KPMG-Microsoft együttműködés

forrás: Prím Online, 2023. június 16. 11:28

A KPMG és a Microsoft együttműködésének eredményeként megjelent a KPMG Circularity Tracker, a riportálási megoldások porfóliójának legújabb eleme, amely a vállalatokat a fenntarthatósági célok nyomon követésében, illetve az ESG jelentéskészítésben támogatja.

A KPMG új, Circularity Tracker megoldása a körforgásos gazdasági szemlélet szerinti elvárások teljesülését hivatott nyomon követni. Az eszköz segít a különféle forrásokból származó adatgyűjtések megvalósításában, ezzel automatizálva a sokszor manuális, időigényes feladatokat. Az integrált, nemzetközileg elfogadott sztenderdeknek, számítási módszertanoknak és keretrendszereknek köszönhetően (például CTI – Circular Transition Indicators) azontúl, hogy a vállalat minden szintjén mérhetővé válnak a fenntarthatósági mutatók, a megoldás összehasonlíthatóvá teszi az egyes termékek környezetre gyakorolt hatását és támogatja az erőforrás-felhasználás és hulladéktermelés csökkentési törekvéseket.

 

A KPMG Circularity Tracker lehetővé teszi az ügyfeleink számára, hogy robosztus stratégiát dolgozzanak ki az ESG-céljaik elérése érdekében.

 

Nagy Julianna, a KPMG ESG szolgáltatásokért felelős szenior menedzsere így fogalmazott: „A KPMG és a Microsoft globális szövetségének középpontjában az a közös cél áll, hogy a vállalkozásoknak már a fenntarthatósági stratégia kialakításában és jelentés összeállításában is segítséget tudjunk nyújtani.” 

 

Számos szervezetnek gondot okoz a releváns információk kinyerése a rendelkezésre álló adataikból. Körülményes feladat a megfelelő következtetések levonása, információk előállítása az adatok nagy számosságának, valamint annak köszönhetően, hogy a szervezetek a vállalatirányítási és sok más szigetszerűen működő rendszerben is tárolnak adatokat. „Időszerűvé vált a sokszor időigényes riportálási folyamatok újragondolása, technológiai megoldásokkal történő támogatása. Egyértelmű célunk a Microsoft technológián alapuló KPMG Circularity Tracker megoldásunkkal, hogy az ESG jelentésikötelezettséghez kapcsolódó manuális adatgyűjtési feladatokat minimalizáljuk, a riportálás folyamatát átláthatóvá és megbízhatóvá tegyük, ezzel biztosítva, hogy fenntarthatósági információk közérthetően és gyorsan álljanak rendelkezésre üzleti döntésekhez” – mondta a bejelentés kapcsán Verasztó Bence a KPMG adatmenedzsment megoldásokért felelős szenior menedzsere.

 

A KPMG és a Microsoft régóta fennálló partnerségének célja, hogy támogassa a vállalatokat az adatvezérelt döntéshozatal kialakításában, nincs ez másképp az ESG vonatkozásában sem. A 2022 nyarán megjelent Microsoft Cloud for Sustainability egy olyan adatgyűjtő és -elemző platform, amely vezetők számára rálátást biztosít a teljes szervezet és az ellátási lánc fenntartható működésére. Az elmúlt időszakban számos új ESG-szolgáltatás elindítását jelentette be a KPMG, így támogatva a vállalatokat a fenntarthatósági törekvéseik és a jelentéstételi kötelezettségük teljesítésében – legyenek az ESG-érettség bármely fokán. A Microsoft Cloud for Sustainability és Microsoft Power Platform alapokra kialakított KPMG Circularity Tracker a körforgásos gazdasági szemlélet szerinti elvárások teljesülését hivatott nyomon követni. 

 

A circular economy (körforgásos gazdaság) lényege az, hogy a termékek életciklusát a lehető legjobban meghosszabbítsuk, és ez által elősegítsük a minél kisebb új anyag- és energiaráfordítás bevonását a termelésbe. Vállalati környezetben ez egy olyan megközelítés, amely az erőforrásfelhasználás profitorientált optimalizálására irányul, annak érdekében, hogy csökkenjenek a hulladékgazdálkodással járó költségek és az eredő környezetterhelés. Más megközelítésben, a körforgásos gazdaság egy több iparágon átívelő gazdasági modell, amely új rendszerbe helyezi a terméktervezés, -gyártás, -fogyasztás folyamatát, és ezzel új másodlagos piacokat nyit meg a vállalatok számára.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38