Óvatosan jönnek vissza a befektetők a CNet-hez

Zsigó József, 2001. március 1. 18:54
A CNet egyike azoknak a ritka dot-com cégeknek, amely a gazdasági visszaesés időszakában is nyereséges tudott maradni. Úgy tűnik azonban, mindez kevés ahhoz, hogy a megriadt befektetőket visszacsalogassa.
Habár az általános dot-com válság miatt a befektetési tanácsadók óva intenek a technológiai részvények vásárlásától, Bill Lerner, a Prudential piaci elemzője szerint a CNet ma a legbiztosabb tipp. Részvényeinek ára 52 heti minimumon áll, tervei teljesíthetőnek látszanak, és az év közepére megérkezhet a fellendülés.

A befektetők azonban kivárnak: ennek oka nem a 924 millió dolláros ZDNet-felvásárlás (amely sikeresnek bizonyult), hanem a MySimon.com 736 millió dolláros vételi ára. Általános az a vélemény, hogy a CNet sokkal többet fizetett ezért a profiljába nem igazán illeszkedő, on-line vásárlást segítő cégért, amitől viszont még hosszabb távon sem várható jelentősebb profit.

A bevételek zömét (jelenleg 63%) továbbra is a hirdetésekből szerzi, és új, nagyobb formátumú bannerdoboza sikeresen debütált. Nagy tartalékok vannak viszont a CNet Data Services szolgáltatásban: három éven belül a jövedelem meghatározó része ebből az üzletágból származhat – írja a Business Week.

Kulcsszavak: +céginfo CNet trend

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50