A legújabb ABB E-mobility appok megkönnyítik a váltakozó áramú töltést

forrás: Prím Online, 2023. október 30. 13:39

Az ABB E-mobility Terra AC töltési megoldásait a vezető iparági hardver, valamint az egyedülálló támogatási és karbantartási struktúrák mellett a legmodernebb szoftveres képességek különböztetik meg a piacon elérhető hasonló termékektől. 

A fejlett funkciók azonban nem sokat érnek a megbízható, intuitív hozzáférési módok nélkül, és ez az a terület, ahol az ABB E-mobility ChargerSync és TerraConfig alkalmazásai kiemelkedően teljesítenek. Az új frissítésekkel mindkét alkalmazás a korábbinál is hatékonyabbá és stabilabbá vált. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy a legújabb funkciók milyen előnyöket kínálnak a tulajdonosoknak és a mérnököknek egyaránt.    

 

ChargerSync   

 

A ChargerSync megbízható és kényelmes eszköz az elektromos járművek (EV-k) vezetői számára a töltési ciklusok naplózásához és a töltési folyamatoknak a felhasználói egyedi igényekhez való illesztéséhez, alkalmazása zökkenőmentessé teszi az elektromos járművek töltését. A kizárólag az ABB E-mobility Terra AC töltési megoldásokhoz tervezett ChargerSync kibővített digitális funkciói Bluetooth, WIFI, 4G és Ethernet kapcsolaton keresztül is elérhetőek. 

 

A ChargerSync app legújabb frissítésével lehetséges: már több Terra fali töltő hozzárendelése egyetlen felhasználói fiókhoz; a töltés indítása és leállítása egyetlen gombnyomással; a valós idejű töltési állapot és az aktuális töltési munkamenet költségeinek megtekintése; az ütemezés beállítása a töltési munkamenetek automatikus indításához és leállításához; a Terra fali töltő töltési energiájának dinamikus szabályozása a többi háztartási készülék energiafelhasználásának függvényében.   

 

 

A távvezérlési funkció mostantól lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy internetes kapcsolat segítségével bárhonnan elindítsák vagy leállítsák a töltési munkameneteket és hozzáférjenek a töltési adatokhoz. A töltőmegosztási funkció lehetővé teszi a fali töltő tulajdonosok számára, hogy ingyenes ún. „free vending” töltési időpontokat állítsanak be és biztonságosan megoszthassák töltőjüket családtagjaikkal, barátaikkal vagy vendégeikkel anélkül, hogy alkalmazást vagy RFID-kártyát kellene használni. A céges autók címkézése („car tagging”) minden eddiginél egyszerűbbé teszi a céges autótöltési munkamenetek költségtérítési jelentéseinek lekérdezését és egyszerű exportálását, az új globális támogatás pedig több mint 25 nyelven és 100 pénznemre kalibrálható.  

 

Ráadásul az app lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy azonnal értesítést kapjanak, amint a fali töltő legújabb szoftver vagy firmware-frissítése elérhetővé válik, így a felhasználók biztosak lehetnek afelől, hogy mindig az elérhető legjobb töltési élményben legyen részük a legnaprakészebb frissítések által. 

     

Mindezek és még sok más funkció segíti a felhasználókat abban, hogy a képernyő érintésével maximálisan kihasználhassák az ABB E-mobility Terra AC töltési megoldásai által nyújtott előnyöket és a minden eddiginél triviálisabb töltés élményével gazdagodva fokozzák az elektromos járművek használatával járó komfortérzetüket.         

 

TerraConfig   

 

Míg a ChargerSync lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyen hozzáférjenek a Terra AC töltési megoldások számos hasznos funkciójához, addig a TerraConfig egy praktikus és hatékony felületet biztosít a szakképzett villanyszerelők és rendszerintegrátorok számára a Terra AC töltési megoldások helyszíni üzembe helyezéséhez, konfigurálásához és karbantartásához.      

 

A TerraConfig alkalmazás időt takarít meg és javítja a hatékonyságot azáltal, hogy részletes és közérthető útmutatást biztosít a szakembereknek a szükséges telepítési lépésekhez. A telepítést végzők számára már eddig is lehetővé tette, hogy egyszerűen és könnyedén elvégezzék ügyfeleik töltési eszközeinek üzembe helyezését, befejezzék a rendszer első konfigurálását és bizonyos karbantartási feladatokat, a legújabb frissítés azonban tovább javítja az alkalmazás funkcionalitását a több mint 25 nyelven elérhető globális támogatással és esti munkavégzéshez optimalizált sötét képernyőtónusú üzemmóddal, valamint számos kulcsfontosságú új funkcióval. 

 

Az önálló regisztráció (self-sign up) azt jelenti, hogy az új felhasználók első alkalommal közvetlenül az alkalmazáson keresztül aktiválhatják fiókjukat és nem kell az ABB beszállítójukat felkeresniük. A konfigurációs sablonfájlok mostantól menthetők, megoszthatók és újra felhasználhatók, lehetővé téve több töltő telepítését rövidebb idő alatt, miközben több töltő egyszerre is telepíthető és üzembe helyezhető, ami nagymértékben leegyszerűsíti a folyamatot. Végül, mostantól közvetlenül hozzáadható egy egyéni OCPP-szerver, amely azonnali telepítést és konfigurálást tesz lehetővé. 

 

A TerraConfig alkalmazásnak és a legújabb kényelmi frissítéseinek köszönhetően a telepítők és a műszakiak gyorsan és egyszerűen megkaphatják a szükséges segítséget a helyszínen, egyszerűsíthetik a telepítési folyamatot és csökkenthetik az ABB E-mobility Terra AC töltési megoldásainak üzembe helyezéséhez szükséges időt, melynek eredményeként javul a hatékonyság és nő az ügyfél-elégedettség. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36