Négyévesnél fiatalabb mobiljukat adják el a legtöbben a Rejoy.hu-nál

forrás: Prím Online, 2023. május 20. 13:41

A Rejoy.hu platformon keresztül magyar eladók által értékesített okostelefonokról gyűjtött érdekes statisztikákat a piactér. A top20-as listából kiderül, hogy a legtöbben 2019-es modellévből származó készülékeket, így például iPhone 11-et, Samsung Galaxy S10-et és Huawei P30-as okostelefonoknak kerestek új gazdát. Az eladási statisztikák szerint a régebbi, fiókban heverő készülékeket is érdemes eladni, hiszen például egy nyolcéves iPhone 6S készülék akár 29 ezer forintot is megérhet felszereltségétől és állapotától függően.

A felújított, bevizsgált okostelefonokat legalább egy év garanciával árusító, illetve használt okostelefonok piactereként is funkcionáló Rejoy.hu toplistát közöl a platformján keresztül a legnagyobb számban értékesített készülékekről. Ennek célja, hogy a potenciális ügyfelek meggyőződhessenek arról, hogy nem csupán két-három éves készülékeket érdemes értékesíteni, az ennél régebbi, akár a fiókban porosodó készülékeket is hamar pénzzé lehet tenni a Rejoynál.

 

Ezeket a telefonokat adja el a legtöbb magyar ügyfél

 

Bár a Rejoyon keresztül a legnagyobb számban eladott húsz készülék közt számos, legfeljebb két-három évvel korábbi modellévből származó készülék megtalálható, több mint harmaduk (35%) ötévesnél, negyedük pedig hatévesnél is idősebb típus. Ez jól szemlélteti, hogy nem érdemes otthon, a fiókban őrizgetni a nem használt készülékeket, hiszen még több év után is értéket képviselhetnek.

 

Ezekből a modellévekből származik a 20 legnagyobb számban eladott mobil

 

A magyar eladók által a Rejoyon keresztül értékesített készülékek top 20-as listáján a legtöbb készülék a 2019-es modellévból származik, tehát nagyjából négy éves készülékeiktől válnak meg a legtöbben. Ebben az évben jelent meg például az egyébként még ma is jó teljesítéményt és akkuidőt nyújtó iPhone 11, valamint Pro és Pro Max változatai, a népszerű Samsung Galaxy S10-sorozat típusai, illetve a kiemelkedően jó kamerával szerelt Huawei P30 és Pro kiadása.

 

Jó pénzt lehet kapni egy régi okostelefonért is

 

Figyelemre méltó trend, hogy a nyolc évvel korábban piacra dobott iPhone 6S a hetedik legnagyobb számban továbbértékesített készülék – egy nagyobb tárkapacitású, jó állapotban megőrzött példányáért akár 29 ezer forintot is megad a Rejoy. Egy sérülésmentes állapotban megőrzött iPhone 7-esért akár közel 33 ezer forintot is kaphat az eladó, egy iPhone 8 pedig akár 48 ezer forintot is érhet – tárhelymérettől és a készülék külső-belső állapotától függően.

 

A társaság előzetes árajánlatot már a paraméterek online megadása után ad a vásárlóknak, végleges árajánlatot pedig a szervizlaborban 3 munkanapon belül lezajló bevizsgálást követően ad az ügyfeleknek. A készülék teljes árát 30 napon belül akkor is átutalja az eladónak a Rejoy, ha senki sem vette meg a mobiltelefont, de aki azonnal szeretne pénzéhez jutni, egy kicsivel alacsonyabb összeget már a bevizsgálást követően megkaphatja – a gyorsabb pénzhez jutást egyelőre a bolgár és román piacokon lévő ügyfelek közül részesítik többen előnyben.

2022. szeptembere óta e készülékek különböző felszereltségű és állapotú modelleit értékesítették az ügyfelek a legnagyobb számban a Rejoy.hu-n

Kulcsszavak: okostelefon Rejoy

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38