Új központot nyitott Újvidéken a Schneider Electric

forrás: Prím Online, 2023. július 11. 12:50

Június közepén átadták a Schneider Electric szerb kutatás, fejlesztési és szoftverfejlesztő központja, a Schneider Electric Hub új épületét Újvidéken. A Novkabel egykori, gondosan felújított gyártócsarnokában található InGrid működéséhez szükséges energiát megújuló forrásból biztosítják, így a létesítmény karbonsemleges, a Schneider Electric technológiáinak köszönhetően pedig a hatékony munkavégzéshez szükséges teljes funkcionalitást és kényelmet is biztosítja az ott dolgozók számára. 

Az új kutatás- és szoftverfejlesztési központ célja a modern infrastruktúra-rendszerek fejlesztése, ennek érdekében több mint 100 országból dolgoznak együtt ügyfelekkel a fenntarthatóság és a zöld energia területén. A Hub-nak kiemelt szerepe van az energiaszektor digitalizációjának előlendítésében, működésében nagy hangsúlyt kapnak az energiahatékonyságot támogató menedzsment szoftverek fejlesztése. 

 

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Schneider Electric Hub több mint 900 munkatársa egy olyan modern irodahelyiségbe költözött, amely a legjobb munkakörülményeket, egészségesebb és nyugodtabb munkakörnyezetet biztosít. Az Újvidéken készülő megoldások egyre bővülő portfóliója miatt több szakemberre van szükségünk, akiknek 14 500 négyzetméternyi tér áll rendelkezésükre, amelyből csak az adatközpontunk 1500 négyzetmétert foglal el. A nagy irodaterülettel is támogatjuk a vállalatunk azon tervét, hogy az elkövetkező években tovább erősítsük szerbiai tevékenységünket és bővítsünk helyi csapatunkat” – mondta el Dragoljub Damljanović, a Schneider Electric HUB vezérigazgatója az InGrid épületének megnyitóján. 

 

 

„A Schneider Electric nemcsak az újvidéki és szerbiai informatikai ipar fejlődésében játszik fontos szerepet, hanem 20 éves fennállása és sikeres munkája során Szerbiában szerzett hírneve hozzájárul ahhoz is, hogy még nagyobb befektetések valósuljanak meg ebben az ágazatban. Idén a hasonló jellegű szolgáltatások exportja várhatóan eléri a négymilliárd eurót, és ehhez a Schneider Electric nagyban hozzájárul azzal, hogy energiaelosztási megoldásait a világ minden kontinensére exportálja” – jelezte Ana Brnabić, Szerbia miniszterelnöke.

 

A létesítmény az év végére LEED GOLD minősítéssel rendelkezik majd, és karbonsemlegesnek tekinthető, mivel fűtési, hűtési és szellőzési célokra kizárólag megújuló forrásokból származó villamos energiát használ majd. Az épületet saját termelésű zöld energiával látja el egy, az épület tetején elhelyezett naperőmű, amelyhez 1500 négyzetméternyi napelemet telepítettek, a többi zöld tanúsítvánnyal rendelkező energiát pedig a hálózatból történő vásárlással kompenzálják. A becslések szerint a teljes éves energiafogyasztás mintegy 20 százalékát fedi majd le a saját termelés.

 

Az épületen belül két helyiségben összesen 1000 négyzetméternyi terület áll rendelkezésre szerverek elhelyezésére, emellett további 500 négyzetméternyi kiegészítő helyiség található az adatközpontban. A létesítmény emellett rendelkezik egy 200 férőhelyes amfiteátrummal, négy, összesen 700 négyzetméternyi zöld felületet tartalmazó átriummal, valamint 11 konyha, 54 tárgyalóterem, 28 hangszigetelt terem, négy oktatóterem, egy zuhanyzókkal felszerelt tornaterem, egy imaterem, 3 őrzött helyiség és 350 parkolóhely – közülük 10 elektromosautó töltővel – és 4 lift is található az InGridben. A Schneider Electric Hub-nál a következő években a dolgozói létszám folyamatos, évente 5-10 százalékos növekedésére számítanak. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36