Bronzérmes lett a Magyar E-sport Válogatott Rocket League csapata az Európa Játékokon

forrás: Prím Online, 2023. július 5. 11:23

Szenzációs teljesítménnyel bronzérmet szerzett a Magyar E-sport Válogatott Rocket League együttese az Európa Játékok idén debütált E-sport Bajnokságán (#EGE23), amely június 28. és július 2. között zajlott Katowicében. Nemzeti kiválóságaink, a K&H MNEB Hungarian Open Rocket League bajnokaként érkeztek a versenyre és első helyen jutottak tovább a csoporkörből, veretlen menetelésüket pedig csupán a legmagasabb ligában edződött, profi játékosokkal felálló angol válogatott tudta megállítani.

A Global Esports Federation és az Európai Olimpiai Bizottság idén először rendezte meg az Európa Játékok E-sport Bajnokságát, amelynek a lengyelországi Katowice adott otthont. A European Games Esports Championships a krakkói III. Európa Játékok keretében, részben azzal párhuzamosan bonyolódott, újabb nemzetközi színteret biztosítva az e-sportolók számára, hogy nemzeteiket képviselve versenyezhessenek.

 

„Óriási boldogság számunkra, hogy bronzérmet sikerült szereznünk az Európa Játékok első E-sport Bajnokságán, amely egyúttal az első válogatott szintű nemzetközi megmérettetésünk is volt. Nagyon vártuk már, hogy magyar színekben mutathassuk meg a tudásunkat, és rengeteget készültünk annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el. A csoport körben a házigazda Lengyelország bizonyult a legnagyobb ellenfelünknek, végül nagyon szoros küzdelemben, hosszabbításban nyertünk ellenük, és mivel mindenki mást 3:0-val sikerült legyőznünk, veretlenül jutottunk tovább a rájátszásba. Ez nagyon sok lendületet és erőt adott nekünk a továbbiakban” – nyilatkozta Horváth „MSTR.” Bence, a Magyar E-sport Válogatott immár európai bronzérmes Rocket League együttesének, egyúttal a K&H MNEB Hungarian Open versenysorozat bajnokának, a Budapest Five csapatának a tagja. 

 

 

„Ezt követően az angol együttessel találkoztunk az elődöntőben, amely a legmagasabb ligában szerepel. Bár az a mérkőzés is nagyon szoros volt, kikaptunk és leestünk az alsóágra. Ott aztán ismét 3:0-ra vertük Svédországot, ezzel pedig megszereztük a fix harmadik helyet, és bejutottunk az alsóági döntőbe. Itt újra az angolokkal játszottunk, akik megállítottak bennünket, ennek ellenére elégedettek vagyunk az eredményünkkel, hiszen sikerült kihoznunk magunkból a maximumot. Reméljük, hogy még nagyon sok ilyen lehetőségünk lesz, hiszen az az álmunk, hogy képviselhessük Magyarországot. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a Magyar E-sport Szövetségnek, valamint a K&H Csoportnak és a Szerencsejáték Zrt.-nek azért a támogatásért, amelyet a felkészülés és a verseny során nyújtottak számunkra” – hangsúlyozta. 

 

„Hatalmas örömmel tölt el bennünket, hogy az Európa Játékok E-sport Bajnokságán érmet tudott szerezni Magyarország. Ezzel újabb történelmi eredményt értek el nemzeti e-sportolóink, egy történelmi versenyen. Nagyon büszkék vagyunk a válogatott Rocket League együttesére – fiatal, tehetséges e-játékosaink olyan csapatokat győztek le, amelyeket papíron erősebbnek tartottak náluk. Azt gondolom, az a harci szellem, illetve küzdeni akarás, amely egyébként a magyar embereket jellemzi a sportban, az e-sportban is megmutatkozott, illetve megmutatkozik. Titkon reménykedtünk abban, hogy sikerül pontszerző vagy dobogós helyet elérnünk, de a srácok teljesítménye túlszárnyalta az elképzeléseinket. Gratulálunk a teljesítményükhöz!” – emelte ki Biró Balázs, a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) elnöke.

 

 

Az Európa Játékokon – a hagyományos sportokkal összevetve – a férfi eFootball 2023 volt azon sportágak egyike, amelyben a legtöbb, összesen 28 ország képviseltette magát, míg a hölgyeknél 8 nemzet legjobbjai mérték össze tudásukat a játék platformján. „Jelenleg világszerte kevés a női e-versenyző, ezért már önmagában az kiemelkedő eredmény, hogy a női e-fociban is ott lehettünk az Európa Játékok E-sport Bajnokságán. A rendkívül erős mezőny ellenére az E-futball 2023-ban is remekül teljesítettek kiválóságaink. Nagy »Kriszti« Krisztina számára csupán a gólarányon, míg Varga »BendeJuice« Bendegúznak mindössze három ponton múlt a továbbjutás a csoportból. Reméljük, a következő világversenyeken még jobban szerepelünk majd e-fociban” – tette hozzá Biró Balázs.

 

A Magyar E-sport Válogatott kiválóságai már javában készülnek az őszi 15. IESF Világbajnokságra, illetve annak még hátralévő európai regionális selejtezőire. A szeptember elején Romániában megrendezésre kerülő megmérettetésen eFootballban, TEKKEN 7-ben és CS:GO-ban már biztosan ott lesznek legjobbjaink.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38