember bármikor elkezdheti – tehát nem kell rögtön az otthonunk tervezésekor és építésekor a telepítésre gondolni. Az olyan elterjedt okoseszközök, mint az izzók, a konnektorok vagy biztonsági kamerák könnyen telepíthetők, csatlakoztathatók egy konnektorhoz és az otthoni Wi-Fi hálózathoz, és egy mobiltelefon alkalmazáson keresztül egyszerűen vezérelhetők. Ráadásul további eszközök bármikor hozzáadhatók – vezetékek áthúzása vagy villanyszerelői segítség nélkül.

 

___________________ 

*Forrás: Statista.com

Kulcsszavak: Tesla okosotthon

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50